19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

DÜNYADAKİ DEV YATIRIMLAR İSTANBUL’DA KONUŞULUYOR

Dünyanın dev şirketlerinden 35’i aşkın temsilci İstanbul Zirvesi’nde 2024 yılında yapılacak büyük yatırımların geleceğini ve yatırımcı şirketlerin vizyonunu görüştü

Dünyadaki dev yatırımlar istanbul’da konuşuluyor

04 Eylül 2023 Pazartesi 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Dünyada Avrupa, Afrika ve Türkiye üçgeninde 2024 yılında yapılacak dev projelerin geleceği İstanbul’da düzenlenen “Altyapı ve Enerji Projeleri Vizyonu 2024” (Infrastructure & Energy Project Vision 2024) Zirvesi’nde belirleniyor.
Dünyanın dev inşaat projelerini yürüten Avrupa, Afrika ve Türkiye’den ihracatçı birlikleri, büyükelçilikler ile şirketlerin uluslararası hukuk sorunlarını çözen avukatları 2024 yılının projelerini 4-6 Eylül’de İstanbul Polat Renaissance Hotel”de İstanbul konferansında masaya yatırdı. İlk gün Afrika’da 2024 yılında yapılacak olan büyük projeler ele alındı.
Dünyanın dev şirketlerinden 35’i aşkın temsilci öncelikli olarak 2024 yılında yapılacak büyük yatırımların ülkeler bazında hukuki boyutlarını görüşüyor. Ayrıca yatırımcı olan şirketlerin vizyonunu belirlemek üzere görüşler sunuyor.
altyapi-ve-enerji-projeleri-vizyonu.jpgaltyapi-ve-enerji-projeleri-vizyonu-001.jpg
AFRİKA’DAKİ YATIRIMLAR KONUŞULDU
Qanaq Danışmanlık Yönetim Kurulu Üyesi Begüm Mermeroğlu başkanlığında yürütlen ilk oturumda Afrika”daki yatırımlar ele alındı.
Konfransta, Afrika’da yapılan yeni yatırımlar ele alındı. Yatırımlarda yabancı müteahhitlerin vizyonu konuşulurken, ev ve hastane projeleri, yol, köprü, tünel , su yolları ve barajlar, hidroelektrik, rüzgar ve güneş enerjisi santralleri, trafo ile elektrik hatları üzerine görüşler bildirildi. BTB ve BTG görüşmelerde ise önemli işbirlikleri kuruldu.

altyapi-ve-enerji-projeleri-vizyonu-002.jpgaltyapi-ve-enerji-projeleri-vizyonu-003.jpgÖNEMLİ KATILIM OLDU
Qanaq Consultancy tarafından düzenlenen toplantıya Tatil Bahçesi Seyahat Acentesi adına Nurbegüm Cansızoğlu destek veriyor.
Toplantıda Türkiye’den ve yurtdışından konuşmacılar şöyle yer aldı:

Özge Altunbay - Elektrik Elektronik İhr. Birliği,
Ebru Kutlualp -İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği (İDDMİB,
Ömer Talha Başar-İstanbul Maden ve Metaller İhracatçı Birlikleri,
Emrah Uzun - İstanbul Maden & Metal İhracatçıları Birliği (IMMIB)
Muharrem Kayılı İstanbul - İstanbul Maden & Metal İhracatçıları Birliği (IMMIB)
Dr. S. Armağan Vurdu - İstanbul Maden & Metal İhracatçıları Birliği (IMMIB)
Halilcan Yılmaz - Ankara Demir ve Demir Dışı Metaller İhracatçıları Birliği
Irene Pastorino – İstanbul İtalyan Konsolosluğu
Riccardo Landi –İtalyan Ticaret Ajansı, İstanbul Ofisi
Salamatu Yakubu - Gana Cumhuriyeti Türkiye Büyükelçiliği
Esther Njoroge – Kenya Cumhuriyeti Büyükelçiliği Danışmanı
Edna Mutevu - Kenya Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı
Kennedy Shisoka - Kenya Cumhuriyeti Enerji Bakanlığı
qanaq-001.jpg
altyapi-ve-enerji-projeleri-vizyonu-004.jpgQANAQ CONSULTANCY HAKKINDA

Türk iş dinyasına dünyaya açmak ve uluslararası işbirliklerinin gelişmesi için yatırımcılar ve ülkeler arasında kurulan işbirliklerinda 20 yıldan bu yana danışmanlık yapan Qanaq Consultancy, Türkiye’nin uluslararası pazarda global bir güç haline gelmesine katkıda bulunuyor. Projeler üreten, şinmetlerin yanında olarak işlerini doğru yapmaları konusunda bilgi ve tecrübelerini paylaşan Qanaq Yönetim Kurulu Üyese Begüm Mermeroğlu, dahışmanlık yaptıkları kuruluşlara “Birçok farklı ülkenin sistemlerine uyum sağlamak ve müşterilerinizin ihtiyaçlarına uygun çözümler üretmek sizin sorumluluğunuzdadır. Biz tam bu noktada yanınızdayız güç veriyoruz ve çözüm üretiyoruz” diyor.
Türkiye merkezli olan Qanaq’ın İskandinavya, Nijerya, İngiltere, Polonya, Malezya, Slovenya, İtalya’da temsilcilikleri bulunuyor.
Her branşta uzman kadroya sahip bulunan Qanaq, proje yönetimi, danışmanlık, hükümetlerle ilişkiler, lisans, şirket birleşmeleri, şirket satın almalar, gümrükleme, vergilendirme, yüklenici ilişkileri, tasarımı, mühendislik, proje finansı, ithalat, ihracat gibi konularda faaliyetlerde bulunuyor.


 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA