20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

DÜNYADA TURİZME DESTEK YAPMAYAN TEK ÜLKE TÜRKİYE

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, pandemi de dünyada '' turizm sektörüne '' hibe desteği vermeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi

Dünyada turizme destek yapmayan tek ülke Türkiye

15 Mayıs 2021 Cumartesi 11:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA-
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, pandemi de dünyada '' turizm sektörüne '' hibe desteği vermeyen tek ülkenin Türkiye olduğunu söyledi. İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra dünyada en büyük krizin yeni tip Corona Virüsü (Covid19) Korunma tedbirlerine bağlı dünyada seyahatin durması ile en büyük darbeyi turizm sektörünün aldığını belirten Milletvekili Çetin Osman Budak, yaptığı açıklamada '' Dünyada yaşanan böylesi krize karşı Almanya, Çekya, Birleşik Krallık(İngiltere), Portekiz, Avusturya turizm sektörünü ayakta tutmak için milyon dolar hibe desteğinde bulunurken Türkiye'nin turizm sektörüne böylesi büyük bir krize karşı tek kuruş hibe desteği yok. '' dedi.

chp-antalya-milletvekili-cetin-osman-budak,.jpgPandemi kısıtlamaları nedeni ile seyahatin olmaması nedeni ile turizm sektörünün çok büyük darboğaza girdiğini belirten Budak, böylesi bir krizde Çekya turizm sektörünü ayakta tutma ve krizden en az etkilenmesi için 90 milyon Dolar hibe yardımında bulunduğunu ve Birleşik Krallık turizm sektörünü ayakta tutmak için 15-50 bin pound arasında hibe desteğinde bulunduğunun altını çizdi.
chp-antalya-milletvekili-cetin-osman-budak,-001.jpgBudak, '' Turizmin sektörünün gönüllü turizm elçileri olan turist rehberleri pandemi de en fazla mağdur olan kesim oldu. Turizm emekçisi turist rehberleri turist gelmemesine bağlı en fazla dara düşen oldu. Örneğin Singapur turizm sektörüne 2500 ile 25 bin Dolar hibe desteğinde bulundu. Singapur ülkedeki tüm turist rehberlerine her ay 1000 Dolar hibe desteği verdi. Küçücük Gürcistan bile sektörün tüm vergilerini silerek hibe desteğinde bulunmuştur. Hong Kong pandemi krizinde turizm sektörüne 100 milyon Dolar hibe desteği yapmıştır. Dünya da turizm sektörüne hibe desteği vermeyen tek ülke Türkiye. Tek kuruş hibe desteği yok. '' şeklinde konuştu.
chp-antalya-milletvekili-cetin-osman-budak,-003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA