20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

DÜNYADA HİÇ UYUMAYAN 6 ŞEHİR ARASINDA İSTANBUL’DA VAR

SimpleGhar’ın gece kuşları için 50 küresel destinasyon istatistiklerinden belirlendiği uyumayan şehirlerin yer aldığı 6 şehir arasında İstanbul 4’cü sırada yer alıyor.

Dünyada hiç uyumayan 6 şehir arasında İstanbul’da var

17 Şubat 2022 Perşembe 21:00

LONDRA- Sabaha kadar uyumadan, yemek içmek eğlenmek, dansetmek isterseniz hangi şehre gidersiniz? Arkadaşlarınızla birlikte 'son bir içkiye' gitmeye veya 'bir şarkı daha' diyerek dans etmeye gitmek isterseniz, nerede bir ‘gece kuşu’ olabilirsiniz
Şafağa kadar dışarıda kalmak oldukça zor olsa da, kulüp ve barlara gitmek dünyanın bir çok yerinde pek mümkün olmuyor.
Peki, sabaha kadar uyanık kalmak ve doyasıya eğlenmek istiyorsanız, bunu yapmak için dünyada en iyi şehirler hangileridir?

New York tarihsel olarak 'hiç uyumayan şehir' olarak bilinse de, uyumayan şehirlerin 2022 listesi belirlendi.

50 KÜRESEL DESTİNASYONDAN SEÇİLDİ
SimpleGhar, gece kuşları için en iyi küresel şehirlerin hangileri olduğunu bulmak için OpenStreetMap ve TripAdvisor'dan gelen verileri kullanarak 50 küresel destinasyona ilişkin istatistikleri bir araya getirdi. Uyumayan şehirlerin yer aldığı 6 şehir arasında İstanbul 4’cü sırada yer alıyor.

En eğlenceli kulüpleri veya en lezzetli gece yarısı atıştırmalıklarını arıyorsanız, ve bunları gece geç saatlere kadar yaşamak istiyorsanız uyumayan şehirlere gitmeniz gerekiyor. İşte 2022’ni uyumayan şehirleri…

moskova-002.jpg6. Moskova, Rusya

Altıncı sırada dans etmek Rusya'nın başkentidir. Moskova, gece hayatı ölçeğinde 100 üzerinden 82,6'lık bir puan alıyor ve barlar ve kulüpler için ortalama kapanış saati 1:00 civarında. Restoranlar da neredeyse 23:00'e kadar açık kalıyor, bu nedenle dans pistine çıkmadan önce gece geç saatlerde bir şeyler atıştırmak için bolca zaman var.

Yüzünüz kızarıyorsa Moskova'nın en eski kulübü ve restoranı Night Flight görmeniz gereken yer. Kulübün çok sıkı bir giriş politikası olduğu için giyindiğinizden emin olun. İçeri girdiğinizde, içecekler de oldukça pahalıdır, ancak hayatta bir kez yaşanacak bir deneyim olarak, özel parti hayvanları için vazgeçilmez bir mekandır.
dubai.png

5. Dubai, Birleşik Arap Emirlikleri

100 puan üzerinden 84,9 puanla Dubai'nin küresel lüks alışveriş ve eğlence destinasyonu Rusya'nın peşinden koşuyor. Şehirdeki kafeler ortalama 22.36'ya kadar açık kalırken, barlar ve gece kulüpleri genellikle 1.36'ya kadar açık. Kültürel değerlere saygı burada önemli olsa da, birçok otel barında alkol servisi yapılmaktadır.

Çatı katındaki salonları, iyi seçilmiş kokteyl menülerini ve instagramlanabilir cazibeyi bekleyin. Tüm bunlar, günün erken saatlerinde alışveriş yaparken ne kadar harcadığınızı unutmanıza yardımcı olacak.

istanbul-003.png

4. İstanbul, Türkiye

Türkiye'nin başkenti kendisine çok saygın bir 86,1 puan kazandırıyor ve damak zevkiniz ne olursa olsun aradığınız her şeyi burada bulacaksınız. Caz barlarından havalı zarif avlulara ve eski bodrum katlarına kadar İstanbul, partiyi şafak sökene kadar nasıl sürdüreceğini biliyor.

İki kıtayı birbirine bağlayan bir şehir olarak, burada keşfedilecek çok sayıda farklı mahalle var ve her biri mesai sonrası Türk yaşamına benzersiz bir bakış sunuyor. Şehrin gün batımından sonra sunduğu lezzetleri tatmayı umuyorsanız, Kadıköy ve Beyoğlu keşfetmeniz gereken yerlerden sadece ikisi.

belgrad.png
3. Belgrad, Sırbistan

Belgrad etkileyici bir 88.6 ile ilk üçe giriyor. Şehir, kulüp sahnesiyle övünür ve elektronik, tekno ve house müziğe derin bir sevgi duyar. Belgrad partileri tüm kış boyunca zorlu olsa da, yaz aylarında şehrin nehir kenarındaki mekanları gerçekten canlanıyor.

Birçok kulüp, sıcak aylarda, Tuna ve Sava nehirleri boyunca uzanan, splavovi olarak bilinen, nehir kenarındaki yüzen dinlenme salonlarına taşınır.

Birçok kulüp, sıcak aylarda, Tuna ve Sava nehirleri boyunca uzanan, splavovi olarak bilinen, nehir kenarındaki yüzen dinlenme salonlarına taşınır. Bu büyük salonlar, sıcaklıklar yükseldiğinde insanların dışarı çıkabileceği ve bir Sırp akşamının sunduğu her şeyin tadını çıkarabileceği anlamına geliyor.

atina-002.jpg
2. Atina, Yunanistan

Uzun yaz gecelerinin tadını çıkarmak için yapıldı, bu yüzden Yunanistan'ın başkenti Atina'nın iki numaraya çıkması şaşırtıcı değil. Yunanistan'da akşam yemeği genellikle akşam 8 civarında başlar, ancak sunulan pek çok harika meze yemeği ile buradaki restoranlar gece yarısına kadar açık kalabilir.

Doyduktan sonra, bu antik kentin çevresinde bulunan birçok bar ve kulüpten birinde dans edebilirsiniz. Burada kulüpler ve barlar ortalama olarak saat 2.26'ya kadar açık kalıyor, bu yüzden eve gitmeden önce başka bir uzo çekimi yapmak için bolca zaman var.

kahire.png
1. Kahire, Mısır

Yine de bütün gece uyanık kalmak istiyorsan Kahire'ye git. Mısır başkenti, dünyanın en yeni açılan kafelerine ve en yeni ikinci restoranlarına sahiptir. Birlikte Kahire'yi dünyanın en son açılan şehri yapıyorlar.

Sıcak iklim, eğlence mekanlarının şafağa kadar açık kalması ve dükkanların en az gece yarısına kadar açık kalmasıyla gece saatlerini burada norm haline getirdi.

Canlı müzik size göreyse, ünlü Kahire Caz Kulübü'ne gidin. Adına rağmen, gerçek cazdan daha çok indie ve hip hop ile ünlüdür. Bu sizin sahnenize benzemiyorsa, Kahire şehir merkezindeki ZigZag alternatif ritimler için başka bir etkin noktadı
Kaynak: https://simpleghar.com/which-city-in-the-world-truly-never-sleeps/

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA