20 Eylül 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara21°C
  • Antalya25°C

DÜNYA ZENGİNLERİ BEZOS VE GATES MUĞLA'DA ARAZİ ARIYORLAR

Muğla’ya hayran kalan iki süper zengin Bill Gates ve Jeff Bezos’un, Muğla’da büyük genişlikte koylara açılan el değmemiş arazi baktıkları öğrenildi

Dünya zenginleri Bezos ve Gates Muğla'da arazi arıyorlar

31 Ekim 2021 Pazar 09:00

MUĞLA- Türkiye’nin Ege sahillerinin gözbebeği Muğla kralların, prenslerin, dünya zenginlerinin ve ünlü işadamlarının uğrak yeri oldu. Bu akının son misafirleri ise Amazon’un kurucusu Jeff Bezos ile Microsoft’un kurucusu Bill Gates oldu.
Yaklaşık bir hafta önce Bodrum'a tatile gelen dünyanın sayılı milyarderleri arasında yer alan Bill Gates, cennet Gökova, Marmaris ve Fethiye koylarını gezdikten sonra bugün yine Bodrum'a döndü. Bu sabah Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından birinin villasında kahvaltı yapan Gates'in Muğla ve Aydın sınırları içerisinde yatırım yapmak için yaklaşık 3 milyon metrekarelik arazi aradığı ve bu nedenle tatilini bir hafta daha bu bölgede sürdüreceği iddia edildi.

jeff-bezos-002.jpgTeknoloji şirketi Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un, Ege ve Akdeniz koylarını gezdiği ‘Flying Fox’ adlı lüks yatı, Bodrum Yalıkavak’a demir attı.

bill-gates-003.jpgMicrosoft’un kurucusu Bill Gates ise süper lüks yatıyla Datça açıklarının tadını çıkarıyor. Muğla’ya hayran kalan iki süper zenginin, Muğla’da büyük genişlikte arazi baktıkları öğrenildi.
Muğla sahillerinde gezileri süren Bezos ve Gates’in, özellikle koya acılan arazilerden yer baktıkları öğrenildi. Gizlice görüştükleri emlak danışmanlarının araziler hakkında bilgi verdikleri ve sunum yaptıkları belirtildi. Özellikle el değmeyen koylarda yataram yapmak istedikleri bildirildi.

JEFF BEZOS BODRUM’DAN AYRILMIYOR
Dünyanın süper zenginleri arasında yer alan Amazon’un kurucusu Jeff Bezos’un, 136 metre uzunluğundaki lüks yatı, Yalıkavak’a demir attı. Geçen günlerde Gökova Körfezi açıklarında ‘Flying Fox’ isimli lüks yatıyla Muğla kıyılarını gezen Bezos, yeniden Bodrum’a geldi. Ultra lüks yatta bulunan pistteki 1 helikopter ise dikkati çekti. Jeff Bezos’un, bölgedeki bazı kişilerle görüşerek arazi baktığı ileri sürüldü. Jeff Bezos'un, 136 metre uzunluğundaki lüks yatı, 2 gün önce Yalıkavak'a demir attı.

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'un lüks yatı Yalıkavak'a demir attı

HELİKOPTER PİSTİ BİLE VAR

Geçen günlerde Gökova Körfezi açıklarında 'Flying Fox' isimli lüks yatıyla Muğla kıyılarını gezen Bezos, yeniden Bodrum'a geldi. Ultra lüks yatta bulunan pistteki 1 helikopter ise dikkati çekti.

Milyarder iş insanı Jeff Bezos'un lüks yatı Yalıkavak'a demir attı

2019 yılında Almanya'da üretilen mega yat içerisinde, 12 metrelik yüzme havuzu, 22 kişilik misafir kapasitesinin yanı sıra 54 kişilik mürettebat, 36 konaklama kabini, 2 helikopter pisti yer alıyor.

bezos-ve-gates-muglada.jpg

BİLL GATES DATÇA KIYILARINI TARIYOR
Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zenginlerinden Bill Gates ise Bodrum, Marmaris, Fethiye ve Gökova körfezlerinin ardından soluğu Datça D Maris Bay’da aldı. Cayman Adaları bayraklı 107 metre uzunluğunda ve 16 metre genişliğindeki yat ile Muğla kıyılarını gezen Gates’in son durağı Datça oldu. Ege sahillerine hayran olan ve yatıyla bir çok kez uğradığı bölgede isi Datça Bill Gates’in favurisi oldu.
 
bill-gates-004.jpg

Bill Gates Yaklaşık bir hafta önce Bodrum'dan 106 metrelik Lana isimli haftalık kirası 1 milyon 800 bin Euro olan ultra lüks yat ve ona eşlik eden 30 korumanın bulunduğuWayfinder isimli yat ile Kuşadası, Didim, Gökova, Datça ve Marmaris koylarındaki tatilin ardından bugün yine Bodrum'a döndü.
bill-gates-005.jpgYatlarının Bodrum'un dünyaca ünlü Gölköy Mahallesi'ndeki Cennetkoy açıklarına demirlediği Bill Gates ve yakınları bugün sabah saatlerinde sürat teknesi ile Cennetkoy'da bulunan Türkiye'nin önde gelen iş insanlarından birinin villasına geldi.

DÜNYANIN ZENGİNLERİ MUĞLA’DA BULUŞTU
Microsoft’un kurucusu ve dünyanın en zenginlerinden Bill Gates, Fethiye Büyük Boncuklu Koyu’nda bulunan Sea Me Beach’i kapatarak, Ege’de tatil yapan Amazon’un ve Blue Origin’in kurucusu Jeff Bezos ile buluştu.
Burada doğum gününü kutlayan Gates’in, Bezos’un yanı sıra 50 konuğu bu buluşmada yer aldı. Suşi, pizza ve deniz ürünlerinin ikram edilen kutlamada bol miktarda şampanya patlatıldı.

 

Kaynak: Ajanslar, Daily Mail, Sözcü, Hürriyet,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA