06 Ekim 2024
  • İstanbul21°C
  • Ankara10°C
  • Antalya21°C

DUMAN: ANTALYA ALMAN EMEKLİ TURİSTLERLE COŞACAK

Turizmci Hasan Duman: Kış turizm canlılığını da  yaşlı ve emekli Almanlar oluşturacaktır. Bu aynı zamanda turizm çalışanlarının da beklediği ve istediği turist böyledir.

Duman: Antalya Alman emekli turistlerle coşacak

14 Ağustos 2020 Cuma 12:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKİN
MANAVGAT ANTALYA -- Alman turizm uzmanı ve turizmci Hasan Duman, pandemiye bağlı Almanların 31 Ağustos tarihinden sonra gelecek olan Almanların 40 yaş üstü ve emekliler olacağını söyledi.
Hasan Duman , Antalya turizmini Manavgat-Side özelinde 40 yıldır Alman turistlerin oluşturduğunu belirten Duman, ''Yaz döneminde Antalya'nın çok sıcak ve nemli olması nedeniyle turist profili 40 yaş üstü, emekli ve yaşlı turistler oluşturuyor.

alman-emekli-turistlerle-.jpgManavgat'ın Alman turist ağırlamada çok güçlü tecrübesi var. 1 Eylül'den itibaren Antalya'ya emekli Almanların geleceğine inanıyorum. Kış turizm canlılığını da  yaşlı ve emekli Almanlar oluşturacaktır. Bu aynı zamanda turizm çalışanlarının da beklediği ve istediği turist profili. Yazın genelde bölgemize genç ve çocuklu Alman aileler geliyordu. Almanya'nın pandemide aileyi destekleme de ve ülke içinde tutabilme için çocuk başı 300 Avro desteği çocuklu ailelerin tatile çıkmalarının önüne geçti.

alman-emekli-turistler.jpgPandemi 2021 yılından itibaren Antalya'da Her şey dahil  sistemini sorgulayan '' devam mı?' '' yeni bir konsept mi!'' diyeceğimiz sezon olacak. Bugün esnaf turist yokluğundan dert yanıyor. Turistleri  otelden çıkarmıyor diye turizmcileri ve otel sahiplerini suçluyorlardı. Pandemiyle esnafta 3 bin 5 bin kilometreden turist getirmenin ne kadar zor olduğunu öğrenmiş oldu. '' diye konuştu. 

  alman-emekli-turistlerle--002.jpgAntalya'ya son bir haftadır 40 bine yakın Rus turist gelmeye başladığını anlatan Duman, '' Rus turistlerin, turistik pazarlarda bir heyecan oluşturmadı. Alman ve Avrupalı turistler gelseydi turizmden geçinen esnaflar bayram ederdi. Manavgat turizm destinasyonu Alman ve Avrupalı turist ağırlamada rol model. Antalya'ya gelen Alman,Hollanda, Belçika ve İskandinav ülkeleri turistlerin yüzde 70'i Manavgat'ta tatil yapıyor. Almanlar Manavgat-Side'de tatil yapmayı seviyor. Bölge turizmcileri de Alman turistleri ağırlamayı seviyor. Almanlar turizmi can damarı. Güvenli tatilde '' Almanya'ya tam güvence verirsek, sonbahar ve kış döneminde yaşlı ve emekli Almanları ağırlarız. Bu bağlamda İspanya, Yunanistan, Fransa, Mısır'a ve İtalya'ya göre çok güçlüyüz. '' ifadesinde bulundu. 

alman-emekli-turistlerle--001.jpgUMARUM, MEİS AÇIKLARINDAKİ GERGİNLİK TURİZMİ ETKİLEMEZ!

       Turizmcilerin her sezon '' ya uçak düşürme krizi'', yanardağ püskürmesi'', gibi sorunlarla otel açma korkusu yaşamaktan bıktığının altını çizen Duman, şunları kaydetti:Şu anda Side tarihi çarşı cıvıl cıvıl olması gerekirken cadde bomboş, Her yıl 5 milyon turistin tatil yaptığı ve 400 bin insanın tarih, kültür, eko ve arkeolojik varlıkları tanıma turuna çıkan Almanlar olurdu. Almanlar olmayınca tarihi ören yeri ıssız kaldı. 1 Eylül'de Alman turistlere odaklanmışken şimdi de Kaş ,llçemize 3 mil uzaklıktaki Yunanistan'ın  Meis Adası açıklarında Türkiye- Yunanistan arasındaki gerginlik Alman ve Avrupa turizmini etkilemez. Sonuçta Yunanistan bie Avrupa Birliği(AB) ülkesi. '' 

alman-emekli-turistlerle--003.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA