19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

DUBLİN ZİRVESİNDE DÜNYA HAVACILIĞININ GELECEĞİ KONUŞULDU

Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 50 ülkeden 800'e yakın yöneticinin katıldığı etkinlikte, ölçeklendirme inovasyonu, müşteri deneyimi, ticari yaklaşımlara odaklanma olarak sektörün geleceği ön plana çıktı.

Dublin zirvesinde dünya havacılığının geleceği konuşuldu

22 Haziran 2022 Çarşamba 19:10

EMRE ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
DUBLİN -
Havayolları, havaalanları, satıcılar, teknoloji liderleri, kesintiler ve yeni başlayanlar, 7-9 Haziran 2022'de Dublin'deki RDS'de, ortak konumlu Future Travel Experience EMEA, Yardımcı, Dünya Havaalanı Perakendeciliği ve APEX İçerik Pazarı etkinlikleri için bir araya geldi. Dünyanın dört bir yanından yaklaşık 50 ülkeden 800'e yakın yöneticinin katıldığı etkinlikte, ölçeklendirme inovasyonu, müşteri deneyimi, ticari yaklaşımlara odaklanma olarak sektörün geleceği ön plana çıktı. Katılımcılar ayrıca büyük bir sergiye, etkileşimli atölyelere, FTE Dublin Ödül törenine ve benzersiz bir sosyal ve ağ oluşturma ajandasına erişebildiler.

dublin-havacilik-zirvesi.jpg50'den fazla yenilikçi endüstri tedarikçisi, havayollarının ve havalimanlarının uçtan uca yolcu deneyimini yeniden tanımlamasına, operasyonel verimliliği ve sürdürülebilirlik çabalarını optimize etmesine ve hem yerde hem de uçakta yeni ticari girişimler yaratmasına yardımcı olmak için tasarlanmış ürün ve hizmetlerini sergiledi.
dublin-havacilik-zirvesi-002.jpg

dublin-havacilik-zirvesi-001.jpgParalel sektörlerden ve endüstri devlerinden ilham verici açılış konuşmaları yeptılar.

daniel-coleman-.jpgFTE CEO’SU DANIEL COLEMAN: SEYAHATI TEKRAR HARIKA YAPMALIYIZ
FTE Dublin konferansı, Future Travel Experience'ın Kurucusu ve CEO'su Daniel Coleman ile başladı. “Bu büyük etkinlik, toplu olarak, inovasyon ve iş performansına odaklanan tüm kilit paydaşları bir araya getirmek için mükemmel bir platform sağlıyor. Gerçek etkileşim ve katılım sağlıyoruz. Hepimiz, seyahatin özel bir şey olduğunu ve yaptığınız şeylerin bunun için önemli olduğunu anlamaya başladık. Seyahati tekrar harika hale getirmek için elimizden gelen her şeyi yapmalıyız” dedi.

tonje-wikstrøm-frislid,.jpgFLYR CEO'SU TONJE WIKSTRØM FRISLID: DOĞRU INSANLARA IHTIYACıMıZ VAR
Flyr CEO'su Tonje Wikstrøm Frislid, temiz bir sayfa ile yepyeni bir havayolu şirketi kurma stratejisini vurgulayan büyüleyici bir konuşma yaptı. "Sadakatle bağlı olduğumuz bazı unsurlarla başladık - misafirlerimiz için değer yarattığımızdan emin olmalıyız, harika bir iş yeri için doğru insanlara ihtiyacımız var ve operasyonlar verimli olmalı. Bu işi yapmak için teknoloji bir temeldir. Vizyonumuz, seyahati kolay ve sürtünmesiz hale getirmektir. Yenilikçi olmak için teknolojiye ve çeşitliliğe bağımlıyız. İnsanlara ve modern teknolojiye odaklanıyoruz. İçeriden iyi misafir deneyimlerini teşvik eden sorumlu bir istihdam modelimiz var. Buna çeşitlilik ve bireysel tercihler, yakın sendika diyaloğu ve kar paylaşımı dahildir. En büyük gücümüz, küçük bir operasyonla verimli olabilmemizdir. Doğru insanlara, doğru süreçlere ihtiyacımız var,

rohit-talwar.jpgFAST FUTURE CEO'SU ROHIT TALWAR: HER ŞEY AYNı ANDA DEĞIŞIYOR
Konferans gündeminin 1. Günü, Fast Future CEO'su Rohit Talwar'ın “Kriptolar, NFT'ler ve metaverseler” başlıklı fütürist bir açılış konuşmasıyla sona erdi. Bir sonraki büyüme sınırları?”. "Her şey aynı anda değişiyor, bu yüzden yeni dans adımlarını öğrenmemiz gerekiyor. Yere yatmanız, gerçekten çirkin görünmeniz, diğer insanları tekmelemeniz gerekiyor ve sonunda dans etmeyi öğrenmeye başlıyorsunuz. Günümüzde pek çok organizasyon dans etmeyi öğrenemeyebilir. Benim arzum oraya çıkıp biraz öğrenmeniz ve dans edip etmemeye karar vermenizdir” dedi.

keith-hunter,-.jpgURBAN-AIR PORT'TAN KEITH HUNTER: GELIR AKıŞLARıNı ÇEŞITLENDIRMELI
Urban-Air Port'un Baş Perakende Sorumlusu Keith Hunter, konferansın 2. gününde bir açılış konuşması yaptı. Urban-Air Port'un, gelir akışlarını çeşitlendirmek için büyük perakende ve F&B markalarıyla ortaklaşa yolcuları için özel bir e-ticaret platformu da dahil olmak üzere ticari bir modelle gelecekteki hava hareketliliği için nasıl vertiportlar geliştirdiğine dair bilgiler verdi.

charlotte-svensson.jpgDelegeler ayrıca, SAS Başkan Yardımcısı ve CIO'su Charlotte Svensson'dan, taşıyıcının şirket tarihindeki Dijital ve BT alanındaki en büyük hamleyi nasıl başardığına dair etkileyici bilgiler dinledi.

dina-ben-tal-.png2. Günün kapanış açılış oturumu, EL AL Israel Airlines CEO'su Dina Ben Tal Ganancia ile APEX (Havayolu Yolcu Deneyimi Derneği) CEO'su Dr. Joe Leader ve IFSA (Uluslararası Uçuş Hizmetleri Birliği) tarafından yönetilen özel bir röportaja yer verdi. El Al Israel Airlines'ın CEO'su da Dublin'deki açılış konuşmasında APEX Beş Yıldızlı Küresel Havayolu Derecelendirmesi aldı.

wizz-air-baskani-robert-carey.jpgWIZZ AIR BAŞKANı ROBERT CAREY: YENILIK, IŞBIRLIĞI, FıRSATLAR
Konferansın büyük finalinde Wizz Air Başkanı Robert Carey, taşıyıcının yan gelirler açısından nasıl dünyanın 1 numaralı havayolu haline geldiğini açıklayan bir açılış konuşması yaptı. COVID-19'un yan gelirler üzerindeki etkisini açıklayan Carey, yeni ürün akışlarını tanıtma fırsatı gibi olumlu etkenlerin yanı sıra bazı havalimanı ve uçakla ilgili ürünlere yönelik talepteki düşüş gibi olumsuz etkenleri vurguladı. Yan ürünler, yolculardan gelen güçlü katma değerli yan talep ile Wizz Air'in toplam gelirlerinin %56'sını oluşturuyor. Carey, havayolunun yan büyümesinin üç nedenini vurguladı: yenilik, ortaklarla işbirliği ve pazardaki boşluklar ve fırsatlar.

FTE EMEA DIJITAL VE İNOVASYON KONFERANSı

keenan-hamza,.jpgKEENAN HAMZA: EMIRATES'IN DIJITAL YAKLAŞıMıNDA 4 ILKE
Emirates Grubu Teknoloji Gelecekleri ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Keenan Hamza, FTE EMEA Dijital ve İnovasyon konferansında, Emirates'in dijital yaklaşımını ölçeklendirmeye yönelik dört temel ilkeyi ana hatlarıyla belirterek ortamı hazırladı:

1. “Kurumsal kaşifleri” teşvik etmek ve araştırmak;

2. Farklı inovasyon türleri arasındaki dengeyi bulmak;

3. Bir inovasyon ekosistemi oluşturmak

4. İnovasyon alanına anlamlı bir şekilde girmek.

charu-jain,.jpgALASKA AIRLINES BAŞKANı CHARU JAIN: DIJITAL DÖNÜŞÜM, ÖLÇEKLENDIRME
Alaska Airlines Mağazacılık ve İnovasyon Başkanı Charu Jain, etkili dijital dönüşüm ve ölçeklendirme inovasyon çabalarının bazı sırlarını paylaştı. “Misafirlerimize baktığımızda onların işlerini nasıl kolaylaştıracağımıza bakıyoruz. Kişisel ve dijital bir şekilde özen göstermek için büyük bir fırsat var.” Havayolu bunu, uçak içi F&B ön siparişi, yolcular için Flight Pass kullandıkça öde abonelik planı ve ABD havaalanlarında altyapı iyileştirmelerine 2,3 milyar dolar yatırım dahil olmak üzere oyunun kurallarını değiştiren bir dizi inisiyatifi sunarak başarıyor.

charu-jain,.pngcharu-jain,-001.pngGELECEKTE ENDÜSTRI DÖNÜŞÜMÜ

Ardından sahnede Emirates'ten Keenan Hamza ve Alaska Airlines'tan Charu Jain, Lufthansa İnovasyon Merkezi Genel Müdürü Christine Wang; Carlos del Río, İnovasyon Portföyü Başkanı, Ferrovial Havaalanları; Kevin O'Sullivan, Baş Mühendis, SITA Laboratuvarı; ve Accelya Group Küresel Satış Başkanı Bryan Porter, gelecekte endüstri dönüşümünü yönlendirmeye yardımcı olacak yenilikçi yeni yaklaşımları ölçeklendirme tartışmasına devam etti.

FTE EMEA Dijital ve İnovasyon konferans parçasının öne çıkan bir diğer özelliğini Samuel Ingalls, Müdür, Barich, Inc; Emanuele Calà, Yenilik ve Kalite Başkan Yardımcısı, Aeroporti di Roma; Kevin Kleist, Gelişmekte Olan Trendler Danışmanı, Southwest Airlines; Amazon Web Services Havalimanları Küresel Başkanı Bob Kwik; ve Alberto Taha tarrtıştılar.

heathrow,-finnair-ve-all-nippon-airways.jpgTEMEL MÜŞTERI IHTIYAÇLARıNı KARŞıLAMADA TEKNOLOJI
Bu arada, Heathrow, Finnair ve All Nippon Airways'den endüstri liderleri ve TikTok, Shopify ve Phorest Salon Software'den sektör liderleri, Simon tarafından yönetilen ilgi çekici bir oturumda içgörüleri paylaştı ve müşteriyi anlamanın ve temel müşteri ihtiyaçlarını karşılamak için teknolojiden yararlanmanın önemini tartıştı.

mark-pilkington,-.jpgFTE YARDıMCı KONFERANSı: DEMOGRAFIK BILGILER ANAHTAR
Küresel marka uzmanı Mark Pilkington, FTE Yardımcı programında Endüstri Dışı Keynote'u sundu ve demografik bilgileri, veri kullanımını ve yeni işbirliği yaklaşımlarını anlamanın seyahat genelinde dönüşüm ve ticari başarıyı dönüştürmenin anahtarı olacağına odaklandı.

COVID-19 ve büyük yeniden kurulum hakkında konuşan şunları söyledi: "Akıllı markalar, perakendeciler ve alışveriş merkezleri yeni bir modele ihtiyaçları olduğunu fark etti. Çok kanallı işletmeler haline gelmeleri, kendilerini bu çeşitli kanallarda faaliyet gösteren 'markalar' olarak yeniden tanımlamaları ve yıkıcıların başarılı taktiklerini kopyalamaları gerekiyordu. Bu modele 'Yeni Nesil Çok Kanallı Marka' modeli diyorum. Yeni kanal stratejisi, her birinin avantajlarını anlamaya dayanmaktadır: işlem verimliliği için çevrimiçi kullanım ve marka oluşturma potansiyeli için perakendeyi kullanma. Başarılı,

mark-pilkington,.pngFARKıNDALıK, SORUNSUZ YOLCULUK İŞ ORTAKLARıNı ETKINLEŞTIRMEK
FTE Yardımcı programında öne çıkan diğer birçok olay arasında, IFEC çabalarının ticarileştirilmesine ilişkin bir dizi dinamik yaklaşıma ilişkin içgörüler içeren FTE APEX'in İlerlemesi ve Ticarileştirilmesi IFEC Zirvesi vardı. İlgi çekici tartışma, modern tüketici beklentilerinin nasıl geliştiğini ve sektörün IFEC'i bir maliyet merkezinden kâr merkezine dönüştürmek için ileriye nasıl uyum sağlaması gerektiğini araştırdı.

Bu arada, Deutsche Telekom Uçak İçi ve Bağlantı Hizmetleri Başkan Yardımcısı David Fox, FTE Dublin'de uçak içi bağlantının değerini ortaya çıkarmanın üç anahtarını açıkladı.

1: Farkındalık anahtardır;

2: Sorunsuz müşteri yolculuğu, daha yüksek katılım oranlarının anahtarıdır;

3: İş ortaklarını etkinleştirmek, erişimi ölçeklendirmenin anahtarıdır. Portföyümüzdeki iki havayolunun sonuçlarını kabaca aynı demografik özelliklere, filo büyüklüğüne ve seyahat uzunluklarına göre karşılaştırdık. Gördüğümüz bir fark, bağlantının kullanılabilirliğini son kullanıcılarına nasıl ilettikleridir. Analiz ettiğimiz fark faktörü, büyük bir 6x idi. Bu, farkındalık yaratmanın uçak içi bağlanabilirliği artırmaya ne kadar yardımcı olabileceğini gösteriyor.”

sophie-dekkers-.jpgKatılımcılar ayrıca easyJet'in Baş Ticari Sorumlusu Sophie Dekkers ve Affinnity'nin Sahibi Sinead Finn tarafından CarTrawler'ın Baş Ticari Sorumlusu Aileen McCormack ile easyJet ve CarTrawler'ın yaklaşımları nasıl geliştirdiğine ve verilerin akıllı kullanımını nasıl uyguladığına ilişkin özel bir röportajı dinlediler. seyahat pazarını dönüştürmek için yönlendirilen içgörüler ve en son teknoloji.

sophie-dekkers.jpgFTE WORLD AIRPORT PERAKENDECILIK KONFERANSı
Dublin Havalimanı Genel Müdürü Vincent Harrison, açılış konuşmasını FTE World Airport Retailing konferansında yaptı. Havaalanının, kârı en üst düzeye çıkarmak ve müşteri deneyimlerini geliştirmek için şirket içinde ticari başarıya yönelik yaklaşımını nasıl geliştirmeyi planladığını paylaştı. “Yenilikçi bir kültürü teşvik ediyoruz, ürün ve hizmetler için yeni fikirleri deniyoruz, daa grubu genelinde inovasyon kapasitesini geliştiriyor ve bunlardan yararlanıyoruz ve daa içinde bir inovasyon test yatağı oluşturmak için dış ortaklıklardan yararlanıyoruz. Ticari açıdan bakıldığında, her şey teklifleri kişiselleştirmekle ilgilidir. Ayrıca tüketici ve B2B pazarları için ortaklıklardan yararlanıyoruz. Geleceğe bakarken, inovasyon süreçlerimizi ve gelecek için bir havalimanı önerisi tasarlamayı dört gözle bekliyorum.

fte-world-airport-retailing-summit.jpgFTE World Airport Retailing Summit'teki önemli bir oturumda, havalimanı perakendeciliğinin geleceğe hazır olmasına odaklanıldı ve CPI Yönetici Ortağı Susan Gray; Fraser Brown, Heathrow Perakende Direktörü; Kim Gray, Havaalanları Kıdemli Başkan Yardımcısı, Unibail-Rodamco-Westfield; Avinor Ticari Başkan Yardımcısı Joachim Lupnaav Johnsen; ve pasif yolcuları ilgili tüketicilere dönüştürebilecek ticari modellere yönelik yeni yaklaşımları tartışan küresel marka uzmanı Mark Pilkington oldu.

ersin-inankul.pngersin-inankul-001.pngİGA İSTANBUL HAVALIMANı’NDAN ERSIN İNANKUL'U KATıLDı
İGA İstanbul Havalimanı Dijital ve Ticari Genel Müdür Yardımcısı Ersin İnankul'u bir araya getiren bir diğer önemli konu; James Loughran, Yenilik Lideri, Gatwick Havaalanı; Chamil Liyanage, Genel Müdür, Havaalanı Yolcu ve Ağırlama Hizmetleri, Plaza Premium Group; Balaji Bashyam, Sektör Danışmanı ve Uygulama Başkanı, Seyahat Taşımacılığı ve Ağırlama, TCS Europe; Karin Gylin, Stratejik Geliştirme ve İnovasyon Başkanı, İsveç; ve Fast Future CEO'su Rohit Talwar'ın moderatörlüğünü Geleceğin Seyahat Deneyimi Strateji ve Geliştirme Başkanı Ryan Ghee'nin yaptığı anlayışlı bir oturum için. Günün ilerleyen saatlerinde, katılımcılar, Dublin Havalimanı Yiyecek ve İçecek İş Geliştirme Müdürü Aileen Dowd'un F&B tekliflerini daha yükseklere taşıyabilecek işbirlikçi yeni yaklaşımlar hakkında bir sahne hazırlayan sunumunu dinlediler. ardından sahneye Transavia Pazarlama Operasyonları Lideri Erwin Hoogzaad katıldı; ve Rob Hogema, Global Satış Projeleri Müdürü - Seyahat ve Yemek, Just Eat Takeaway; ve Servy'nin Deneyimden Sorumlu Başkanı Jeff Livney de tartışmaya devam edecek.

ersin-inankul-002.pngFTE HAVA HAREKETLILIĞIX ZIRVESI
Dublin ayrıca, uzmanlar ve konuk konuşmacılar için endüstri paydaşlarının eVTOL, drone ve elektrikli uçak operasyonlarını nasıl daha iyi planlayabileceklerine dair içgörüleri paylaşmak için bir platform sağlayan FTE EMEA Air MobilityX Zirvesi'nin açılışına da ev sahipliği yaptı. McKinsey & Company'nin Ortak Ortağı ve McKinsey Center for Future Mobility (MCFM) üyesi Dr. Benedikt Kloss'un moderatörlüğünde gerçekleşen zirve, devam etmeden önce Avolon CEO'su Dómhnal Slattery ve UrbanV CEO'su Carlo Tursi'nin açılış konuşmalarını içeriyordu. Luxaviation Group Strateji Başkanı Christophe Lapierre ile bir panel tartışması; Dr. Ralf Gaffal, Genel Müdür, Münih Uluslararası Havalimanı; ve Ferrovial Vertiports Birleşik Krallık ve EMEA Genel Müdürü Brad Miller. Başka yerlerde, seçilen katılımcılar özel Avolon-e Gelişmiş Hava Hareketliliği Sempozyumuna ve RDS Dublin'in hemen köşesinde Avolon'un genel merkezinde gerçekleştirilen Ağ Kurma Resepsiyonu. Konuşmacılar arasında Capital A CEO'su ve AirAsia'nın kurucu ortağı Tony Fernandes; Eduardo Dominguez-Puerta, CCO, Dikey Havacılık; Avolon, Portföy Yönetimi Başkanı Jim Morrison; Yüzbaşı Sergio Quito, eVTOL Proje Lideri, GOL; Japan Airlines, Air Mobility İş Oluşturma Direktörü Masato Kunezaki; Yüzbaşı Liong Tien Ling, Emniyetten Sorumlu Başkan ve eVTOL Proje Lideri, AirAsia; Dr. Stefan Breunig, Strateji Başkanı, Rolls-Royce Electrical; ve daha fazlası. Portföy Yönetimi Başkanı, Avolon; Yüzbaşı Sergio Quito, eVTOL Proje Lideri, GOL; Japan Airlines, Air Mobility İş Oluşturma Direktörü Masato Kunezaki; Yüzbaşı Liong Tien Ling, Emniyetten Sorumlu Başkan ve eVTOL Proje Lideri, AirAsia; Dr. Stefan Breunig, Strateji Başkanı, Rolls-Royce Electrical; ve daha fazlası. Portföy Yönetimi Başkanı, Avolon; Yüzbaşı Sergio Quito, eVTOL Proje Lideri, GOL; Japan Airlines, Air Mobility İş Oluşturma Direktörü Masato Kunezaki; Yüzbaşı Liong Tien Ling, Emniyetten Sorumlu Başkan ve eVTOL Proje Lideri, AirAsia; Dr. Stefan Breunig, Strateji Başkanı, Rolls-Royce Electrical ve daha fazlası katılımda bulundu

abc-takimi-.jpgSÜRDÜRÜLEBILIRLIK ÖNEMLI BIR KONUYDU

Etkinlikte sürdürülebilirlik de önemli bir konuydu. ABC Takımı Genel Ortağı ve Viva Air Labs eski Başkanı Clyde Hutchinson, İsveç'teki Elektrik ve Hidrojen Uçak Altyapısı Stratejik Planlama Müdürü John Nilsson ile dünya çapında karbon ayak izini azaltmaya yönelik yeni yaklaşımlar hakkında interaktif bir tartışma yürüttü; Mauro Oretti, Pazarlama ve Ticari Başkan Yardımcısı, SkyTeam; ve Sürdürülebilirlik Başkanı Ana Salazar, Aena katıldı.

dublin-odulleri.jpgdublin-odulleri--001.jpgdublin-odulleri--002.jpgdublin-odulleri--003.jpgİŞBIRLIKLERI KURMA VE KAPANıŞ PARTISI
FTE Dublin, son iki yıldır ayrı tutulduktan sonra, delegelere, sektörle aynı fikirde olan meslektaşlarla ağ kurma ve gevşeme konusunda mükemmel bir fırsat sağladı. BrewDog Outpost'ta Hoş Geldiniz İçecekleri, Flyr Labs sponsorluğunda bir Networking Reception ve CarTrawler sponsorluğunda Guinness Storehouse'da Kapanış Partisi dahil olmak üzere üç sosyal etkinlik, dünyaca ünlü İrlanda misafirperverliği, müzik, içki ve craic'i sergiledi.

dublin-odulleri-.jpgFTE DUBLIN ÖDÜLÜ KAZANANLARı AÇıKLANDı

Geleceğin Seyahat Deneyimi Dublin Ödülleri töreninde, en yenilikçi havayolları, havaalanları ve yeni kurulan şirketler, dönüştürücü düşünce, yeni ticari ve yan stratejiler ve mükemmel müşteri deneyimi sunma çabalarıyla ödüllendirildi. FTE Havayolu/Havaalanı Dönüşüm Güç Listeleri EMEA, FTE World Ancillary Award, FTE World Airport Retailing Award ve FTE Startup Innovation Award ile APEX Passenger Choice Awards dahil olmak üzere dört ödül kategorisinde kazananlar bir sunum sırasında açıklandı.

Kaynak: FTE
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA