04 Ekim 2024
  • İstanbul26°C
  • Ankara25°C
  • Antalya27°C

DUBAİ’DE ALKOL SATIN ALMA VE İÇME KURALLARI YUMUŞUYOR

Dubai, Ticari ve Pazarlama Enternasyonalinin (MMI) bir parçası olan kayıtlı ve lisanslı mağazalardan turistlerin alkol satın alabilmeleri konusunda yeni kurallar getirmek istiyor.

Dubai’de alkol satın alma ve içme kuralları yumuşuyor

06 Ağustos 2019 Salı 16:00

DUBAI- Dubai’de alkol içmek konusunda kurallar değişecek şekilde ayarlandı. Yetkililer, ziyaretçilerin Ticari ve Pazarlama Enternasyonalinin (MMI) bir parçası olan kayıtlı ve lisanslı mağazalardan alkol satın alabilmeleri  konusunda yeni kurallar getirmek istiyor.

dubai,-.jpg

AÇIK ALANLARDA İÇMEK YASAK
İngiltere’den Dubai’ye seyahat edeceklere alkol konusunda uyarılar yapıldı. Ancak gece hayatı konusunda uyarılar yapılırken “Alkolle ilgili BAE yasaları İngiltere’dekinden çok farklıdır. Dubai'de içemeyeceğiniz, yanlış olan yaygın bir yanılgıdır. Ama bazı katı yasalar var ve eğer onları çiğniyorsanız ağır cezalarla karşılaşabilirsiniz. Esas olarak turist iseniz Dubai'de içebilirsiniz; ancak belirlenmiş alanlara bağlı kalmak zorundasınız ve halka açık alanlarda içemezsiniz veya sarhoş olamazsınız” denildi.

DUBAI'DE IÇME YAŞı KAÇTıR?
Abu Dabi'de genel olarak alkollü içki içmek için yasal yaş 18'dir, ancak Turizm Bakanlığı tüzüğü otellerin 21 yaşın altındakilere alkol servisi yapmasına izin vermiyor. Dubai'de ve Sharjah dışında diğer tüm emirlikler, içme yaşı 21'dir. Sharjah'da alkol içmek yasaktır.

dubai-001.jpg

ALKOL ALAN İNGİLİZLER TUTUKLANDILAR
Dubai'de turistler yalnızca oteller, tatil köyleri, barlar, restoranlar ve kulüpler gibi doğru alkol lisansına sahip onaylı mekanlarda içebiliyor. Ancak halkın içinde, sokakta yürürken veya plajda içmek yasaktır.
FCO şöyle acıklama yaptı: “İngiliz vatandaşları, genellikle düzensiz veya saldırgan davranışlarda bulunuyor. Bu gibi davranşlarla ilgili bir suç veya meseleyle ilgili polisin dikkatini çektikleri durumlarda yasaya göre tutuklandılar.”

dubai-002.jpg

DUBAI’DE ALKOL KONUSUNDA FCO’NUN TAVSIYESI
Turistlerin ruhsatsız alkol almalarının suç olduğu Birleşik Arap Emirlikleri’nde müzlüman olmayan sakinlerin evde içki içmeleri için bir alkol lisansına sahip olmaları gerekiyor. Bu lisanslar yalnızca ruhsatı veren Emirlik'te geçerlidir. Sakinlerin de lisanslı mekanlarda içmek için izin almaları gerekiyor.
Ancak kurallar değişecek şekilde ayarlanıyor. Çünkü yetkililer, ziyaretçiler için yeni kurallar getirmek istiyor.

TURİSTLER İÇKİ ALABİLMELİ
FCO’nun tavsiyesi şöyle: "İçki lisansları ülke vatandaşı olmayanlar için uygun değildir. Turistler ve ziyaretçilerin otel, restoran ve kulüp gibi lisanslı yerlerde alkol satın alıp içmeleri mümkündür. Bu karışıklık giderilmezse alkol etkisi altında bulunan ve BAE'den transit geçen yolcular da tutuklanabilir."

Kaynak: Mirror, Daiiy Mail, Evening Standard
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA