19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

DUBAİ ATM 2023, "TURİZMDE SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK' İLE AÇILIYOR

Dünya turizmi Arabian Travel Market- ATM’nin 30'uncusu için 1-4 Mayıs tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi - DWTC’de buluşuyor

Dubai ATM 2023, "Turizmde sürdürülebilirlik' ile açılıyor

30 Nisan 2023 Pazar 23:26

ÖZKAN ALTINTAŞ – TÜRKiYE TURİZM
DUBAİ / BEA –
Dünyadan gelen turizmciler, Orta Doğu ve diğr ülkelerden gelen hükümet yetkilileri ve turizm endüstrisi liderleri, Arabian Travel Market- ATM’nin 30'uncusu için 1-4 Mayıs tarihleri arasında Dubai Dünya Ticaret Merkezi - DWTC’de bir araya gelecek. Turizmde sürdürülebilirlik, bu hafta Dubai'nin konferans takvimindeki en büyük etkinliklerden birinin en önemli konusu olacak.Bu yılki etkinlik, karbon emisyonlarını azaltma çabalarına odaklanıyor ve katılanlar, sektörün bu amaca yönelik nasıl çalıştığını uzmanlardan ve sektör liderlerinden dinleyecek.
Arabian Travel Market, 2.000'den fazla katılımcıyı, 150'den fazla ülkeden temsilciyi ve Dubai'de beklenen 34.000 ziyaretçiyi ağırlayacak. Fuar Emirliğin Ekonomi ve Turizm Bakanlığı (DET) ile işbirliği içinde Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde (DWTC) gerçekleşen bu yılki konferans, bir kez daha BAE'nin yıllık Arap Seyahat Haftası'nın merkezi bir bileşenini oluşturacak. ATM 2023, ' Net Sıfıra Doğru Çalışmak ' temasına uygun olarak , katılımcıların küresel seyahat sektörünün karbondan arındırma yolculuğunu hızlandırma potansiyeline sahip yeni bağlantılar kurabilecekleri, bilgi paylaşabilecekleri ve yenilikleri sergileyebilecekleri bir forum sağlayacaktır.
Dönüm noktası niteliğindeki etkinlik, küresel seyahat, turizm ve konaklama uzmanlarının sektörlerinin nasıl 'Net Sıfıra Doğru Çalışıyoruz' olduğunu keşfetmek için bir araya geldiğini görecek.

ATM 2023'ün 11.30 açılış oturumunda ana konu , sektörün iklim değişikliğinin rolünü keşfetmek için bölgesel politika yapıcıları ATM Global Stage’de ele alacaklar. Oturumun başlığı “Seyahat İklim Kriziyle Nasıl Mücadele Etmeli?" olacak.
UNDRR Arap Ülkeleri Bölge Ofisi Şefi Sujit Mohanty, BAE Ekonomi Bakanı Abdullah bin Touq Al Marri; Dr Abed Al Razzaq Arabiyat, Ürdün Turizm Kurulu Genel Müdürü ve Lübnan Turizm Bakanı Walid Nassar oturuma katılarak görüşlerini sunacaklar..

dubai-atm-2023.jpg
Arabian Travel Market, dört günlük turizm konferansında kapılarını 34.000 ziyaretçiye açıyor

Saat 13.00'te, IHG Hotels & Resorts'un Global Müşteri Sorumlusu Claire Bennett, ATM Travel Tech Stage'de bir röportaja katılacak. Saat 16.30'da, ATM'nin yepyeni Sürdürülebilirlik Merkezi, SimpliFlying'in Kurucusu ve CEO'su Shashank Nigam'ın Fiji Airways CCO'su ve CEO'su Shaenaz Voss ile sohbet edeceği 'Havada Sürdürülebilirlik” başlıklı canlı podcast oturumuna ev sahipliği yapacak.

Arabian Travel Market ME Fuar Direktörü Danielle Curtis “Meslektaşlarım ve sektörümüz 'Net Sıfıra Doğru Çalışmalıyız' teması ile Dubai'de bir araya gelecek. Biz gelecek nesiller için sürdürülebilir bir seyahat endüstrisi inşa etmeye çalışırken katılımcılara değerli içgörüler sağlayacak çok çeşitli röportajlar ve panel tartışmaları yer alıyor” dedi.

Arabian Travel Market ME Sergi Direktörü Danielle Curtis şunları ekledi: "ATM 2023, tümü sürdürülebilir seyahat trendleri, sorumlu turizm ve bir dizi konu hakkında uzman görüşleri sunacak olan çeşitli kamu ve özel sektör konuşmacıları için bir platform sağlayacaktır. sektör açısından kritik diğer sorunlar.

Curtis, " Örneğin, açılış oturumumuz , politika yapıcıların seyahatin iklim kriziyle nasıl başa çıkabileceğine ilişkin bir bakanlık tartışması için ATM Global Stage'e gideceğini görecek" dedi. “CNN'den Eleni Giokos'un moderatörlüğünü yaptığı bu panelde BAE Ekonomi Bakanı Ekselansları Abdulla Bin Touq Al Marri; Ürdün Turizm ve Eski Eserler Bakanı Ekselansları Makram Mustafa Abdul Karim Al-Qaisi; Turizm Bakanı Müh. Lübnan Turizm Bakanı Walid Nassar; ve UNDRR Arap Devletleri Başkanı Sukit Mohanty; sektörümüzün net sıfıra doğru çalışma yollarını keşfetmek için bir araya gelin.”

ATM 2023'e katılımcı katılımı, tüm gösteri sektörlerinde kaydedilen büyüme ile geçen yılki etkinliğe kıyasla %27 arttı. Bunlar, temsili 2022'ye göre %24 daha büyük olacak olan Orta Doğu, Avrupa (%17 daha büyük), Asya (%15 daha büyük) ve Afrika (%8,5 daha büyük) için bölgesel artışları içeriyor. Etkinliğin Seyahat Teknolojisi ve oteller sektörleri de sırasıyla %62 ve %37,5 oranında genişleyerek yıldan yıla önemli bir büyümeye tanık oldu.

dubai-atm-2023,-turizmde-surdurulebilirlik-ile-aciliyor.jpgÇinli katılımcılar ve seyahat profesyonelleri, ülkenin bu yılın başlarında Covid ile ilgili seyahat kısıtlamalarını kaldırmasının ardından ATM 2023'e hoş bir dönüş yapıyor. Çin, 2019'da 155 milyon turistin yurtdışında 250 milyar dolardan fazla harcama yapmasıyla dünyanın en büyük kaynak pazarı haline geldi ve CNN, ülkenin giden pazarının 2023 yazına kadar ayda yaklaşık altı milyon yolcuya ulaşacağını tahmin ediyor.

Güneydoğu Asya ve Hindistan da bu yılki etkinlikte öne çıkacak. Hindistan Merkez Bankası'na (RBI) göre, Hindistan vatandaşları 2022'nin ilk dokuz ayında denizaşırı seyahatler için Kovid öncesi rakamlara kıyasla yaklaşık %43'lük bir artışla 10 milyar dolar rekor bir harcama yaptı. Diğer tahminler, yıllık giden yolculuk sayısının 2024 yılına kadar 27 milyonu aşacağını ve toplam değerin 42 milyar doları aşacağını gösteriyor.

Suudi Arabistan, ATM 2023'te önemli bir varlığa sahip olacak. Hükümet verilerine göre, Krallık geçen yılın ilk dokuz ayında diğer tüm Arap ülkelerinden daha fazla uluslararası giriş kaydetti ve bu dönemde 18 milyondan fazla ziyaretçiyi ağırladı. Suudi Arabistan'da turizm harcamaları 2022'nin ilk yarısında 7,2 milyar dolara ulaştı.

ATM, 30. yılını kutlamak için , RX'in çevre dostu malzemeler kullanarak, tek kullanımlık plastikleri ortadan kaldırarak ve diğer ileri görüşlü girişimler yoluyla sürdürülebilir etkinlikler gerçekleştirme taahhüdünü güçlendirmek için tasarlanmış özel bir sürdürülebilirlik taahhüdünü açıklayacak. . Şovun net sıfıra doğru yolculuğunu belirlemenin yanı sıra, bu taahhüde katılımcılara etkinlik öncesinde, sırasında ve sonrasında çevresel etkilerini azaltmak için bir çerçeve sunan yeni bir oyun kitabı eşlik edecek.

Birinci günün öne çıkan diğer konuları arasında, Global Hotel Alliance, General Hotel Management Pte Ltd, Marriott ve Hotelbeds'ten temsilcilerin ATM Travel Tech Stage'de teknolojik olarak nasıl ilerleyeceklerini tartışacakları "Hospitality Debate: What More Can Big Data Unlock" yer alacak. gelişmeler konuk davranışlarının daha iyi anlaşılmasını kolaylaştırıyor.

atm23.png
Soldan sağa: Haitham Mattar, Genel Müdür, IHG Hotels & Resorts; HE Issam Kazim , CEO, Dubai Corporation for Tourism and Commerce Marketing, DET'in bir parçası ; Vasyl Zhygalo , Genel Müdür, RX Ortadoğu / Portföy Direktörü WTM ve IBTM, RX ; Arabian Travel Market Orta Doğu Sergi Direktörü Danielle Curtis ; ve Emirates Ticaretten Sorumlu Başkan Yardımcısı Adnan Kazım.

ATM23 HEYECAN VERDİ
RX Orta Doğu Genel Müdürü ve WTM, IBTM ve RX Portföy Direktörü Vasyl Zhygalo şunları söyledi: "Bu baharın başlarında gerçekleşen çok başarılı WTM Afrika ve WTM Latin Amerika'nın ardından, uluslararası seyahat camiasının Arabian Travel Market ile etkileşime geçtiğini görmek harika. . Tüm fuar alanlarında katılımcı büyümesinde güçlü bir artış gördük ve bölgede kalan covid kısıtlamaları kaldırıldıktan sonra Çinli meslektaşlarımızı tekrar ağırlayabilmek heyecan verici. Sürdürülebilirliğin seyahat endüstrisi için ve aslında WTM ve IBTM etkinlik portföylerinde giderek artan bir önem arz etmesiyle, sektör için ATM 2023'ün 'Net Sıfıra Doğru Çalışmak' temasıyla etkileşime geçmek ve geniş yelpazeyi keşfetmek hiç bu kadar önemli olmamıştı. fuarda bu konu etrafında sergilenen iş trendleri ve fırsatları.”

Bu arada, Sustainability Hub'da Weeva, Sustainable Hospitality Alliance (SHA), My Green Butler, Tourism Seychelles, Radisson RED ve RHG'den üst düzey kişiler, 'Daha İyi Bir Dünya İçin Sorumlu Konukseverlik' oturumunun bir parçası olarak sürdürülebilir dönüşümü keşfedecekler.

ATM 2023'e katılımcı katılımı, tüm gösteri sektörlerinde kaydedilen büyüme ile geçen yılki etkinliğe göre yüzde 27 arttı. ATM, 30. yılını kutlamak için, RX'in çevre dostu malzemeler kullanarak, tek kullanımlık plastiklerin ortadan kaldırılmasıyla ve diğer ileri görüşlü girişimlerle sürdürülebilir etkinlikler gerçekleştirme taahhüdünü güçlendirmek için tasarlanmış özel bir sürdürülebilirlik taahhüdünü açıklayacak.

ATM Global Stage, ATM Travel Tech Stage ve yepyeni Sustainability Hub'a ek olarak, bu yılki fuarda, gelişen alandaki trendleri ve fırsatları keşfedecek olan Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı (ILTM) Arabistan geri dönecek. üst düzey turizm. Ayrıca Uluslararası Turizm ve Yatırım Konferansı (ITIC), Uluslararası Kongre ve Kongre Derneği (ICCA) ve Küresel İş Seyahati Derneği'nden (GBTA) oturumlar olacak.

Hindistan, Çin ve GCC'nin kilit pazarlarına odaklanan oturumlar ve yeni bir gayri resmi hızlı ağ platformu dahil olmak üzere gündemde yer alması gereken çok çeşitli etkinliklerle ATM 2023, her uzmanlığa ve ilgi alanına uygun bir şey sunacak. benzersiz ağ oluşturma ve bilgi paylaşımı fırsatlarından bahsetmiyorum bile.

ATM'nin 30. baskısı, 'Net Sıfıra Doğru Çalışmak' temasıyla uyumlu olarak sürdürülebilir seyahatin geleceğini keşfedecek.

Net sıfıra giden yolculuğunu resmen başlatan konferans programı, yenilikçi sürdürülebilir seyahat trendlerinin nasıl gelişeceğini keşfedecek ve delegelerin kilit dikey sektörlerde büyüme stratejilerini belirlemesine olanak tanırken, bölgesel uzmanların COP28 öncesinde sürdürülebilir bir geleceği keşfetmeleri için bir platform sağlayacak. Kasım 2023'te Expo City Dubai'de gerçekleşecek.

İKLİM DEĞİŞİKLİĞİ ÖNEMLİ KONU
İssam Kazım, Dubai Turizm ve Ticaret Pazarlama Kurumu CEO'su şu yorumu yaptı: “Bu yılki ATM temasının, turizm için daha iyi bir gelecek inşa etmek için sürdürülebilirliğe odaklanması gerçekten uygun. 2023 BAE'nin Sürdürülebilirlik Yılı olduğundan ve Dubai, BM İklim Değişikliği Konferansı COP28'e ev sahipliği yapacağından, bizim için bu tema daha da büyük bir önem kazanıyor. Dubai, karbon ayak izini azaltma ve çevreye daha duyarlı bir turizm endüstrisi yaratma stratejileriyle bu alanda önemli adımlar attı ve vizyoner liderliğimizin Dubai'yi ziyaret etmek, yaşamak ve çalışmak için dünyanın en iyi şehri yapma tutkusuyla uyumlu. Küresel turizm ve MICE segmentlerinde ivme artmaya devam ederken, sektör için sürdürülebilir büyüme ve uygulamalara yönelik daha gelişmiş, işbirlikçi, kapsayıcı ve uzun vadeli bir yaklaşım arayışını memnuniyetle karşılıyoruz.”

Bu yılki şovda, sonuçları ATM 2023 En İyi Stand Ödülleri kapsamında açıklanacak olan 'ATM Sürdürülebilir Stand Ödülü' açılış töreni de yer alacak. Girişler, tedarikçi seçimi, malzeme kullanımı, operasyonel verimlilik ve hatta fuar sona erdiğinde stantlara ne olacağı dahil olmak üzere çok çeşitli sürdürülebilirlik kriterlerine göre değerlendirilecek.

Sürdürülebilirliğe ek olarak, ATM Global Stage, aşağıdakiler dahil ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, önemli sektör sorunlarına odaklanan çeşitli oturumlara ev sahipliği yapacak: oteller ve konaklama; havacılık ve ulaşım; toplantılar, teşvikler, konferanslar ve sergiler (MICE); iş seyahati; yatırım; sorumlu Turizm; işgücü çeşitlendirmesi; ve cazibe merkezleri, deniz yolculukları, sağlıklı yaşam ve kültür turizmi gibi gelişmekte olan segmentler.

Önümüzdeki edisyon, yapay zeka, metaverse, kripto para birimi ve büyük veri gibi faktörlerin seyahat sektörünü nasıl etkilediğine dair tartışmalara ev sahipliği yapacak ve aynı zamanda potansiyeli olan en son yenilikleri ve çözümleri sergileyecek olan ATM Travel Tech Stage'in geri dönüşünü görecek. gelecek nesil sürdürülebilir turizmi yönlendirmek.

ATM 2023 ayrıca fuar tarihinde ilk kez bir Sürdürülebilirlik Merkezine sahip olacak. Bu alan, en son sürdürülebilir seyahat trendlerine ve yeniliklere adanmış oturumlar için bir mekan sunarken, konferans ortağı Plug and Play'in ev sahipliği yaptığı ve girişimcilerin kafa kafaya mücadele edeceği ATM 2023 Start-up Yarışması için zemin hazırlayacak. bir "Sürdürülebilir Teknoloji Satış Konuşması Savaşı"na katılın.

Bu yılki gösteri, gelişmekte olan üst düzey turizm alanındaki trendleri ve fırsatları keşfedecek olan Uluslararası Lüks Seyahat Pazarı (ILTM) Arabistan'ın geri dönüşünü görecek. YouGov tarafından yayınlanan pazar araştırmasına göre, lüks seyahat öncelikleri açısından BAE'de yaşayanların %25'i harika eğlence ararken, %19'u seyahat rezervasyonu yaparken en büyük vurguyu birinci sınıf konaklamaya veriyor.

Ayrıca Uluslararası Turizm ve Yatırım Konferansı (ITIC), Uluslararası Kongre ve Kongre Derneği (ICCA) ve Küresel İş Seyahati Derneği'nden (GBTA) oturumlar olacak.

Hindistan, Çin ve GCC'nin kilit pazarlarına odaklanan oturumlar ve ayrıca yeni bir resmi olmayan hızlı ağ platformu da dahil olmak üzere gündemde yer alması gereken çok çeşitli etkinliklerle ATM 2023, her uzmanlığa ve ilgi alanına uygun bir şey sunacak, değil. benzersiz ağ oluşturma ve bilgi paylaşımı fırsatlarından bahsetmek için.

AKıL PAYLAŞIMI YAPILIYOR
Emirates Ticari Başkanı Adnan Kazım şunları söyledi: “ATM'deki 30 yıllık ortaklığı ve taahhüdü kutlarken, bu etkinliğin gelişimini ve küresel sahnede artan önemini görmek dikkate değer. ATM'nin büyümesinde ve bir endüstri etkinliği olarak zihin paylaşımını güçlendirmede ve ayrıca küresel turizmin ön saflarında yer alan memleketimiz Dubai'nin büyümesinde oynadığımız rolden gurur duyuyoruz. Bu yıl Emirates, sektördeki ortaklarımızla bağlantı kurarak en son ürünlerimizi sergileyecek ve aynı zamanda çevresel etkimizi ve sürdürülebilir havacılık uygulamalarımızı en aza indirme taahhüdümüzü gösterecek."

ATM23 BAĞLANTALIRA GÜÇLENDİRECEK
IHG Hotels & Resorts Genel Müdürü Haitham Mattar şunları ekledi: "ATM 2023'ün resmi otel ortağı olarak, etkinliklerin çok önemli olan 30. yılını dört gözle bekliyoruz . Bölgedeki geniş kapsamlı otel portföyümüzü sergilemek, yeni ve gelecek otelleri tanıtmak ve hem eğlence hem de iş amaçlı seyahat edenler için yeni 'IHG One Rewards' sadakat teklifimizi daha ayrıntılı incelemek için harika bir fırsat. Bu yılki etkinliğin teması olan “Net Zero'ya Doğru Çalışmak” göz önüne alındığında, arazimizde çevresel ve sosyal değişimi yönlendirmeye yönelik taahhütlerimizi de sergileyeceğiz. En önemlisi, genel olarak konaklama sektörü için daha büyük, toplu bir başarıyı kolaylaştırdığımızdan emin olmak için yeni ve mevcut ortaklar, tedarikçiler ve sektördeki emsallerle bağlantı kurmaya odaklanacağız.”

ATM'nin 30. edisyonu , dünyanın her yerinden endüstri profesyonellerinin sergiler, konferanslar, kahvaltı brifingleri, ödüller, ürün lansmanları ve benzeri yollarla pazar fırsatlarından yararlanmalarını ve işbirliği yapmalarını sağlamaya adanmış bir etkinlik festivali olan Arabian Travel Week'in bir parçası olarak gerçekleşecek. ağ olayları.

ATM 2023'ün yanı sıra, ATM Start-up Yarışması, ATM Travel Tech, ILTM Arabia, GBTA Business Travel Forums, Buyer Speed ​​Networking, Influencer Networking Etkinliği, Business Traveller Awards ve Dubai Food Festival'in tümü, ATM 2023'ün himayesinde gerçekleştirilecek. 1 Mayıs Pazartesi'den 10 Mayıs Çarşamba'ya kadar Dubai'de sürecek olan Arabian Travel Week 2023.

ATM 2023'ün stratejik ortakları, Destinasyon Ortağı olarak Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı'nı (DET), Resmi Havayolu Ortağı olarak Emirates'i, Resmi Otel Ortağı olarak IHG Hotels & Resorts'u ve Resmi DMC Ortağı olarak Al Rais Travel'ı içermektedir.

turizmde-teknoloji.png

TURİZMDE TEKNOLOJİ
ATM'nin 30. edisyonunda 2.000 metrekareden fazla sergi alanı endüstri teknolojisine ayrılacak ve geçen yılki fuara kıyasla sektör katılımında yüzde 54,7'lik bir artışı temsil edecek. ATM 2023'ün Seyahat Teknolojisi alanı, çevreye duyarlı en son seyahat trendlerine ve yeniliklere ışık tutacak yepyeni bir Sürdürülebilirlik Merkezi ile desteklenecek.
Sabre sponsorluğundaki ATM Travel Tech Stage, yapay zeka, büyük veri ve Web3 gibi modern inovasyonların sorunsuz operasyonları, profesyonel gelişimi, ödemeleri, erişilebilirliği, sürdürülebilir seyahati ve gelişmiş müşteri deneyimleri snulacak.
SimpliFlying'in Kurucusu ve CEO'su Shashank Nigam'ın moderatörlüğünü yaptığı panelde Travelport Baş Ürün ve Teknoloji Sorumlusu Tom Kershaw; Amadeus Grup Çevre Sorumlusu ve ESG Raporlama Başkanı Lucas Bobes; ve Booking.com EMEA Başkan Yardımcısı ve Genel Müdürü Carlo Olejniczak.

ATM Seyahat Teknolojisi Aşaması, '2023 ve Ötesinde Seyahati Etkileyen Ana Eğilimler' de dahil olmak üzere diğer panellerden bir seçki için zemin sağlayacaktır. Bu oturum, küresel salgının ardından sektörümüzün inovasyondan nasıl yararlandığını ve teknolojinin önümüzdeki yıllarda daha fazla ilerlemeyi nasıl sağlayacağını keşfedecek. Sabre Orta Doğu Başkan Yardımcısı Abdul-Razzaq Iyer'in moderatörlüğünü yaptığı konuşmacılar arasında Sabre Küresel Ajans Satışları ve Teslimatı Kıdemli Başkan Yardımcısı Andy Finkelstein; Dnata Dijital Çözümler Başkanı Jason Hooper; ve Wego Baş Uçuş Sorumlusu Dean Wicks yer alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA