16 Ekim 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

DÖNER ALAN TURİSTLER YEMEK İÇİN OTURACAK YER ARADI

Çaresiz kalan turistler 800 yıllık Anadolu Selçuklu şaheseri Yivli Minare önünde bulunan banka oturarak yedi.

Döner alan turistler yemek için oturacak yer aradı

26 Aralık 2020 Cumartesi 19:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA
- Noel Bayramı tatilinde yılbaşını Antalya'ya tatile gelen Belaruslu(Beyaz Rusya) turistler, pandemi tedbirleri kapsamında dönercilerden aldıkları dönerleri yemek için oturacak bir yer bulamadılar.
Çaresiz kalan turistler 800 yıllık Anadolu Selçuklu şaheseri Yivli Minare önünde bulunan banka oturarak yedi. Türkiye turizminin kalbi Antalya'ya yılbaşı tatilini geçirmek için Rus,Alman, Polonyalı Belarus, Ukraynalı turistler geliyor.

doner-alan-turistler-.jpgYılbaşı tatiline gelen turistler Antalya'da şehir turuna çıkan turistler, pandemi tedbirleri kapsamında aldıkları yiyecekleri yiyecek yer bulmada sıkıntı çekiyor. Rus turist Tatyana İbrahimova, '' Yılbaşı tatili geçirmek için Moskova'dan Antalya'ya geldik. Pandemi tedbirleri kapsamında bütün restoranlar paket servisi dışı kapalı. Bizde ailecek döner yaptırdık. Yemek için bir kilometre dolaştık. Sonra tarihi caminin avlusundaki banklara oturarak dönerimizi yedik. Yemek için çok oturacak yer aradık. '' diye konuştu. Turist rehberi İlkay Özen, pandemi döneminde yılbaşı için Antalya'ya gelen turistlerin şehir turu kapsamında ziyaret ettikleri birinci sıradaki yerin Kaleiçi, Kaleiçi'nde Selçuklu eserlerinin yoğun bulunduğu Yivmi Minare bölgesi olduğunu söyledi.

doner-alan-turistler--001.jpgGeçen yılki Noel Bayramı tatili öncesi Antalya'ya gelen turist yüzde 90 kaybın olduğunu söyledi. İlkay Özen, ''Pandemi dönemi Covid 19 tedbirleri kapsamında geçmişte Antalya Kaleiçi'nde getirdiğimiz turistler genelde otantik buldukları için Şemsiyeli Çarşı da yemek yerlerdi Yasaklar başlayınca iğne atsan yere düşmeyen çarşıda şimdi ise in cin top oynuyor. '' ifadesinde bulundu.
doner-alan-turistler--002.jpg
doner-alan-turistler--003.jpg
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA