23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

DOĞUŞ'TAN KARTAL VE GEBZE'YE OTEL

Grubun CEO’su Hüsnü Akhan Doğuş’un turizme 200 milyon dolarlık yatırımları olduğunu, Kartal ve Gebze'ye otel yapacaklarını söyledi

Doğuş'tan Kartal ve Gebze'ye otel

18 Şubat 2008 Pazartesi 11:00

İSTANBUL- Doğuş Grubu'nun 2008 gündemi oldukça yoğun. Grubun  CEO’su  Hüsnü Akhan Doğuş’un turizme 200 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını ve yatırımların devam edeceğini söyledi.
Akhan Doğuş Holding'in portföyündeki arsalardan birinde (Kartal) konut, diğerinde (Gebze) alışveriş merkezi ve otel yapacaklarını belirterek şöyle devam etti: “Turizm bizim çok inandığımız bir sektör. 4 bin 600 yatak kapasiteli otellerimiz ve tatil köylerimiz var. Bir de marinalar var. Didim Marina'yı bitireceğiz. Bodrum'daki D-Marin Turgutreis faaliyette. Bu yıl sonunda Dalaman Marina'ya başlıyoruz. Maçka Palas, butik otel olacak. 2 - 3 ay içinde açılacak. Otellerimizi yenileyeceğiz. Turizm tarafında yatırımlarımız devam edecek. 200 milyon dolarlık yatırım gündemimizde. Didim Marina, tek başına 60 milyon dolarlık bir projedir.”

 Grubun  CEO’su  Hüsnü Akhan şunları anlatI: “Marmaray projesinde konsorsiyum olarak varız. Otogar - Bağcılar metro projesini Doğuş Grubu ve Gülermak olarak hayata geçiriyoruz. Kadıköy - Bostancı metro konsorsiyumunun içindeyiz. Yusufeli baraj ve HES projesi var.

Fas, Ukrayna ve Kazakistan'da işlerimiz var. Bulgaristan'da yol yaptık, yeni projelere bakıyoruz. Sofya Havaalanında bir uluslararası ticaret merkezi yapacağız. İlk faz olduğu için bunun arkası gelir. Bulgaristan'da bir demiryolu projesi ile ilgileniyoruz. Ukrayna'da Dinyeper üzerinde bir demiryolu köprüsü projesini tamamlamaktayız. Bazı altyapı projeleri ile ilgileniyoruz. Fas'ta yeni otoyollar yapacağız. 150 milyon dolarlık iş bitti. 200 milyon dolarlık bir iş var elimizde. Libya, Katar, Dubai gibi bölgelere bakıyoruz.”

 

GAZETE PROJEMİZ YOK
Bir ara Dürya gazetesi ile ilgilendiklerini ancak şimdi gündemlerinden çıktığını  söyleyen . Grubun  CEO’su  Hüsnü Akhan “Medya alanında Türkiye'de büyük potansiyel olduğunu düşünüyoruz. Penetrasyon henüz düşük. Teknolojinin sektöre önemli etkisi oluyor. Yeni ürünler çıkıyor. Bizim medya grubumuz da işlerini büyütüyor. Capital Radyo bize katıldı. Aylık magazinler artıyor. NTV Kitap grubunda pozitif geri dönüşler alıyoruz. Gazete projemiz yok” dedi.

KARTAL VE GEBZE’YE OTEL, ALIŞVERİŞ MERKEZİ YAPILACAK
Grubun  CEO’su  Hüsnü Akhan
üzerinde çalıştıkları projeler hakkında şöyle devam etti.
“Çalıştığımız projeler var. Bursa'da 50 dönüm arazi üzerinde 60 bin metrekare kiralanabilir alanı olan bir alışveriş merkezi, yine 80 bin metrekare satılabilir alanı olan iki bloklu bir rezidans yapacağız. Bu projenin büyüklüğü 150 milyon dolar civarındadır.

Maslak'ta bu sene bir ofis bloku yapılacak. Bu yıl özellikle ticari gayrimenkulde el değiştirmeler bekliyoruz. O zaman GYO'nun portföyünü genişletme yoluna gidebiliriz. İddialı planlarımız var. Fırsatları değerlendiriyoruz.

İstinye Park, GYO'nun portföyünde değil. Arsa bizimdi. Konsept olarak ve yerli yabancı yatırımcıdan gördüğü ilgi olarak memnun olduğumuz bir proje.

Gayrimenkul alanında iki önemli projemiz daha var. Doğuş Holding'in portföyündeki arsalardan birinde (Kartal) konut, diğerinde (Gebze) alışveriş merkezi ve otel yapacağız.

 

MERKEZ’DEN DOĞUŞ’A

Hüsnü Akhan, ODTÜ İşletme mezunu. Ekonomi dalında yüksek lisansını University of Miami'den aldı. Merkez Bankası Londra Ofisi'nde temsilcilik, Dış İlişkiler biriminde Genel Müdür Yardımcılığı yaptı.

1994'te Doğuş Grubu'na katıldı. Garanti'de Hazine, Operasyon ve Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak çalıştı. 1998'da Körfezbank'ın Genel Müdürlüğü görevine atandı.

2001-2005 yılları arasında Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CFO olarak görev yaptı. Ocak 2006'dan bu yana Doğuş Holding Yönetim Kurulu Üyesi ve CEO olarak görev yapıyor.

Akhan ayrıca Doğuş GE GYO'nun Yönetim Kurulu Başkanlığı ve TÜV-TURK, Doğuş İnşaat, GarantiBank Moscow, GarantiBank International N.V. Yönetim Kurulu üyeliği görevlerini de sürdürüyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA