23 Kasım 2024
  • İstanbul5°C
  • Ankara16°C
  • Antalya20°C

DOĞUŞ GRUBU BOĞAZI KAPATIYOR

Doğuş grubu, İstanbul’un en lüks balık mekânlarından Lacıvert’in yüzde 75’ini satın aldı. Fehmi Yaşar, sahibi olduğu Hayal Kahvesi’ni büyütecek

Doğuş Grubu boğazı kapatıyor

22 Mayıs 2013 Çarşamba 11:30

İSTANBUL- Yeme-içme sektöründe birbiri ardına gerçekleştirdiği satın almalarla gündeme gelen Doğuş Holding, yeni bir alıma daha imza attı. Restoran işinin hızlı yatırımcısı Doğuş grubu, İstanbul’un en lüks balık mekânlarından Lacıvert’in yüzde 75’ini satın aldı. Hisselerini satan Fehmi Yaşar, sahibi olduğu Hayal Kahvesi’ni büyütecek
Yeme-içme sektöründe birbiri ardına gerçekleştirdiği satın almalarla gündeme gelen Doğuş Holding, yeni bir alıma daha imza attı.
Daha önce et, Uzakdoğu ve üst kaliteye işaret eden “fine dining” restoranlara yatırım yapan grup şimdi de İstanbul’un Bogaz’daki favori mekanlarından Lacivert’in yüzde 75’ini satın alarak balık restoranına sahip oldu.
Restoranın ortaklarından Fehmi Yaşar’ın, bütün hisselerini devrederken diğer ortağı Önder Köse’nin ise yüzde 25 ile restoranın yönetiminde kalacağı belirtiliyor.
Fehmi Yaşar’ın, Lacivert’ten sonra sahibi olduğu Hayal Kahvesi zincirinin büyümesine odaklanacağı ifade ediliyor. Yaşar’ın önümüzdeki dönemde Kuşadası, Mersin ve Gaziantep’te yeni Hayal Kahvesi şubeleri açacağı belirtiliyor.

GRUPTA NELER VAR?
Doğuş Grubu, Mart 2012’de, eğlence, yeme-içme sektöründe hizmet vermek amacıyla “D.ream” adıyla bir şirket kurdu. D.ream adlı şirketin bünyesinde bugün, Nusr-et Steakhouse, Kiva, Armani Ristorante, Go Mongo ve GQ Bar Restoran gibi markalar bulunuyor.
D.ream ayrıca, İstanbul Doors Grubu’yla da ortaklık yapmıştı. Ortaklık anlaşmasıyla birlikte D.ream, İstanbul Doors Grubu ortaklarından International Restaurant Group’un hisselerinin tamamı ve kurucu ortakların hisselerinin bir kısmını alarak şirketin yüzde 74.25’lik hissesine sahip olmuştu.
1993 yılında Da Mario ile yeme-içme ve eğlence sektörüne giriş yapan İstanbul Doors Grubu’nun bünyesinde farklı konseptlerde 20 marka bulunuyor.

Bunlar arasında Vogue, Anjelique, Kitchenette, Gina, Ajia, Zuma, Mama, Carlotta, Poupon, Ca’d’oro, Gigi, Foodist Catering, Tom Aikens Restaurant, Tom’s Kitchen, Tom’s Deli, Raika ve Wanna Pop var. Ortaklıkla birlikte bu markalar D.ream şirketinin bünyesine katılmış oldu.

ULUSLARARASI ORTAKLIK
D.ream hızlı atılım içine girdiği dönemde uluslararası bir grupla da ortaklığa gitti. Zuma ve Roka gibi restoran markaların sahibi olan Azumi Group’un hisselerinin yüzde 50’sini alan D.ream, bu restoranları yeni uluslararası pazarlara açmayı ve yeni marka ve konseptler geliştirmeyi hedefliyor.

‘BOĞAZ’I KAPATIYOR!

* Son olarak Galataport İhalesi’ni kazanan Doğuş Grubu’nun, yaptığı yatırımlarla İstanbul Boğazı’ndaki mekan sayısı da artıyor.

* Galataport ile İstanbul Salıpazarı Kruvaziyer Limanı’nın sahibi olan Doğuş, Lacivert ile Anadolu Hisarı, Zuma ve Anjelique ile Ortaköy, Mama ile Rumeli Hisarı, Ajia ile Kanlıca, Kitchenette ile Bebek’teki yerini aldı.

* Doğuş Grubu ayrıca Ortaköy’deki Reina’nın bulunduğu arazinin de sahibi.
Bu yıl Reina’nın kira sözleşmesi bitiyor. Grubun önümüzdeki dönemde Reina arazisinde işletmesinin kendisinin üstleneceği özel bir mekan açacağı belirtiliyor.

ZENGİNLER TÜRKİYE İLE İŞ PEŞİNDE
Kişi başına düşen milli gelirde dünyanın en zengin ülkeleri liginnde başı çeken İsviçre, Türkiye’de ticaret hacmini artırmak adına yeni bir girişime imza attı. İsviçre’nin ihracatını arttırmak amacıyla İstanbul’da “İsviçre Ticaret Ofisi” açıldı.

İsviçre Başkonsolosluğu himayesinde dün düzenlenen toplantıda konuşan Switzerland Global Enterprise Üst Yöneticisi (CEO) Daniel Küng, İsviçre’nin en rekabetçi ülkelerden biri olduğuna vurgu yaparak şunları kaydetti:

DOĞU AÇILIMI
“İsviçre’nin yenilikçilik açısından da dünya şampiyonu bir ülke olduğu aslında bilinmez. Global ölçekte yaşanan ekonomik sıkıntılar olmasına rağmen, İsviçre şu an 2008 yılındaki seviyeye ulaşmayı başardı. İsviçre ve Türkiye açısından bir değerlendirme yapmam gerekirse, Türkiye’deki ekonomi son derece istikrarlı.
Geçen yıl ufak bir yavaşlama olmakla beraber ülkede çok büyük yatırımlar var. Türkiye’deki pazar çalışmalarında ve gelecekte büyüyecek pazarlara açılma konusunda, yerinde ve doğrudan vereceği destekle Switzerland Global Enterprise stratejik bir adım daha atmıştır.
İsviçre için Türkiye potansiyeli yüksek olan önemli bir ihraç ülkesidir. Türkiye’nin ayrıca Kuzey Afrika, Ortadoğu ve Asya ile yapılan ticaretin merkezi olması bizim ilgimizi çekiyor.”

Eylem Türk/Milliyet
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA