20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

DOĞANIN DİLİ BİLİNMEDEN EKO TURİZM YAPILAMAZ!

Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, Toroslarda ilkbaharın ilk geldiğinin habercisinin Papatyaların, anemonların ve badem ağaçlarının çiçek açması ile başladığı söyled

Doğanın dili bilinmeden eko turizm yapılamaz!

27 Mart 2023 Pazartesi 11:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Manavgat/Antalya -
Antalya'da ilkbaharın geldiğini doğanın tüm yeşillenmesi ve renkli tonlarda çiçek açması ile kendini Antalyada Toroslarda yaşayan Yörükler -Türkmenler ahırlarda tuttukları koyun,kuzu,oğlak ve keçilerini doğa yeşillenince ahılların kapısını açarak yeşilliklerde yayılmaya bıraktı. Antalya turizminin amiral gemisi destinasyonu olan Manavgat'ta papatya,anemon( dağ lalesi), gelincikler,badem,erik, kayısı,kiraz,yaz elmasın dan sonra en şeftali ağaçları da çiçeğe durdu.

 Manavgat Bal Üreticileri Birliği Başkanı Hasan Kocademir, Toroslarda ilkbaharın ilk geldiğinin habercisinin Papatyaların, anemonların ve badem ağaçlarının çiçek açması ile başladığı söyledi. Şifa yeşillenmesi ve farklı bitki türlerinin çiçek açmasıyla arıların kovandan çıkarak bal Yapımı için çiçek özü ve polen toplamaya başladığını kaydetti. 

eko-turizm,-baka,-002.jpgeko-turizm,-ari,-hasan-kocademir,-006.jpgHasan Kocademir," Doğada tüm bitki varlığının korunması varlığının devamı için  döllenme olmasında insanlığın arı varlığına bir teşekkür borcu var. Yine doğada kıraç ve sarp alanlarda ardıç ağacının yetişmesinde Ardıç Kuşuna vefa borcu olduğu gibi, Ardıç Kuşu yere düşen ardıç tohumunu yutup dışkısı ile atmadan orada ardıç ağacı olmaz. Doğanın dili bilinmeden ekoturizm ve botanik turizmi yapılamaz"diye konuştu.


eko-turizm.jpgeko-turizm,-baka,-001.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA