20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

DİYARBAKIR'DA HASANDİN DAĞI ZİRVESİNDEN YAMAÇ PARAŞÜTÜ!

Diyarbakır Kulp Belediyesince Hasandin Dağı’ndan profesyonel pilotlarca yamaç paraşütü uçuş etkinliklerinin üçüncüsü yapıldı.

Diyarbakır'da Hasandin Dağı zirvesinden yamaç paraşütü!

22 Ekim 2023 Pazar 10:00

KULP / DİYARBAKIR- Diyarbakır Kulp Belediyesince Hasandin Dağı’ndan profesyonel pilotlarca yamaç paraşütü uçuş etkinliklerinin üçüncüsü yapıldı.Kulp Belediyesi Kültür ve Sosyal işler Müdürlüğünce Kültür Şenlikleri kapsamında Profesyonel pilotlarca Yamaç Paraşütü uçuş etkinliklerinin üçüncüsü yapıldı. Kulp ilçesinde Kulp Belediyesince düzenlenen yamaç paraşütü etkinliğine katılan pilotlar Filistin’e destek amacıyla gökyüzünde Filistin ve Türk Bayrağı açtı.

hasandin-dagi,-diyarbakir,-kulp,-yamac-parasutu.jpg

Kulp Belediyesince düzenlenen Yamaç Paraşütü uçuşlarına Diyarbakır Atlas ve Pasur Sportif Havacılık Kulüp Pilotları, Siirt Beron, Batman Hava sporları Federasyonu temsilciliği katıldı. Kulp Belediyesince düzenlenen 3. Yamaç Paraşütü uçuşları öğlen saatlerinde profesyonel pilotlarca Hasandin dağından Kulp Çayı kenarına iniş gerçekleştirildi. Uçuşlar akşam saatlerine kadar tekli pilotlar ve uçmaya meraklı vatandaşların katılımıyla davam etti.

Yamaç Paraşütü etkinliğine katılan vatandaşlarla yakından ilgilenip sohbet eden Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Burak Akeller “Kulp İlçesinde üçüncüsünü düzenlemiş olduğumuz  yamaç paraşütü uçuş organizasyonu hem pilotlar hem de izleyiciler tarafından heyecanlı ve zevkli geçti. Bu spora çok uygun olan ilçemizde, bu sporu yaygınlaştırmak ve uçmaya meraklı olan gençlerimizi bu sporla tanıştırmak için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Türkiye genelini kapsayan Yamaç Paraşütü Hedef yarışmalarının ilçemizde yapılması için gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Pilotlarımıza ve uçuşları izlemeye gelen vatandaşlarımıza katılımlarından dolayı çok teşekkür ederim” dedi.

hasandin-dagi,-diyarbakir,-kulp,-yamac-parasutu-001.jpg

Diyarbakır Atlas havacılık spor kulüp Başkanı ve Diyarbakır Hava Sporları Federasyonu il temsilcisi Ahmet Karadaşlı, “Kulp İlçesinde üçüncü uçuş deneyimini yaşadık bugün. Kulp İlçesi uçuşa çok uygun ve muazzam doğasıyla keyifli bir uçuş yapmamıza olanak sağladı. Böyle güzel bir uçuş organizasyonunu düzenleyen ve çok samimi bir misafirperverlik örneğini gösteren Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Sayın Burak Akeller’e çok teşekkür ederim. Kulp İlçesinde, Türkiye genelini kapsayan Yamaç Paraşütü Hedef yarışmalarının yapılması için Kulp Kaymakamımız ve Belediye Başkan vekilimiz Burak Akeller ile birlikte gerekli çalışmaları sürdürüyoruz. Organizasyona katılan pilotlara, kulüplere, Kulp Belediyesi çalışanlarına ve bizleri yalnız bırakmayan değerli Kulp halkına çok teşekkür ederim  ” dedi.

hasandin-dagi,-diyarbakir,-kulp,-yamac-parasutu-002.jpg

Kulp Belediyesi, etkinliğe katılan vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulundu. Merak ve heyecan dolu bir şekilde pilotların uçuşlarını izleyen vatandaşlar uçuşa ara verildiği zaman diliminde Kulp Belediyesince hediye edilen uçurtmaları uçurdu.

Etkinliğe Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkan vekili Burak Akeller, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA