18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara9°C
  • Antalya20°C

DİSNEYLAND, SALGIN NEDENİYLE 4.000 ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARIYOR

Walt Disney Co., Covid-19 salgınının etkileri nedeniyle 4.000 çalışanı daha işten çıkarmayı planladığını duyuruyor. Şirket, parklarına katılımı sınırlıyor ve sosyal mesafeye izin vermek için protokolleri değiştiriyor.

Disneyland, salgın nedeniyle 4.000 çalışanı işten çıkarıyor

29 Kasım 2020 Pazar 15:00

ORLANDO, FLA - Walt Disney Co., büyük ölçüde Covid-19 salgınının etkileri nedeniyle Disneyland’da görevli 4.000 çalışanı işten çıkarma planlarını açıkladı.

Şirket tarafından yapılan duyuru, bu haftanın başlarında bir ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu dosyasında yapıldı ve parklar, deneyimler ve ürünler bölümündeki 32.000 çalışanın geçen ay başlayan 2021 mali yılının ilk yarısında feshedileceğini söyledi.

disneyland,-001.jpgEylül ayı sonlarında şirket 28.000 tema parkı çalışanını işten çıkarma planlarını çoktan duyurmuştu. Şirket, ilave 4.000 çalışandan kaçının California veya Florida tema parklarında çalıştığını söylemedi.

Şükran Günü arifesinde yayınlanan SEC belgesinde, şirket ayrıca salgın nedeniyle görevden alınması planlanmayan 37.000 çalışanı da görevden aldığını söyledi.

Belge, "Covid-19 etkileri de dahil olmak üzere mevcut iklim ve içinde faaliyet gösterdiğimiz değişen ortam nedeniyle, işe alımları kritik iş rolleri, izinler ve yürürlükteki azaltmalarla sınırlandırmak da dahil olmak üzere personelinde verimlilik sağladı," dedim.

Şirket ayrıca, film ve televizyon içeriği yatırımlarını ve ek izinleri ve işten çıkarmaları azaltmak gibi harcamalarda daha fazla kesinti yapabileceklerini söyledi.

disneyland,.jpg
Florida'da, şirket parklarına katılımı sınırlıyor ve karakterlerin buluşma ve selamlamalarını sınırlayarak sosyal mesafeye izin vermek için protokolleri değiştiriyor.

Salgın ABD'de yayılmaya başladığında Disney'in parkları Mart ayında kapandı Florida parkları yazın yeniden açıldı, ancak California parkları henüz beklemede olan eyalet ve yerel hükümet onaylarını yeniden açmadı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA