20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

DİJİTAL GÖÇER VİZESİ İLE YURTDIŞINDA DİJİTAL ÇALIŞMAK

VisaGuide, Dijital Göçer Vizesi Endeksi ile yurtdışına seyahat eden ve uzaktan çalışanlar için kritik olan çeşitli faktörleri dikkate aldı.

Dijital göçer vizesi ile yurtdışında dijital çalışmak

02 Aralık 2023 Cumartesi 21:00

LONDRA - Yurt dışına taşınmak ve uzaktan çalışmayı denemek mi istiyorsunuz? Şu anda dijital göçebelere vize sunan ve çalışma koşulları uygun düzinelerce destinasyon var. Hatta Peru yeni dijital göçer vizesi ile doğal harikalarını keşfetmek için bolca zaman veriyor. Peru, dijital bir göçer vizesi getirme planlarını açıkladı. Uzaktan çalışanlara vizelerini uzatma imkanı ile ülkede 365 gün kalmalarını sağlayacak.Halen, AB vatandaşları 183 günlük turist vizesi ile Peru'ya seyahat edebiliyor. Yeni programın amacı, kültürel alışverişi desteklerken ülke ekonomisini turizm ve hizmetler yoluyla hızlandıracaklarını umarak uluslararası profesyonelleri Peru'ya çekmek olarak bildirildi.

AVRUPA ÜLKELERİ DE 'DİJİTAL GÖÇER VİZESİ' UYGULUYOR 
İspanya, Romanya, Kıbrıs gibi ülkelere bakalım. Dijital göçebeler için Avrupa'nın en iyi ve en kötü ülkeleriiçin dijital göç göçer planına göre Romanya, Hırvatistan ve Malta da dahil olmak üzere vizenin tamamı boyunca vergisiz çalışmaya izin veriyor.

Dijital göçerlerin vizeleri ,vergiler asgari gelir gereksinimleri açısından değişebilir.
Bu programlar, ülkede belirli bir süre yaşama ve çalışma yasal hakkına sahip olmayı sağlıyor.

Ancak vizeler vergiler, uzunluk ve asgari gelir şartları açısından değişiklik gösterebilir.

Vizelerle ilgili bir seyahat rehberi web sitesi olan VisaGuide, dijital göçebeler ve uzaktan çalışma için ülkelerde en iyi seçenekleri sıraladı.

dijital-gocme-endeksi.jpg

AVRUPA'DAKI EN IYI VE EN KÖTÜ DIJITAL GÖÇER DESTINASYONLARI

VisaGuide'ın Dijital Göçme Endeksi, yurtdışına seyahat eden ve yaşayan uzaktan çalışanlar için kritik olan çeşitli faktörleri dikkate aldı.

Ülkelerin dijital göçer programları için VisaGuide, vergisiz dönemlerin uzunluğu - vize süresi ve minimum gelir gereksinimleri de dahil olmak üzere vergi politikalarına baktı.

Ayrıca, dijital göçebeler için genel olarak en iyi ve en kötü destinasyonları belirlemek için internet hızını, yaşam maliyetini, küresel sağlık puanını ve turizm popülerliğini de dikkate aldı.


İSPANYA İLK SIRADA

İspanya, küresel olarak ve Avrupa'da birinciliği elde etti. Dijital göçer vizesi altı aylık vergisiz bir süre sunuyor, bundan sonra işçiler yüzde 15 ödemek zorunda ve ayda 2.140 € düşük bir asgari gelir gereksinimi var. Yaşam tarzı açısından İspanya, sıralamalardaki en yüksek internet hızlarından birine ve en yüksek sağlık puanına sahip bulunuyor. Yaşam maliyetleri ülkeyi Avrupa ortalamasına ayda 673 € olarak görüldü.

BU AVRUPA ÜLKELERINDE VERGISIZ ÇALIŞMA

Birkaç dijital göç göçer planı, Romanya, Hırvatistan ve Malta da dahil olmak üzere vizenin tamamı boyunca vergisiz çalışmaya izin veriyor.

Romanya, ankete katılan tüm ülkeler arasında en yüksek internet hızı ve 539 € ile en düşük aylık yaşam maliyeti sayesinde Avrupa'da ikinci sırada yer aldı. Bununla birlikte, vize 3.300 € ile yüksek bir asgari gelir şartı ile birlikte geliyor.

SAĞLIK, BARINMA VE SOSYAL YAŞAM
Sağlık, yaşam maliyetleri ve yeşil alan imkanı ile emekli yaşamı için Avrupa'nın en iyi yerleri belirlendi. Küresel olarak 5. sırada ve Avrupa'da 3. sırada, internet hızı açısından iyi olmayan ancak aylık gelir gereksinimi 2.539,31 € ve aylık yaşam maliyeti 686 € olan Hırvatistan yer alıyor.

Vergisiz bir programı olan başka bir ülke olan Malta, minimum 2.700 € gelir istiyor. Burada yaşam maliyeti ayda 781 € ile biraz daha yüksek görülüyor.
 

İZLANDA EN YÜKSEK ASGARI GELIR ŞARTINA SAHIP

İzlanda'ya taşınmayı düşünüyorsanız, ayda en az 7.000 € geliri olan bir iş bulmanız gerekir.

Bu gereklilik, ayda 1.181 € ile yüksek bir yaşam maliyeti ile birlikte, ülkeyi küresel olarak 36. sıraya ve Avrupa'da sondan ikinci sıraya koyuyor. Çok kazanmanız gerekecek olsa da, vizenizin tüm süresi boyunca sıfır vergiden yararlanabilirsiniz.
 

KIBRIS, DIJITAL GÖÇEBELER IÇIN AVRUPA'DAKI EN KÖTÜ ÜLKE

Küresel olarak ikinci-son ve Avrupa'da sonuncu olan Kıbrıs. Ülkenin dijital göçer programı, işçilerin altı aylık vergisiz bir dönemden sonra yüzde 20 ila 35 vergi ödemesini gerektiriyor.

Ayrıca yaşamak için 3.500 € gibi yüksek bir asgari gelir gerekiyor. Ülke Avrupa'daki en düşük internet hızlarından birine sahip olduğu için çevrimiçi olmak için mücadele etmeye hazır olun.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA