18 Ekim 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara3°C
  • Antalya17°C

DEVELİ LOKANTASI’NIN KURUCUS ARİF DEVELİ'Yİ KAYBETTİK

10 Ekim Perşembe günü Beşiktaş Barbaros Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilecek.

Develi Lokantası’nın kurucus Arif Develi'yi kaybettik

09 Ekim 2024 Çarşamba 23:17

İSTANBUL - Develi Lokantası’nın kurucusu ve yöneticisi Arif Develi, hayatını kaybetti. 80 yaşında vefat eden Arif Develi'nin cenazesi, 10 Ekim Perşembe günü Beşiktaş Barbaros Camisi’nde kılınacak öğle namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’na defnedilecek.

Gastronomi sektörünün duayen ismi Arif Develi, 1944 yılında Gaziantep’te doğdu. 3 Yaşına gelmeden babası vefat eden Develi, çalışma hayatına 6 yaşında dedesinin restoranında başladı. Restoranda ağabeyleri Hayri, Ali ve Nihat Develi ile birlikte çalıştı. Develi, eğitim hayatına başladıktan sonra da çalışmaya devam etti. 12 yaşında, ağabeyi Gaziantep dışına gittiğinde, restoranın tüm ihtiyaçlarını karşılayan kişiydi. Mesleki gelişimi 20’li yaşlarına kadar devam etti. Askerden sonra Gaziantep’ten ayrılarak İstanbul’a taşındı. Develi, Develi Restoran’ı 1966 ylında İstanbul Samatya’da açtı. Samatya’da açılan restorandan 33 yıl sonra, kendi imkânları ile 1997 yılında Develi Restoranlar Zinciri’nin ilk şubesini Kalamış’ta açtı. Develi restoranlarını, halen Arif Develi'nin oğulları Ali ve Nuri Develi yönetiyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA