20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

DEUTSCHE BAHN 43 YENİ ICE TRENİ SİPARİŞ ETTİ

Yolculara daha fazla konfor sunacak ve Siemens'tenalınan ICE 3neo trenleri 2022'nin sonunda hizmete giriyor

Deutsche Bahn 43 yeni ICE treni sipariş etti

02 Mart 2022 Çarşamba 11:00

BERLIN - Deutsche Bahn (DB), Siemens'ten yeni ICE 3neo tipi 43 ek treni yaklaşık 1,5 milyar Euro'ya satın alıyor. Yeni trenler 2022'nin sonunda hizmete giriyor
DB CEO'su Richard Lutz ve Siemens AG CEO'su Roland Busch, bugün Berlin'de Federal Dijital İşler ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing'in huzurunda sözleşmeyi duyurdular.

siemens-ag-ceosu-roland-busch.pngTemmuz 2020'de bu tip 30 tren siparişinin ardından DB, bu siparişle ICE 3neo filosunu toplam 73'e çıkarıyor. Bu, DB'nin ICE filosunu on yılın sonunda toplam 450 trene çıkaracak. 73 ek tren, DB'nin uzun mesafe taşımacılığı için günlük kapasitesini 32.000 koltuk daha artırmasını sağlayacak.
DB, filosundaki bu artışla birlikte 2030 yılı için planlanan ülke çapında hizmet için senkronize zaman çizelgesinin gereksinimlerini karşılayabilecek kapasiteye sahip olacak.

siemens-ag-ceosu-roland-busch-001.png320 km/s azami hıza sahip olan yeni ICE 3neo, 439 koltuğuyla birlikte yolcu konforunu artırmak için sayısız yenilik sunuyor:

Sabit cep telefonu alımını sağlamak için özel pencere camı

Her trende sekiz bisiklet yeri Daha fazla saklama alanı sağlayan yeniden tasarlanmış bagaj rafları

Günün saatine göre değişen renk tonlarıyla aydınlatma

2. sınıf dahil tüm koltuklarda tablet tutucular ve prizler

Daha hızlı ek kapılar istasyonlarda biniş ve iniş

Tekerlekli sandalye kullanıcıları için erişimi kolaylaştıran yeni bir elektrikli asansör

Deutsche Bahn AG CEO'su Dr Richard Lutz: “Almanya'da iklim korumasının anahtarı daha fazla demiryolları. Bu yüzden her şey iklim dostu demiryolu taşımacılığını genişletmek için konuşuyor - ve bu yüzden büyüme ve yatırım rotamızı koruyoruz. Yeni ICE ile sadece trenlerimizde daha fazla kapasite sağlamakla kalmıyor, aynı zamanda yolcularımızın kalite ve konforunu da artırıyoruz. Müşterilerimiz, Aralık ayındaki bir sonraki zaman çizelgesi değişikliğini şimdiden sabırsızlıkla bekleyebilirler.”

Federal Dijital İşler ve Ulaştırma Bakanı Dr Volker Wissing: “Yeni ICE, raylarda ilerleme anlamına geliyor - hızlı, dijital, engelsiz. Ek 32.000 koltuklu 73 yeni tren, ülkenin ülke çapında hizmet için senkronize zaman çizelgesinin uygulanmasına büyük katkı sağlayacak. Bu, bizi önümüzdeki sekiz yıl içinde demiryolu yolcu sayısını ikiye katlama hedefimize bir adım daha yaklaştıracak.”

Siemens AG Başkanı ve CEO'su Dr Roland Busch: “Bugün mobilite geçişinde önemli bir adım atıyoruz. Yeni yüksek hızlı trenlerimizle, Deutsche Bahn'ın vizyonunu gerçekleştirmesine destek oluyoruz: daha fazla insanı maksimum konfor, dakiklik ve daha iyi hizmetle taşımak ve bunu verimli ve en büyük sürdürülebilirlik ile yapmak. İlk trenleri bu yılın sonunda hizmete sunacağız. Bunu rekor bir hızda gerçekleştiriyoruz çünkü DB ile uzun süredir devam eden, güvene dayalı bir ortaklık temelinde çalışıyoruz ve yolcular için sayısız yenilikle geliştirdiğimiz kanıtlanmış bir tren platformuna güveniyoruz.”

DB ve Siemens, ilk ICE 3neo tipini Berlin-Rummelsburg'daki ICE fabrikasında sözleşmenin duyurusunda sundu. Tren sadece on iki aylık rekor sürede inşa edildi - geçmişteki diğer tüm ICE'lerden daha hızlı.

İlk ICE 3neo bu yılın sonunda yolcu hizmetine girecek. Yeni trenler başlangıçta Kuzey Ren-Vestfalya ile Güney Almanya arasında Köln ve Ren/Ana vadisi üzerinden yüksek hızlı rotada çalışacak.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA