20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C
  • Antalya28°C

DEMRE GÜREŞLERİ'NE ÜLKE GENELİNDEN 110 DEVE KATILDI

Dünyaca ünlü Myra Antik Kentin bulunduğu tarihi Demre ilçesinde Demre Deveciler Derneği tarafından bu yıl 16'ncaısı yapılan Demre Foklorik Deve Güreşleri, Köşkerler mahallesindeki sahada yapıldı.

Demre Güreşleri'ne ülke genelinden 110 deve katıldı

14 Şubat 2022 Pazartesi 12:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Demre/Antalya -
Antalya'nın Demre(Kale) ilçesinde, geleneksel Yörük Türkmen hayatını canlı tutma yaşatmak için deve güreşi kültürünün yaşatılması için düzenlenen folklorik deve güreşleri yoğun ilgi gördü. Dünyaca ünlü Myra Antik Kentin bulunduğu tarihi Demre ilçesinde  Demre Deveciler Derneği tarafından bu yıl 16'ncaısı yapılan Demre Foklorik Deve Güreşleri, Köşkerler mahallesindeki sahada yapıldı.

demre-guresleri.jpgGüreşlere, Demre ve Kumluca dan 40, Aydın, Muğla, Denizli, Çanakkale ve Balıkesir Den 70 olmak üzere toplam 110 deve katıldı. Güreşleri Demre Kaymakamı Onur Şatıroğlu, Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, İYİ Parti Antalya İl Başkanı Mehmet Başaran, Finike Belediye Başkanı Mustafa Geyikçi, Elmalı Belediye Başkanı Halil Öztürk, Kumluca Belediye Başkan Vekili Ünal Abacıoğlu, CHP İlçe Başkanı Mete Hakan Caner, İYİ Parti İlçe Başkanı Hüseyin Erol, İYİ Parti Kaş İlçe Başkanı İsmail Şah Yılmaz, İYİ Parti Kumluca İlçe Başkanı Bekir Bircan, İYİ Parti Elmalı İlçe Başkanı Muhammet Kemençe, Demre Esnaf Odası Başkanı Mahmut Perçin, Kumluca Ziraat Odası Başkanı Hidayet Kökçe, Demre Komisyoncular Derneği Başkanı Fatih Tural, belediye meclisi üyeleri, mahalle muhtarlarının da aralarında bulunduğu yaklaşık 6 bin kişi izledi.

demre-guresleri-001.jpg

Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya ve tertip komitesi üyeleri, seyircileri selamlamasının ardından yeni güreşe başlayan 'daylak' denilen develer güreşti. Ardından büyük develerin güreşi yapıldı. Bazı develer güreş alanından kaçtı. Güreşi bırakmak istemeyen develer de görevliler tarafından ayrıldı. Kupa güreşlerinde yer alan develerin sahiplerine kupa verildi.
demre-guresleri-002.jpg
Demre Belediye Başkanı Okan Kocakaya, "Demre kültürler beşiği tarihi bir kent. Tarım ve turizmde marka. Deve güreşleri Yörük kültürünün bir parçası. Bu kültürü yaşatmak, gelecek kuşaklara taşımak için binlerce hemşerim izle buradayız. Burada birincilik yok. Sadece kültürü yaşatmak için folklorik güreşler var. Demreli hemşerilerimize, geleneksel  kültürümüze gösterilen yoğun ilgi biz Demrelileri  çok sevindirdi. Türkiye'nin birçok yerinden gelen deve güreşi sevenlere teşekkür ediyorum" dedi.
demre-guresleri-003.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA