06 Ekim 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara14°C
  • Antalya22°C

DELTA HAVAYOLLARI, EKİM'DE 1941 PİLOTU İZNE GÖNDERİYOR

ABD'nin önde gelen uluslararası havayolu firmalarından Delta Havayolları, ekim ayında bin 941 pilotu izne göndereceğini bildirdi.

Delta Havayolları, Ekim'de 1941 pilotu izne gönderiyor

26 Ağustos 2020 Çarşamba 16:00

NEW YORK- ABD'nin önde gelen uluslararası havayolu firmalarından Delta Havayolları, ekim ayında bin 941 pilotu izne göndereceğini bildirdi. Delta, çalışanlara yönelik Covid-19 salgını ve dalgalanan hava yolculuğu talebinin sonuçlarına dikkat çektiği bir notta, ekim ayında bin 941 pilotu izne göndereceğini açıkladı.
Havayolu Pazartesi günü yaptığı açıklamada, Delta Air Lines'ın, çalışanların sendikasıyla maliyet düşürücü bir anlaşmaya varamadığı takdirde Ekim ayında pilotlarından 1.941'ini bırakacağını söyledi. 25 milyar doları federal yardım kabul eden ABD havayollarının 30 Eylül'e kadar işten çıkarılması yasak.

delta-havayollari,.jpg

john-laughter.jpgDelta'nın Uçuş Operasyonları Başkanı John Laughter, "Bu salgının altıncı ayındayız ve gelirlerimizin sadece yüzde 25'i geri kazanıldı. Ne yazık ki, önümüzdeki altı ay içinde bu yörüngeyi anlamlı bir şekilde değiştirmek için çok az katalizör görüyoruz" dedi.
Bu yaz Delta, 2.558 pilotunu potansiyel izinler konusunda uyardı . Bu sayı, erken emeklilik paketlerini alan 1.800'den fazla pilot tarafından düşürüldü, ancak Laughter, izinlerden tamamen kaçınmak için yeterli olmadığı konusunda uyardı.
"1 Eylül [gönüllü erken emeklilik] ayrılmalarının ardından halen kadroda yaklaşık 11.200 aktif pilot varken, personel fazlasıyla doluyuz ve inanılmaz derecede zor bir kararla karşı karşıyayız" diye yazdı. Kahkaha, 17 Temmuz 2017'de veya sonrasında işe alınan pilotlara mektupların bu hafta gönderileceğini söyledi.
Delta geçen ay, kalan pilotların minimum ücrette yüzde 15'lik bir kesinti ile izinleri tamamen önleyebileceğini söyledi .
Delta pilotlarının işçi sendikası olan Air Line Pilotlar Birliği, yorum talebine hemen yanıt vermedi.
Kahkaha, şirketin 2021 yazı için yaklaşık 9.450 pilota ihtiyaç duyacağını söyledi ve "önümüzdeki 12-18 ay boyunca uçuşların zirvesi olacağını umuyoruz."
Ayrı bir gelişmede Delta, COO'su Gil West'in Atlanta merkezli havayolunda 12 yılın ardından Eylül sonunda emekli olmayı planladığını söyledi. West, Delta'nın 2008'de Northwest ile birleşmesinden kısa bir süre önce başladı ve 2014'te Delta'nın COO'su seçildi.
Delta Pazartesi günkü bir haber bülteninde, West ayrıca, havayolunun son yıllarda genişlettiği uçak bakım ünitesi de dahil olmak üzere Delta'da birkaç yan işletmeye liderlik ettiğini söyledi.

Kaynak: Leslie Josephs, CNBC
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA