19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

DAVİD LUND: KİMSE DOĞRU OLMAZ, HERKES HAKLIDIR

Otel Mali Yöneticisi David Lund, otel mali yönetiminde izlediği ilkeyi “Kimse yanlış olmaz, herkes yanlış, kimse doğru olmaz, herkes haklıdır” sözleriyle özetliyor.

David Lund: Kimse doğru olmaz, herkes haklıdır

16 Nisan 2019 Salı 08:00

NEWYORK- ‘Konaklamada Finansal Yönetim’ hakkında görüşlerini bildiren Amerika’nın önemli otellerinde görev yapan Otel Mali Yöneticisi David Lund, otel finans yönetiminde izlediği ilkeyi “Kimse yanlış olmaz, herkes yanlış, kimse doğru olmaz, herkes haklıdır” sözleriyle benimsediğini bildirdi. David Lund’un otel yöneticileri için yazdığı yazı şöyle:

Bu alıntıyı birçok atölye çalışmamı başlatmak için kullanıyorum. Bana göre, katılımcıların birlikte geçirdiğimiz süre boyunca bireysel güçlerinde durmalarını istiyorum. Ayrıca endüstrimizi böyle görüyorum. Otelcilik işinde hepimizin bir görüşe ihtiyacı var ve daha da önemlisi bu düşünceleri paylaşabilmemiz gerekiyor. Sebebi şu ki, hepimiz masaya getirecek önemli bir şeyimiz var.

finansal-yonetim.pngİşte atölye katılımcılarıma bunu söylüyorum. Bunu göstermek için sık sık aşağıdaki soruyu soruyorum. “Halen% 75 dolulukta faaliyet gösteren 300 odalı otelinizde ortalama 150 dolarlık, 4 dolarlık oda fiyatı veya 2 doluluk noktasıyla çalışan GOP'ınızı artırmak yerine ne istersiniz?” Yarasadan çok fazla tepki alıyorum. İnsanlar her iki seçeneğe de atlamak için hızlı. Ama hangisi doğru? Basit cevap, ikisi de doğru ve aynı zamanda ikisi de yanlış.

Ben böyle görüyorum. Bizim işimiz kesin bir cevabı olan bir bilim değildir. Her zaman "10 oda müdürünü bir odaya koyup bir soru sorarsanız en az 12 cevap alırsınız" dedim. Otel çalışanları, operasyonları veya otellerin finansmanını içeren herhangi bir sorunun cevabını belirtmeyi seviyor. Yapmanız gerekenler hakkında hiçbir zaman fikirlerden asla mahrum kalmazsınız. Çoğu otel yöneticisinde olduğu gibi. İstediğim şey bugünkü oturumumda tüm katılımcılarımla aynı seviyedeki bravado, bu yüzden seyircileri biraz karıştırıp yapmaktan hoşlanıyorum.

Katılımcıların hepsinin bir görüşü var, ancak çoğu zaman hemen üretmekte tereddüt ediyorlar. Atölye katılımcılarının çoğu, spot ışığında veya sahnede bulunmaya alışık değil. Isınmaları biraz zaman alır. Tıpkı bir talk show'daki seyirci ya da bir quiz oyununda olduğu gibi, onlardan en iyi şekilde faydalanabilmemiz için uygun şekilde ısınmaları gerekir.

Bunun gibi bir şey söylüyorum: Nerede oturduğunuza bağlı olarak, daha iyi olmak isteyeceğiniz şeyler, oranlar veya doluluk oranları hakkında muhtemelen farklı bir fikre sahip olacaksınız. Bunu biraz daha uzun oynayalım ve bir seçimin GOP konusunda bir seçimin diğerinden daha iyi olup olmadığını görmek için her seçeneğe biraz matematik yapalım.

4 $ oranı hiç beyin gibi görünüyor. Hepimiz oranı seviyoruz, çünkü neredeyse hepsi saf kar. (300 odalı otel * 365 gün = 109,500 oda mevcut) şu anda% 75 = (109,500 * .75% = 82,125) ve 4 $ daha fazla = (4 $ * 82,125 = 328,500 $) çalışıyor. Daha az ek seyahat acentesi komisyonları, kurumsal ücretler, kredi kartı komisyonları ve ... Bunun% 90'ı (328,500 *% 90) = GOP’da 295,650 ABD doları

2 doluluk oranı da oldukça çekici gelebilir. (109.500 * .02 = 2.190) ek oda. (2,190 * 150 $ = 328,500 $) yeni oda gelirinde. Yeni işgal edilen odalar için komisyon, temizlik ve aktivite için ek maliyetlerden ve ek ücretler ile CC komisyonundan% 30 daha az = (% 328,500 $ * .70) = GOP’da 229.950 ABD Doları

Bu noktada şöyle derim ki, "Sanırım oda fiyatı senaryosu kazanıyor; dikkate almamız gereken başka bir şey var mı?" Sonra beklerim ve başlamadan genellikle 2 saniye sürer.

"Yeni işgal edilen odalar grup odalarıysa ne olur?"

“Ek ücret OTA’lardan geliyorsa?”

"Ya yeni doluluk pazar günleri ise?"

"Ya yeni doluluk hepsi geride kaldıysa"?

“Ek ücret mevcut kurumsal müşterilerden geliyorsa?”

“Ek doluluk geçici aile müşterilerinden geliyorsa ne olur?”

"Bu ilave dolulukla odalarımızdaki ek aşınma ve yıpranma ne olacak?"

“Hem doluluk hem de doluluk oranımızın bir kısmı olsaydı bu nasıl olurdu?”

Artık tam bir tartışmalar yaşıyoruz ve herkesin bir görüşü var gibi görünüyor ve bazıları çok güçlü. Yemlerin bir eğimi var ve satıcılar bir başkasına sahipler. Oda bölümü, odalarımızda konaklayan doğru müşteriler hakkındadır. Yönetim millet, tartışmayı iki şekilde de yapabilir. GM, her iki senaryoyu da gülümsemeyle alacağını söyledi. Şu an hakkında bir şeyleri durduracağım ve kendime bir şey ifade ediyorum. Bizim işimizde hepimiz bir şeyleri kendi yolumuzda görme yeteneğine sahibiz. İşimiz için neyin iyi ya da neyin iyi olmadığı ile ilgili olarak hemen hemen her şeyi haklı çıkarabiliriz.

Bu çalıştaydaki insanlar hakkında bilmek, başlamak için iyi bir yerdir. Onlara düşüncelerinin önemli olduğunu ve bunun da diğerleri kadar geçerli olduğunu göstermek güçlüdür. İnsanların otelde maaşlarını nereden kazandıklarına bakılmaksızın bir fark yarattıklarını görmelerini istiyorum. Hepimiz bu işte birlikteyiz ve konunun daha fazla iş yapıp yapamayacağını, kafanın başındaki kafa sayısını veya kafeteryada ne yemek istediğini, herkesin kendi düşüncelerine hakkı var. Bugün hiç kimse haklı çıkmıyor ve herkes yanlış, biz ise herkes doğru, kimse yanlış değil.

Bu felsefeyi gerçekten modelleyebilirsek, o zaman tüm ekibin bir otel dediğimiz bu şeyi çözmenin zorluğuna dayanabiliriz. İlerlemenin en iyi yolu nedir? Yapmamız gereken işin bir çok yönü var. Tüm ekibin kalbini ve kafasını gerçekten meşgul etmek için ne yapabiliriz?

Hepsi bununla ilgili. Herkesin oynamasını sağlamak. GM'lerin ve şirketlerin kafalarımızı ne yapacaklarını ve nasıl düşüneceklerini dolduracaklarını beklersek, menüdeki en kötü yemeği sipariş ettik. Herkesin adım atması ve gerçekten katkıda bulunması ile ilgili zihniyet dolu bir otel olun!

Kaynak: hospitality.net
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA