20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

DANİELLE CURTİS: ATM SEYAHATİN GELECEĞİNE ODAKLANACAK

Dubai Arabian Travel Market-ATM direktörü Danielle Curtis ile Breaking Travel News turizmin geleceğini konuştu

Danielle Curtis: ATM seyahatin geleceğine odaklanacak

24 Mart 2022 Perşembe 23:00

DUBAI- Dubai Arabian Travel Market-ATM direktörü Danielle Curtis, fuarın düzenleyicisi RX Global’ın bu bahar Dubai'de konaklama sektöründe toparlanmayı teşvik etmek için tasarlanmış bir dizi dijital ve kişisel etkinlik olan Arabian Travel Week için planlarını açıkladı. Merkezde, uluslararası seyahatin geleceğine odaklanacak olan Orta Doğu'nun önde gelen ticaret fuarı Arabian Travel Market yer alacak. Arabian Travel Market, Orta Doğu'daki turizm sektörü Covid-19 pandemisinden kurtulurken, ilkbaharda Arap Seyahat Haftası'nın kalbine geri dönecek

Breaking Travel News, Orta Doğu, Arabian Travel Market sergi direktörü Danielle Curtis ile etkinlik ve önümüzdeki yıl için hedefleri hakkında “Arabian Travel Market (ATM) 2022 için o kadar çok plan yaptık ki, nereden başlayacağımızı bilmek zor”dedi.

dubai-arabian-travel-market-atm-direktoru-danielle-curtis,.jpgDanielle Curtis planlarını anlattı ve Breaking Travel News- BTN’nin sorularını yanıtladı
ATM’de öne çıkanlar, diğerlerinin yanı sıra Suudi Arabistan ve Hindistan'ın ana kaynak pazarlarına odaklanan destinasyon zirvelerini içerecek.

Aynı zamanda, daha önce Travel Forward olarak bilinen, yenilenmiş ve yeniden markalanmış ATM Travel Tech etkinliği, ATM Travel Tech Stage'de gerçekleştirilecek, seminerler, tartışmalar ve sunumların yanı sıra açılış ATM Draper-Aladdin Start-up Yarışması'na ev sahipliği yapacak. .

ATM 2021 için bize uzaktan katıldıktan sonra, bu yıl hem ARIVALDubai@ATM forumunun hem de Küresel İş Seyahatleri Birliği'nin (GBTA) Dubai'de ilk kez canlı olarak katıldığını görecek.

İlki, pazarlama, teknoloji, dağıtım, düşünce liderliği ve yönetici düzeyinde bağlantılar yoluyla büyüyen işlere odaklanarak tur operatörleri ve cazibe merkezleri için mevcut ve gelecekteki eğilimleri kapsayacaktır.

Bu arada, dünyanın önde gelen iş seyahati ve toplantı ticaret organizasyonu GBTA, Küresel Aşamadaki iki ana oturumda en son iş seyahati içeriğini ve araştırmasını tartışacak - 'İş seyahatinin geleceği' ve 'Sürdürülebilir bir iş seyahati programı oluşturma'.

Ve bahsettiğiniz gibi ATM’de, dünyanın her yerinden seyahat profesyonellerinin işbirliği yapmasını ve sergiler, konferanslar, kahvaltı brifingleri, ödüller, ürün lansmanları ve ağ oluşturma etkinlikleri yer alacak.

Dubai Dünya Ticaret Merkezi (DWTC) ve Dubai Ekonomi ve Turizm Departmanı (DET) ile işbirliği içinde 29. yılımız ve uluslararası seyahat, turizm ve misafirperverlik topluluğunu Birleşik Arap Emirlikleri'nde ağırlamaktan daha heyecanlı olamazdık.

BTN: Gösteri Dubai Dünya Ticaret Merkezi'nde şahsen gerçekleşecek olsa da, çevrimiçi bir unsur da olacak. Bunun hakkında bana ne söyleyebilirsin?

DC: Sektörümüzün pandemi sonrası devam eden toparlanmasından açıkça memnun olsak da, son yıllarda öncülük edilen yeniliklerin boşa gitmemesini sağlamaya da kararlıyız.

Bu nedenle ATM 2022, 9-12 Mayıs tarihleri ​​arasında Dubai'de gerçekleşecek yüz yüze gösterimiz ve önümüzdeki hafta 17-18 Mayıs tarihleri ​​arasında sanal programımızla birlikte 'hibrit' bir formata sahip olacak.

ATM Virtual, canlı ATM şovunu tamamlamak için bir kez daha Arabian Travel Week kapsamında yer alacak.

Elbette, sürekli gelişen küresel seyahat ortamı sayesinde, Dubai'de yüz yüze bağlantı kurmak için gezegenin her köşesinden ziyaretçileri ağırlamayı dört gözle bekliyoruz.

Birçoğu geçen yıl bize uzaktan katılmak zorunda kalan Avusturya, Fransa, İzlanda, Umman, Katar, Portekiz, İsviçre ve Amerika Birleşik Devletleri'nden gelen ziyaretçilerimizle yeniden bir araya gelmekten özellikle heyecan duyuyoruz.

Aynı zamanda, herkesin seyahat edebilecek durumda olmadığını anlıyoruz, bu nedenle, ATM Virtual aracılığıyla, herhangi bir nedenle BAE'de bize katılamayanların yine de ATM'nin sunduğu tüm avantajlardan yararlanabilmelerini sağlamayı amaçlıyoruz. 2022 sunmalıdır.

Bu yaklaşım sayesinde, katılımcılarımıza, delegelerimize ve katılımcılarımıza her iki dünyanın da en iyisini sunabileceğimize inanıyoruz.

ATM Virtual, dünyanın dört bir yanından önemli alıcılarla katılımcılara sunulan kapsamlı, üst düzey bir web semineri programı ve eksiksiz bir video toplantı programı sunacak.

Sanal destinasyon brifingleri de mevcut olacak ve endüstri profesyonellerine, ATM'nin dünya çapındaki seyahat alıcıları hedef kitlesine destinasyonlarını sergileme fırsatı sağlayacak.

dubai-arabian-travel-market-atm-direktoru-danielle-curtis,-001.jpgBTN: Bu yıl delegeler arasındaki ruh halini hem katılımcılar hem de ziyaretçiler açısından nasıl tanımlarsınız?

DC: Ruh halini tek bir kelimeyle özetlemem gerekirse, bence bu 'heyecan' olmalıydı. ATM 2022'nin teması 'uluslararası seyahatin geleceği'dir ve sektörümüzün gözünü tam da bu noktada belirlemeliyiz.

Tüm sektörlerde olduğu gibi, Covid-19 salgını Orta Doğu'nun seyahat, turizm ve konaklama profesyonelleri için sayısız zorluk yarattı.

Bununla birlikte, sektörümüz ilgili fırsatları belirleme ve bunlardan yararlanma yeteneğini göstermiştir.

Dünyanın dört bir yanındaki meslektaşlarım ve meslektaşlarım, yalnızca koronavirüsle ilgili engellerin üstesinden gelmek için ustaca yollar bulmakla kalmadı, aynı zamanda müşterilere ve sağlayıcılara eşit ölçüde fayda sağlayan yeni uygulamalara öncülük etmeyi başardılar.

Yanlış anlaşılmasın sektörümüz için zor bir kaç yıl oldu.

Ancak, uluslararası kısıtlamalar gevşemeye devam ettikçe ve tüketici güveni geri geldikçe, bu dönemde geliştirilen yeniliklerin daha verimli, sağlam ve müşteri odaklı bir seyahat endüstrisi ile sonuçlanacağından eminim.

Bu yüzden 9 Mayıs'tan itibaren katılımcıları, delegeleri ve katılımcıları ağırlamak için sabırsızlanıyorum.

Uluslararası seyahat camiasının sektörümüzün uzun vadeli gidişatını keşfetmek için bir araya gelme zamanı geldi ve ATM 2022 hepimizin beklediği fırsat.

BTN: Birleşik Arap Emirlikleri kısa süre önce Covid-19 kısıtlamalarını gevşetti ve gelen yolcuların negatif bir PCR gösterme ihtiyacını ortadan kaldırdı. Bu, pandeminin varış noktasında sonunun başlangıcı mı?

DC: Ben bilim adamı değilim, bu yüzden virüsün gelecekte toplumlarımızı nasıl etkileyeceğini tahmin etmek benim işim değil; Bunu epidemiyologlara bırakacağım.

Yine de, endüstri perspektifinden Kovid-19'a karşı savaşta bir dönüm noktasına ulaştığımızı kesinlikle hissediyoruz.

Yerel düzeyde, daha da iyimserim.

BAE'nin pandemiye örnek teşkil etmesinden yararlanan sayısız kuruluş arasındayız.

Vaka oranlarını düşük tutmaya yönelik başarılı ulusal çabalar sayesinde yetkililer, etkinlikler, alışveriş merkezleri ve turizmle ilgili faaliyetleri kapsayan Covid ile ilgili kısıtlamaları gevşetebildi.

Sonuç olarak, Emirates genelindeki mekanlar artık tam kapasite ile çalışabiliyor.

Bu açıkçası seyahat ve turizm sektörü, etkinlik endüstrisi ve bir bütün olarak BAE ekonomisi için muazzam bir haber.

Güvenlikten taviz vermeden 'olağan işlere' bu kadar çabuk dönebilme yeteneği, alanımızda çalışan herkesin kulağına bir müzik gibi geliyor.

Ama sonra, BAE'nin son iki yıldaki performansını göz önünde bulundurursanız, bu sürpriz olmamalı.

Varıştan gidişe kadar ziyaretlerinin her aşamasında turistlerin güvenliğini sağlamak için sürekli olarak düşük vaka oranları ve sağlam önlemlerle pandemi boyunca gezegendeki en güvenli Kovid ülkelerinden biri olmaya devam etti.

Komşu emirlikleri gibi Dubai de en yüksek hijyen ve güvenlik standartlarını korumaya kararlıdır.

Örneğin, Dünya Seyahat ve Turizm Konseyi (WTTC), pandemi yönetimini onayladı ve şehre 'Güvenli Seyahatler' damgası verdi.

Yani, sorunuza cevap olarak, evet. Yakında ne olduğunu kesin olarak söylemek imkansız olsa da, bu kesinlikle BAE'de pandeminin sonunun başlangıcı gibi geliyor.

BTN: Genel olarak, Orta Doğu konaklama piyasası son iki yılda oldukça sağlam olduğunu kanıtladı. Bu, 2022 fuarından önce yayınladığınız araştırmaya yansıdı mı?

DC: Kesinlikle. Pandemi sırasında Orta Doğu'nun misafirperverlik topluluğunun direncinden çok etkilendim.

Sektörün tepkisi o kadar güçlü oldu ki, Orta Doğu ve Kuzey Afrika (MENA) bölgesindeki otel talebinin bu yıl pandemi öncesi seviyelere dönmesini bekliyoruz.

Örneğin BAE, Expo 2020 Dubai'nin etkisi ve Katar 2022 FIFA Dünya Kupası'ndan kaynaklanan taşma etkisinin başlamasıyla otel talebinde yıllık yüzde 12'lik bir artışa hazırlanıyor.

Dubai, Ras Al Khaimah, Kahire, İskenderiye ve Doha'daki şehirlere özel doluluk oranları ise bu yıl yüzde 70 veya daha yüksek bir seviyeye ulaşma yolunda ilerliyor.

Bu nedenle, Orta Doğu'nun seyahat, turizm ve konaklama sektörünün toparlanması tüm hızıyla devam ederken ATM 2022'ye ev sahipliği yapmaktan kesinlikle mutluluk duyuyoruz.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA