20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

DALYAN RESORT OTELLERİ̇, EKOTURİ̇ZM ÖDÜLÜ ALDI

Dalyan Resort ve Spa Otel Uluslararasi Ekoturi̇zm Topluluğu’ndan Uluslararası Ekoturi̇zm Ödülü’nü aldı

Dalyan Resort Otelleri̇, Ekoturi̇zm Ödülü aldı

10 Eylül 2021 Cuma 22:00

MUĞLA - Tokat ‘da 44 ülkenin büyükelçilerinin, turizm duayenlerinin ve Eko-Bilim insanlarının katıldığı The International Ecotourism Society (Eurasia Chapter)/ Uluslararasi Ekoturi̇zm Topluluğu’nun Avrasya Bölümü’nün yaptığı çalıştayda Dalyan Resort ve Spa Otel Uluslararası Ekoturi̇zm Ödülü’nü aldı

dalyan-resort-otelleri̇,.jpgdalyan-resort-otelleri̇,-003.jpg

ORGANİK ÜRÜNLERİ MİSAFİRLERİNE İKRAM EDİYOR

Küresel ısınmanın dünyamızda görülen felaketlerinden sonra bu ödül, geleceğimiz için daha önemli hale geliyor. Ekolojinin en önemli uygulamalarından olan Sıfır Atık Projesi, Dalyan Resort ve Spa otellerinde uzun zamandır uygulanıyor. Dalyan Resort, Çandır köyünde bulunan Organik Sertifikalı Bahçesi’nde ürettiği zeytin, zeytinyağı, nar, portakal, limon meyve suları ile endemik bitkileri konuklarına ikram ediyor.

dalyan-resort-otelleri̇,-001.jpg
dalyan-resort-otelleri̇,-004.jpg

TESCİLLİ ILK EKO-TURIZM KÖYÜ

Çandır, Köyceğiz’in Kaunos ören yerinin yanında, ormanlarla iç içe, denize bağlantılı, Alagöl kenarında kurulu şirin bir beldedir. Bu köyde yetişen nar ve üretilen nar suyu lezzet bakımından çok kalitelidir. Çandır Türkiye’nin ilk Eko-Turizm köyü olarak Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından tescil edildi.
Çandır köyünde, Çin Devlet Televizyonu tarafından Türkiye de ilk defa uluslararası nar belgeseli Ekim 2019 tarihinde çekildi. Program 250 milyon izleyicisi olan Çin Devlet Televizyonunda yayınlandı.

dalyan-resort-otelleri̇,-002.jpg


 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA