21 Aralık 2024
  • İstanbul13°C
  • Ankara5°C
  • Antalya14°C

CUMHURİYETİMİZ 100. ÇUHADAROĞLU 70. YAŞINI KUTLUYOR.

Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşlarından, dünya alüminyum sektöründe tasarım, üretim ve montaj yapan tek fima olan Çuhadaroğlu 70.yılını kutladı.

Cumhuriyetimiz 100. Çuhadaroğlu 70. Yaşını Kutluyor.

12 Mart 2024 Salı 07:00

İSTANBUL - Türkiye’nin ilk sanayi kuruluşlarından, dünya alüminyum sektöründe tasarım, üretim ve montaj yapan tek fima olan Çuhadaroğlu 70.yılını kutladı.

İstanbul Swissôtel Bosphorus’da düzenlenen gecede, Türkiye’den ve dünyadan iş dünyasının liderleri, Çuhadaroğlu iş ortakları sektör paydaşları, basının önde gelen isimleri, Çuhadaroğlu yönetimi, ve çalışanları bir araya geldi. Sunuculuğunu Okan Bayülgen yaptığı gecede, Erol Evgin ve Nükhet Duru sahne aldı.

cuhadaroglu-.jpgcuhadaroglu--001.jpg5 kişilik küçük bir atölye ile başlayıp, dünyanın sayılı şirketlerinden biri olmayı başarmanın haklı gururunu yaşıyoruz

Gecenin açılış konuşmasını yapan Çuhadaroğlu Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çuhadaroğlu,

“Rahmetli babam ve şirketlerimizin kurucusu Ahmet Çuhadaroğlu ufak bir ofis ve sonrasında

iptidai bir atölye ile başladı bu yola. Sanayici olmanın gerçekten zor olduğu bir ortamda sektörüne ilkleri kazandırmaya öncelik verdi. Türkiye’deki ilk toz boyalı alüminyum doğramalar, ilk çift eksenli pencereler, ilk silicon cephe, ilk dikey eloksal tesisi, ilk alüminyum cephe test merkezi, ilk yerli otomatik kapılar vb derken bugün ham aluminyumdan bitmiş her türlü mimari alüminyum ürünü tasarlayıp üretir hale geldik. 70 sene önce 5 kişiyle başlayan Çuhadaroğlu, bugün yaklaşık 700 çalışanıyla, 70 bin m2 kapalı ofis ve fabrika alanlarıyla sektöründe dünyada bir kaç tane olan entegre tesislerden biri oldu” dedi.

cuhadaroglu--002.jpgcuhadaroglu--003.jpgÇuhadaroğlu Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Nejat Çuhadaroğlu, 70.yaşını kutlayan Çuhadaroğlu firmasının geçmiş başarılarından ve gelecek hedeflerinden bahsetti. “8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu etkinliğin özellikle seçilmesinin bizler için anlamı çok büyük. Dünyadaki emekçi Kadınların bu özel gününü kutluyor, bu anlamlı gecede bizlerle olmayı seçen tüm davetlilerimize içten teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı. Okan Bayülgen hoş esprileri ile Nejat Çuhadaroğlu’nun sohbetine eşlik etti.

Rotamız, Cumhuriyetimizin 130.yılında 100. yaşımızı kutlamak, sektörümüzde yine bir ilke imza atarak asırlık bir firma olmak.

Çuhadaroğlu Genel Müdürü Kenan Aracı, “ Merhum Mimar Ahmet Çuhadaroğlu, müteşebbis, başarının farklılaşma ile olacağına inanan ve bu doğrultuda farklı düşünenlerinin kazanacağını, özellikle bu hızlı değişim çağında ayakta kalacağını öngören ve bunu toplantılarımızda da bizlere naçizane sık sık hatırlatan bir iş insanıydı. 70 yıllık serüvenimizde ilkleri gerçekleştirerek

sektörümüze önemli katkılar sağladık ve sağlamaya da devam ediyoruz. Çuhadaroğlu olarak, 2024

yılında Cumhuriyet’in 100.yılında ülkemizde ortalama firma ömürlerinin son yıllarda 15 yıl olduğunu dikkate alırsak, 70. yılımıza girmenin haklı onurunu yaşıyoruz. Rotamız Cumhuriyetimizin 130.yılında 100. yaşımızı kutlayarak sektörümüzde yine bir ilke imza atarak asırlık bir firma olmak.

Doç. Dr. Funda Uz konuşmacı olarak yer aldığı 70. Yıl etkinliğinde “Hem bir akademisyen olarak Türkiye mimarlığı içinde alüminyumun bir malzeme kültürü oluşturmasını incelediğim akademik araştırmalarım ve Çuhadaroğlu’nun 20 yıldır büyük bir özveriyle sürdürdüğü Mimarlık Öğrencileri için düzenlenen “Çuhadaroğlu Öğrenci Proje Yarışmasına” tanıklığım nedeni ile burada olmaktan büyük mutluluk duymakayım” ifadelerini kullandı.

Gecede, Nejat Çuhadaroğlu’nun dünyada bir ilki gerçekleştirerek, 30 sene içerisinde tamamen kendi çabası ve bütçesi dahilinde topladığı ve alışılmışın dışında sergileme tarzı ile klasik müzecilik anlayışının dışına çıktığı Hisart Canlı Tarih Müzesi bünyesindeki “Kadın Kahramanlar” eserleri sergilendi. Hilal-i Ahmer Cemiyeti (KIZILAY) tarafından kurulan Hemşirelik kursları belge ve fotoğrafları, yardım rozetleri ve kartpostalları ile ilk Türk hemşire Safiye Hüseyin Elbi’ye ait madalyalar, mektuplar ayrıca savaş esnasında cephane ve erzak taşıma faaliyetlerini gösteren fotoğraf ve evraklar, fişek fabrikasında çalışan kadın ve çocukların fotoğrafları, kartpostal, aksesuar, rozet, madalya, Şefkat nişanı, mektup, propaganda afişleri, dönemin gazete nüshaları, bilgi belge ve fotoğrafları geceye katılan davetliler tarafından ilgi ile incelendi.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA