20 Eylül 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara13°C
  • Antalya21°C

CUMHURİYETİ'İN 100. YILI İÇİN HATIRA PARA, 5 TL

Yarın itibariyle dolaşıma girecek olan bu hatıra para, 5 TL nominal değere sahip ve toplamda sadece bir defa basılan 100 milyon adetlik sınırlı bir seriyi temsil ediyor.

Cumhuriyeti'in 100. yılı için hatıra para, 5 TL

29 Ekim 2023 Pazar 11:00

ANKARA- Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın onayıyla, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yıl dönümünü anmak amacıyla özel bir madeni hatıra para üretildi. Yarın itibariyle dolaşıma girecek olan bu hatıra para, 5 TL nominal değere sahip ve toplamda sadece bir defa basılan 100 milyon adetlik sınırlı bir seriyi temsil ediyor.

cumhuriyeti,-100.-yili,-hatira-para.jpegazine ve Maliye Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yıl dönemi kutlamaları çerçevesinde özel bir hatıra parası olarak basılan 5 TL’yi yarın dolaşıma sunacağını duyurdu.

Bakanlığın resmi internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı onayıyla Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıl dönemine özel olarak 5 TL değerinde madeni hatıra para basımı gerçekleştirildi.

Bu özel hatıra paralarının sınırlı bir üretimi, yalnızca bir defa olacak şekilde 100 milyon adetle gerçekleştirildi. Yarın itibariyle bu özel 5 TL madeni hatıra paraları, halkın kullanımına sunulacak.

Türkiye’nin tarihi ve kültürel mirasını yansıtan özel bir anı olarak sunulan 100. Yıl Temalı 5 TL Hatıra Parası, göz alıcı tasarımı ve anlam dolu detaylarıyla dikkat çekiyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA