20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

COVID SONRASI DAHA FAZLA ÇİNLİ GEZGİN NASIL ÇEKİLİR?

Devam eden aşı uygulaması ve asgari sağlık standartlarının sürekli uygulanması sayesinde, bazıları cesur uluslararası gezginlere sınırlarını yeniden açıyor.

COVID sonrası daha fazla Çinli gezgin nasıl çekilir?

10 Mart 2021 Çarşamba 16:30

LONDRA- Pandemide bir yıl, bazı yerler “yeni normale” uyum sağlıyor ve iyileşmeye odaklanıyor. Devam eden aşı uygulaması ve asgari sağlık standartlarının sürekli uygulanması sayesinde, bazıları cesur uluslararası gezginlere sınırlarını yeniden açıyor.

Bazı turistik destinasyonların gördüğü stratejilerden biri, seyahatteki en büyük hareket edenlerden biri olan Çinli gezginleri çekmek.

cinli-gezgin.jpgGlobalData'nın bir raporuna göre, Çin'in uluslararası kalkışları COVID-19 salgını nedeniyle 2020'de% 52,5 oranında azaldı. GlobalData'nın COVID-19 Kurtarma anketleri (* Haziran 2020 ve Aralık 2020), Çinli katılımcılar arasında uluslararası seyahat talebinin Aralık 2020'de Haziran 2020'ye kıyasla daha düşük olduğunu ortaya çıkardı. Haziran ayındaki% 54 oranına kıyasla, Aralık'taki 'Bu yıl uluslararası bir gezi rezervasyonu yapmayı düşüneceğim' ifadesine kesinlikle katılmıyorum.

GlobalData'nın seyahat ve turizm analisti Johanna Bonhill-Smith şu yorumu yapıyor: “COVID-19 ve yabancı düşmanlığı korkuları, Çin'den uluslararası çıkışların olasılığını tehdit ediyor. Seyahat daha kolay erişilebilir olduğunda uluslararası seyahat talebini tetiklemeye yardımcı olmak için Çin vatandaşlarıyla etkileşimde bulunmak için ek adımlar kritik önem taşıyor. "

cinli-gezgin-001.jpgBonhill-Smith, devasa Çin pazarının nasıl çekileceğine dair bazı yollar sundu:

Çince tercihleri ​​olan bir web sitesine ev sahipliği yapmak veya Mandarin'de yerel turlar ve geziler satmak gibi Çince tekliflere uyum sağlamak, Çinli bir turistin deneyiminin kalitesine katkıda bulunabilir.

Çinli turistleri hoş karşılayan bir destinasyon, pandemi sonrası seyahatlerde bir artış gören ilk yer olabilir.

Promosyon, ödeme, tavsiye ve genel deneyimler gibi tüm dikey alanlarda dijital katılım, Çinli turistler için her zaman arzu edilen faktörler olmuştur, ancak pandemi sonrası seyahat için bunun önemi artacaktır.

Çin'in başlıca sosyal medya kanalları, yoğun olarak kullanılan WeChat, Weibo ve Douyin gibi uygulamalarla Batı dünyasından farklıdır.

Örneğin WeChat veya Alipay'den ödeme kabul etmek, seyahat ve turizm tedarik zincirinde - bir şirket ve destinasyon açısından - fayda sağlayabilir.

Çinli tur operatörleri ile ortaklık, izlenebilecek diğer bir rota. Çinli gezginler arasında tanıdık ve güvenilir ürünler için güçlü bir istek var. Yerel operatörler tipik olarak Çinli bireylere tanıtım yapma konusunda ilk elden deneyime sahip olacak ve bu nedenle, bu pazara hizmet verirken daha büyük bir etkiye sahip olacak. Örneğin Trip.Com Group, Çin genelinde OTA pazarına hakimdir ve dünya çapındaki şirketlerle defalarca ortaklıklar kurmuştur.

Bonhill-Smith şu sonuca varıyor: “Dış hat seferlerinin% 85'i Asya-Pasifik bölgesindeki destinasyonlara odaklanmış olsa da, Çin düzenli olarak Orta Doğu ve Avrupa'daki varış noktaları için ilk 10 dış hatlar arasında yer alıyor. Küresel olarak en büyük ve en kazançlı kaynak pazarıdır, bu nedenle bağlantı, Çin karşıtı / ırkçılık korkusuyla savaşmak için kritik önem taşımaktadır ve Çinli turistlerin gelecekteki seyahat talebini teşvik etmektedir. "

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA