19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

COVID-19'UN İKLİM DEĞİŞİKLİĞİYLE MÜCADELE İÇİN ÖĞRETTİĞİ 5 ŞEY

Bekleyecek vaktimiz yok. Ancak COVID-19'un gösterdiği gibi, iklim değişikliği gibi bir zorluğun üstesinden gelmek için gerekli araçlara sahibiz.

COVID-19'un iklim değişikliğiyle mücadele için öğrettiği 5 şey

04 Eylül 2020 Cuma 09:00

CENEVRE - İklim değişikliği gözlerimizin önünde gerçekleşiyor; Bangladeş su altında, Kuzey Kutbu yanıyor ve Kaliforniya’nın yıkıcı orman yangınları yayılmaya devam ediyor. Bekleyecek vaktimiz yok - ama çok geç olmadan rotamızı değiştirme gücümüz var. Bugün karşı karşıya olduğumuz acil krizin bize daha da varoluşsal bir tehdit hakkında öğreteceği çok şey var: iklim değişikliği.

Dünya Ekonomik Forumu, sağlık ve ekonomiden eşitsizlik ve liderliğe kadar iç içe geçmiş bir dizi krizle yüzleşirken, artık işletmelerin değerlerini yeniden değerlendirme ve nasıl daha sorumlu ve sürdürülebilir hale gelebileceklerini düşünme zamanı. En çok nerede etkiye sahip olabileceğimizi kendimize sormalıyız ve sonra harekete geçmeliyiz, Böylece daha sağlıklı ve daha dayanıklı bir geleceğe doğru yol almaya başlayabiliriz. İklim krizini çözmek, eşitsizlik ve ırkçılığı ele alacak, ekonomiyi güçlendirecek ve küresel sağlığı geliştirecektir. Ancak saat işliyor. İklim krizinin gerekli ölçekte ve hızla ele alınamaması insanlığın geleceğini tehdit ediyor.

iklim.jpgİşte COVID-19'un iklim değişikliğiyle mücadele konusunda bize öğrettiği beş ders.

1. GEZEGEN BEKLEMEYECEK

Bilim topluluğu viral bir pandemi riski ve iklim değişikliği riski konusunda çok uzun süredir uyarıda bulunuyor. Şu anki küresel sera gazı emisyonları oranımızda, 1.5˚C hedefimizi kaçırıp bunun yerine 3-4˚C'lik bir sıcaklık artışına yöneleceğiz. Salımların 2020'de 2019'a göre% 7 daha düşük olacağı öngörülürken, maliyet çok yüksek. Bill Gates'in yazdığı gibi: "Dikkat çekici olan, salgın nedeniyle ne kadar emisyonun azalacağı değil, ne kadar az olacağıdır." Gezegenin ihtiyaçlarını değiştirmek için cesur ve iddialı hedefler belirlemeliyiz. COVID-19 krizinden çıktığımızda, güvenli bir iyileşmeyi sürdürülebilir bir toparlanma ile birleştirme fırsatımız var. AB, işleri ve büyümeyi artırmak, toplumların direncini güvence altına almak ve çevremizin sağlığını ilk sıraya koymak için dijitalleşmeyi kullanacak bir yeşil iyileşme planı önererek öncülük etti.

2. BIRLIKTE ÇALıŞTıĞıMıZDA DAHA DAYANıKLı OLURUZ

Salgının bir sonucu olarak empoze edilen benzeri görülmemiş sosyal koşullarla karşı karşıya kaldıklarında, insanlar tabağa çıktılar, yeni çalışma düzenlemelerini ve kişisel zorlukları kucakladılar ve bize dayanıklılık için insan kapasitesinin şaşırtıcı olduğunu hatırlattılar.

İklim değişikliği ilerlemeye devam ettikçe ve dayanıklılığımız teste tabi tutuldukça, bunu ancak birlikte çalışarak atlatacağımız açıktır. İğneyi ileriye taşımak için anlamlı ortaklıklar ve politika çalışması gerekiyor. Salesforce'un öncülük ettiği Step Up Coalition gibi kuruluşlar, kendilerini sera gazı emisyonlarını azaltma konusunda işbirliği yapmak için kullanmaya kendini adamış şirketleri bir araya getiriyor.

3. ZORLUK YENILIĞI TEŞVIK EDER

Kriz boyunca, virüsün yayılmasını önlemeye yardımcı olacak "izleme ve izleme" uygulamalarının hızlı geliştirilmesinden işe geri dönmemize yardımcı olacak teknolojiye kadar yenilikçi çözümlerde ileriye doğru hızlı atılımlar gördük.

Benzer şekilde, inovasyon da iklim değişikliğini üstlenmenin anahtarıdır. Adidas gibi küresel markaların, Parley ile iş birliği yaparak, okyanusta bulunan plastik atıklarla ayakkabılar üreterek plastik kirliliğine karşı yeni çözümler üretmeye başladığını gördük. Arbor Day gibi kuruluşlar da yenilik yapıyor - Evde Arbor Günü kampanyası gibi her zaman doğaya odaklanmış anlar için çevreci ağlarını çevrimiçi hale getiriyor.

dunya-ekonomik-forumu.png

4. DIJITAL ZORUNLUDUR

Pandeminin bir sonucu olarak, dijital dönüşüm hiper hızda gerçekleşiyor. Görünüşe göre, her şirket ya tamamen dijitale geçmeye ya da tamamen kapanmaya zorlandı. Kriz, endüstrileri ve sektörleri büyük ölçüde altüst etti. Seyahat tamamen durdu, etkinlikler büyük olasılıkla 2021 yılına kadar sanal olarak kalacak ve her yerdeki okullar, öğrencileri sınıfa güvenli bir şekilde nasıl geri getirecekleriyle boğuşuyor. Pandemi, bulut tabanlı çözümlere olan ihtiyacı ortaya çıkardı ve bulut bilişimin kalıcı olması eğilimini sağlamlaştırdı.

Bu yılın başlarında, Dünya Ekonomik Forumu, daha geniş bir fon ve fikir havuzuna ulaşmak için dijitalleşmeyi kullanarak BM'nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerini üstlenmek için her büyüklükteki paydaşı bir araya getiren dijital bir kitle kaynak platformu olan UpLink'i başlattı. Ürün, Forum, Salesforce, Deloitte ve Microsoft arasındaki bir yıllık işbirliğinin sonucuydu ve karşılaşılan en acil zorluklara yanıt olarak 15'ten fazla ülkeden 50'den fazla girişimci çözümden yararlanan Ocean Solutions Sprint ile piyasaya sürüldü. okyanus bugün. Platform şimdi Trilyon Ağacı hedefine ulaşmaya doğru kaydı. Bugüne kadar 250'den fazla sunumla, yeni nesil değişiklik yapıcıların bu küresel ağaç sorununu nasıl ele alacağını öğrenmekten heyecan duyuyorum.

5. LIDERLER CESUR VE ŞEFFAF OLMALıDıR

COVID-19 krizi, güven oluşturmada şeffaflığın önemini göstermiştir. Liderler bir güven kriziyle karşı karşıyadır ve daha önce hiç olmadığı kadar kamuoyu tarafından incelenmektedir. Yerel yönetimler, şehirler ve işletmeler, COVID-19'a yanıt vermeyi kendi ellerine aldı, enfeksiyon oranlarını takip etti ve yerel düzeyde kısıtlamalar koydu.

İklim değişikliğiyle mücadele için benzer şekilde güçlü bir liderliğe ihtiyaç duyulacak. İklim kriziyle mücadele ederken yerel düzeydeki liderliğin gücünü zaten gördük ve iş dünyasında da kutlanmaya değer pek çok örnek var. Mastercard, kurumsal sürdürülebilirlik çabalarını birleştirmek ve çevreyi korumak için anlamlı yatırımlar yapmak için bir platform olan Priceless Planet Koalisyonunu yarattı. Unilever, “büyümelerini çevresel ayak izlerinden ayırmak” için etkileyici bir Çevre Politikası uygulamıştır.

Pandemi, hangi işletmelerin tüm paydaşlarıyla en çok ilgilendiğini vurguladı. Bunlar, dünyanın aradığı ve sürdürülebilir, dirençli bir geleceği güvence altına almak için nasıl gerçek değişiklikler yapılacağını göstermeye hazır olan şirketlerdir.

Kaynak: Dünya Ekonomik Forumu
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA