21 Eylül 2024
  • İstanbul24°C
  • Ankara20°C
  • Antalya28°C

COVİD -19'UN ARTMASI OTELLERİN KAT GÖREVLİLERİNİ KORKUTUYOR

Otellerde çalışan 38 bin kat görevlisini, tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin odasını temizlerken ''Covid 19'a yakalanır mıyım?’ endişesi içinde çalıştıklarını söylüyor

Covid -19'un artması otellerin kat görevlilerini korkutuyor

21 Ağustos 2021 Cumartesi 17:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA -
Türkiye'nin önemli turizm destinasyonu olan Side-Manavgat'ta son 20 gün içinde artan Covid -19 vakalarının artması, turistle doğrudan muhatap olan kat görevlilerini korkuttu.
Manavgat Devlet Hastanesi Acil Servis vakaları Covid 19 vakaları ile dolup taşması, otellerde çalışan 38 bin kat görevlisini, tatile gelen yerli ve yabancı turistlerin odasını temizlerken ''Covid 19'a yakalanır mıyım?’ endişesi içinde çalıştıklarını söylüyor.
Manavgat'ta beş yıldızlı bir otelde kat görevlisi olarak çalışan Hanife Garip, 2021 turizm sezonunda temmuz ve ağustos ayında Alman ve Avrupalı turist yerine Rus, Polonyalı, Ukraynalı, yerli turistin gelmesi Corona Virüsü vakalarını artırdığını kaydetti.
Hanife Garip:''Son bir ay içinde korona virüsü vakalarının artması otellerde çalışan kat görevlilerini korkutuyor! Nasıl korkutmasın ki ; otelde odasına yerleşen turistle ilk muhatap olan maid. İki çocuğum var. Ben hasta olursa ya da bulaş olursam çocuklarıma da bulaşır diye çok korkuyorum'' dedi.

kat-gorevlileri.jpgOTELLER KAT GÖREVLİSİ BULAMIYOR!

Manavgat Evrenseki Turizm Bölgesi'nde beş yıldızlı bir otelde kat görevlisi olarak çalışan Nazlı Karakaya, bölgede Covid 19 vakalarının artması turistlerin oda temizliğini yapan kat görevlilerini çok korktuğunu söyledi. Nazlı Karakaya şunları anlattı: ''Bölgedeki otellerde çalışan kat görevlileri arasinda Covid vakaları arttı. Zaten sezon geç açıldığı için ve 18 ay süresince turizm çalışanları işsiz kaldığı için Manavgat'tan yoğun göç olduğundan otellerin çoğu kat görevlisi bulma da zorlandı. Halende zorlanıyorlar. Otellerin kat görevlilerinde Covid 19 vakası olması; oteller kat görevlilerin haftalık izinleri kaldırdı. Çünkü oteller kat görevlisi bulmada çok zorlanıyor; daha doğrusu bulamıyorlar?''
kat-gorevlileri.jpgkat-gorevlileri-001.jpg
kat-gorevlileri-002.jpg
kat-gorevlileri-003.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA