19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

COVID 19, TEDBİRLERİ TATİLCİLERİ APART OTELLERE YÖNELTİYOR

Mehmet Çelikten, yeni tip Karona Virüsü(Covıd 19) korunma tedbirleri kapsamında  en erken yerli turizm canlılığının 15 Haziran'da olabileceğini söyledi.

Covıd 19, tedbirleri tatilcileri apart otellere yöneltiyor

05 Haziran 2020 Cuma 11:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
MANAVGAT/ANTALYA - Side Selimiye Garden Apart Hotel Sahibi Mehmet Çelikten, yeni tip Karona Virüsü(Covıd 19) korunma tedbirleri kapsamında  en erken yerli turizm canlılığının 15 Haziran'da olabileceğini söyledi. Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'un COVID 19'dan korunma tedbirlerine yönelik sertifikasyon turizmini yerli turizmle başlanacağı söyleminin gerçekleri yansıtmadığını vurgulayan Mehmet Çelikten, '' Döviz kurunun yüksek olması ve Türk Lirasının uluslarası para birimleri karşında değer kaybetmesi nedeniyle memurların tatil yapma olanaklarının geçen yıla göre yüzde 40 azaldı.Orta gelir grubuna sahip vatandaşlarımızın bu sene Karona tedbirleri kapsamında tercihleri apart oteller olacaktır.

mehmet-celikten.jpg

mehmet-celikten-001.jpgBu bağlamda Alanya Manavgat-Side'deki apart otellerin umutları çok yüksek. Müşteri ağırlığımız, Avrupa'daki  gurbetçilerimiz, Konya, Kayseri, Afyonkarahisar, Aksaray, Ankara, Niğde, Isparta, Denizli, Çorum ile 10 yıldır sürekli tatil yapan Alman turistler ile İskandinav ülkesi Norveç, İsveçliler apart otelleri tercih ediyor. İskandinav ülkeleri tatillerini ailecek kendi yemeklerini kendileri yapma anlayışına sahip.Ülkemize ve bölgemize en iyimser yabancı turist gelimi 5 Temmuz. Alman turist gelmezse Antalya turizmi 2020 yılı başlamadan bitmiştir demektir. Antalya turizminin can damarını Almanlar oluşturur.Yerli turizm beklentimiz yüzde 40 olmasını bekliyoruz. '' dedi. 
covid-19,-tedbirleri-tatilcileri-apart-otellere-yoneltiyor.JPG
 

mehmet-celikten-002.jpg

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA