20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

COSTA’NIN, TÜRKİYE PAZARINDAN ÇEKİLME HİKAYESİ KARIŞTI

“Kamuoyuna’ şeklinde duyuru yaparak Costa’nın Türkiye’den çekildiğini açıklayan AyCruise Başkanı ve Costa Group Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay bu kez “Costa Türkiye’den çekilmiyor. Yeni projelerimiz var” dedi.

Costa’nın, Türkiye pazarından çekilme hikayesi karıştı

03 Eylül 2022 Cumartesi 10:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
“Kamuoyuna’ şeklinde duyuru yaparak Costa’nın Türkiye’den çekildiğini açıklayan AyCruise Başkanı ve Costa Group Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay  bu kez “Costa Türkiye’den çekilmiyor. Yeni projelerimiz var” dedi.
Çetin Ay, bütün yayın organlarında yer alan habere rağmen kendisinin böyle bir açıklaması olmadığını ileri sürerek “Yeni proöelerimiz var’ diyerek Costa’nın, Türkiye pazarındaki durumunu bilinmez hale getirdi.

COSTA'NIN ÇEKİLDİĞİNİ DUYURAN HABERİN LİNKİ
https://www.turkiyeturizm.com/costa-venezia-gemisinin-turkiye-programi-iptal-edildi-70134h.htm

costa-venezia-cetin-ay.jpg
costa-venezia-cetin-ay-001.jpg

YATıRıMLARıN ENGELLENDIĞINI ILERI SÜRMÜŞTÜ

AyCruise Yönetim Kurulu Başkanı ve Costa Group Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay, bir süre önce “Kamuoyuna Duyuru” şeklindeki açıklaması ile “kendisine yapılan baskılar’ ve ‘Türkiye’ye getirmek istediği yatırımların engellendiğini ‘ ileri sürerek Costa’nın Türkiye’den çekildiğini açıklamıştı. Hatta Costa Cruises’ın en büyük gemisi Costa Venezia’nın İstanbul’u home-port yapmasının sona erdiğini belirtmişti. Hatta Kültür ve Turizm Bakanlığı ile Galataport yönetiminin kendisine zorluklar çıkardığını söylemişti.

costa-venezia-cetin-ay-002.jpgcosta-venezia-cetin-ay-003.jpg

YAYıN ORGANLARıNA RÖPORTAJ BILE VERMIŞTI
Açıklaması bir çok gazetede yer alırken, gazetelere “İstanbul’u turizm başkenti yaptık, başımıza gelmeyen kalmadı” şeklinde röportajlar bile vermişti.
Çetin Ay “İstanbul’u turizmin başkenti yaptık, başımıza gelmeyen kalmadı. İstanbul kalkışlı helal Umre kruvaziyer turları düzenleyecektim. Ben İstanbul’u Osmanlıdan sonra islam coğrafyasının turizm başkenti yapacağım. Devletten destek olacakları yerde köstek oldular. Costa’nın en büyük gemisini İstanbul’a getirdik. Bu gemi sayesinde ülke uzun vadede milyarlarca euro para kazanacak. İstanbul otelleri kruvaziyer turistleri tarafından dolduruluyor. Haftada 8 bin zengin turist geliyor. Ayda 40 bin eder. İstanbul’daki 5 yıldızlı oteller benim şehre getirdiğim kruvaziyer gemisi sayesinde doluyor” şeklinde koniuşmuştu.

BİLİNMEYEN BİR NEDENLE GERİ DÖNÜŞ?

Dünyanın dev kruvaziyer şirketlerinden olan Costa Cruises hakkında yapılan açıklama büyük sansasyon yaratmış, tüm yerli ve yabancı basında yer almıştı.

Ancak aradan geçen kısa bir süre sonra ‘bilinmeyen bir nedenle ‘ sözlerinden geri dönen AyCruise Yönetim Kurulu Başkanı ve Costa Group Yönetim Kurulu Üyesi Çetin Ay, haberle ilgili kişilere telefonlar yağdırarak telaş içinde “Benim böyle bir açıklamam yok. Bunları yazanları dava edeceğim. Costa Türkiye’den çekilmiyor” şeklinde çelişkili açıklamalar yaptı.

 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA