19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

COSTA CRUİSES SEFERE ÇIKTI, CARNİVAL HİSSELERİ FIRLADI

Carnival Corp'un hisseleri, İtalyan markası Costa Cruises'in iki gemisinin bu hafta sonu denize açılmaya devam edeceğini açıklaması ardından Perşembe günü% 11 arttı.

Costa Cruises sefere çıktı, Carnival hisseleri fırladı

04 Eylül 2020 Cuma 12:00

CENOVA - Carnival Corp'un hisseleri, İtalyan markası Costa Cruises'in iki gemisinin bu hafta sonu denize açılmaya devam edeceğini açıklamasının ardından Perşembe günü% 11 arttı. COVID-19 salgınından en kötü etkilenenler arasında olan kruvaziyer şirketleri, Japonya, Avustralya ve Kaliforniya'daki gemilerin gemideki çok sayıda enfeksiyon nedeniyle manşetlere çıkmasının ardından seferlerini aylarca durdurmak zorunda kaldı.

costa-cruises.jpg
Bu yıl şimdiye kadar Carnival'ın hisseleri değerinin neredeyse üçte ikisini kaybetti, benzer şirket Royal Caribbean Cruises Group yaklaşık% 45 ve Norwegian Cruise Line Holding Ltd yaklaşık% 67 kaybetti.
Royal Caribbean'ın hisseleri% 6, Norveç Kruvazörü% 8 arttı.Carnival'ın Alman markası AIDA Cruises, geçtiğimiz ayın sonlarında yaptığı açıklamada, Kanarya Adaları'ndan yola çıkan iki gemisi ile Kasım ayında faaliyetlerine devam edecek.
Costa, Cenova ve Trieste'den batı Akdeniz ve güney İtalya'ya haftalık seferlere başlayarak İtalyan limanlarından yola çıkacak ve sadece İtalyan konuklar için bir haftalık güzergahlar ayıracak.
Carnival, yolculukların ayarlanmış yolcu kapasitesi ve hükümet ve sağlık yetkilileri ile geliştirilen sağlık protokolleri ile gerçekleştirileceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA