19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara16°C
  • Antalya23°C

COŞAR: İKTİDARIN PANDEMİYİ KÖTÜ YÖNETİMİ TURİZME ZARAR VERDİ

Hükümet pandemi dönemini iyi yönetemediği için 15 Nisan'da turizm sezonunu Rus turistlerle açmayı planlarken Türkiye turizminin kalbi Antalya'yı Covid 19 vakalarında zirveye çıkardılar.

Coşar: İktidarın pandemiyi kötü yönetimi turizme zarar verdi

25 Nisan 2021 Pazar 19:00

Abdurrahman Büyükkeskin
Side-Manavgat/Antalya
- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Manavgat İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar, her yıl 5, 5,5 milyon turist ağırlayan Manavgat-Side turizm destinasyonunun son 35 yılın en büyük ekonomik krizini yaşadığını söyledi. CHP Manavgat İlçe Başkanı Aliye coşar, Manavgat'ta Evrenseki Turizm Bölgesi'nde turizmci esnafının sorunlarını dinledi.
 turizme-zarar-.jpgBölge ekonomisinin yegane geçim kaynağı '' turizm'' olduğunu belirten Aliye Coşar, '' Turizmden beslenen 52 kalem iş kolu var. Bunun yanı sıra tedarikçi firmalar var. 13 aydır pandemi tedbirleri ve kısıtlamaları kapsamında turist gelmediği için esnafın hali çok perişan. Hükümet pandemi dönemini iyi yönetemediği için 15 Nisan'da turizm sezonunu Rus turistlerle açmayı planlarken Türkiye turizminin kalbi Antalya'yı Covid 19 vakalarında zirveye çıkardılar. Tablo böyle olunca Rusya Antalya'ya turist göndermeyi 1 Haziran'a erteledi. '' dedi. bölgedeki turizm sektörünün sorunlarını TBMM gündemine taşımak için turizmci esnafını ve otel sahiplerini yerinde ziyaret ederek bilgi alarak rapor haline getiriyor.CHP Manavgat İlçe Örgütü ve 22. dönem CHP Antalya Milletvekili Tuncay Ercenk ile birlikte Evrenseki Turizm Bölgesi'ndeki turizmci esnafını yerinde ziyaret ederek sorunlarını yerinde dinlediklerini belirten İlçe Başkanı Avukat Aliye Coşar,'' Evrenseki de turizmci esnafımızı ziyaret ettik.
 turizme-zarar--001.jpg

Esnafın yaşadığı sıkıntılar çok büyük. 2020 yılı pandemi döneminde Alman ve Avrupalı turist gelmediği için esnafın çoğu dükkanlarını açsada siftah yapmadan kapatmış. 13 aydır dükkanını açmayan esnaf var. Çoğu esnaf ay sonunda dükkan kiramı nasıl ödeyeceğim diye kara kara düşünüyor. Esnaf bu süreçte devletten hiçbir destek alamadığı gibi SGK ve vergi borçlarını ödemekte zorlandıklarını, ödeyemez duruma geldiklerini bizlerle söylüyor. Hafta sonu kısıtlamaya bağlıkapanmanın işlerini daha da zorlaştırdığını, otellerin açık olduğu yerde hafta sonu dükkanlarını kapatmak zorunda olduklarından dolayı ciddi mağduriyetler yaşadıklarını dile getirdiler.

 turizme-zarar--003.jpgTurizmci esnafımızın sorunlarını rapor haline getirerek başta partimizin genel merkezi ve CHP Antalya milletvekillerine ileterek sorunlarını Meclis gündemine taşıyacağız. Bölgemizin yegane geçim kaynağı turizm. Turizmci esnafımızın sorunlarını her zaman gündemde tutacağız ve TBMM gündemine taşımayı sürdüreceğiz. '' diye konuştu.CHP Antalya Milletvekilleri Deniz Baykal, Rafet Zeybek, Çetin Osman Budak, Cavit Arı ve Aydın Özer yer alıyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA