19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

CORENDON AİRLİNES’TA ÇOCUKSUZ BÖLGELER UYGULAMASI

Corendon Airlines, Avrupa uçuşlarında devrim niteliğinde yeni bir konsept olan çocuksuz bölgeler uygulayan ilk hava taşıyıcısı oldu.

Corendon Airlines’ta çocuksuz bölgeler uygulaması

14 Ekim 2023 Cumartesi 01:45

ANTALYA- Genel merkezi Antalya'da bulunan ve merkezi Antalya Havalimanı'nda bulunan Corendon Airlines, Avrupa uçuşlarında devrim niteliğinde yeni bir konsept olan çocuksuz bölgeler uygulayan ilk hava taşıyıcısı oldu. Corendon Havayolları, uçaktaki çocuk ağlamalarından rahatsız olan ya da uzun süreli hava yolcuğunu gürültüsüz ve keyifli bir şekilde tamamlamak isteyen yolcuların taleplerini cevap vermek adına, uçaklarında yalnızca 16 yaş ve üzeri yolcuların kabul edileceği bölümler oluşturdu.

Corendone Airlines tarafından verilen bilgiye göre yolcular, ek ücret karşılığında 'KID-FREE' bölge koltuklarını sipariş edebilecek. “KID-FREE” bölgeleri, güçlü bölmeler ve perdeler sayesinde uçağın diğer bölgelerinden ayırıyor.

corendon-airlines-001.png16 yaşın altındaki çocukların KID-FREE koltuklara oturması yasaklandı. Bu sayede huzur ve rahatlık arayan yolcular, küçük çocukların çıkardığı gürültüden uzak uçuşlarının keyfini çıkarabilirler.

Corendon kurucusu Atilai Uslu, KID-FREE bölgesinin uçuş sırasında ekstra sessizlik isteyen yolcuların ihtiyaçlarını karşılamak üzere tasarlandığını söyledi. Ayrıca ebeveynler, herhangi bir karışıklık endişesi taşımadan, çocuklarının davranışları konusunda sakin olabilirler.
Yeni hizmetin ücreti tek yön 45 Euro'dur. Ekstra bacak mesafesi isteyenlerin uçuş başına ekstra 100 euro ödemesi gerekecek.

Corendon, Avrupa'da çocuklara yönelik olmayan bölgeler sağlayan ilk havayolu olmasına rağmen, diğer bazı uluslararası taşıyıcılar da halihazırda benzer hizmetler sunuyor.
AirAsia X havayolu da uzun mesafeli uçuşlarda 12 yaşından büyük yolcular için "sessiz bölge" olarak adlandırılan bir bölgeye sahip bulunuyor.

"Bu uygulamanın ayrıca, küçük çocuklarıyla seyahat eden ebeveynler üzerinde de olumlu bir etkisi olabileceğine inanıyoruz. Çocuklarının çok fazla gürültü yapmasından endişe etmeden uçuşun keyfini çıkarabilirler..."

DÜNYADAKİ DİĞER ÖRNEKLER

Öte yandan, dünya çapında AirAsia, Scoot ve IndiGo gibi şirketlerin bu ve "sessiz bölgeler" gibi diğer uygulamaları bir süredir uyguladıkları biliniyor.

Örneğin, AirAsia'nın politikası, 12 yaşın altındaki kişilerin ekonominin ilk yedi sırasında oturmasını engelliyor ve Malezya Havayolları şirketinin uzun mesafe uçuşlarında da bu imkan bulunmakta.

Giderek daha fazla insan çığlık atan veya ağlayan çocuklardan kaçınmak için güvenli bir sığınak sağlayan şirketleri tercih ediyor.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA