18 Ekim 2024
  • İstanbul14°C
  • Ankara12°C
  • Antalya25°C

ÇOLAKLI, ENGELLİ TURİST AĞIRLAMADA DÜNYA MARKASI OLDU

Çolaklı Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yahya Kurt, “Avantajı iyi değerlendirdik ve başarılı olduk'' dedi.

Çolaklı, engelli turist ağırlamada dünya markası oldu

06 Ekim 2019 Pazar 09:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
ANTALYA , Manavgat Çolaklı Turizm Tanıtma ve Geliştirme Derneği Başkanı Yahya Kurt, bölgedeki konaklama tesislerinin uygun altyapıları ve düzenlenen etkinliklerle ‘engelli turist ağırlamada’ dünya markası olduğunu söyledi. Yahya Kurt, bölgemizde, ölü sezon denilen dönemde turizmin 12 aya yayılmasında engellilerin engellerini aşmaya yönelik tesislerin olmasının büyük avantaj olduğunu belirterek “Avantajı iyi değerlendirdik ve başarılı olduk'' dedi.

colakli,-engelli-turist.jpgENGELLİYE UYGUN ALTYAPI GELİŞTİRDİK

Avrupa olmak üzere engelli turistlerin tatil için dünyada tercih ettikleri sıralamada Çolaklı’nın ilk sıralarda olduğunu belirten Kurt şunları anlattı: 'Engelli turistleri ağırlamak için konaklama tesislerimizin altyapısını geliştirdik. Tesislerde engelli rampaları, özel odalar, yataklar ve engellilerin rahat bir şekilde denize ulaşması için yolları bulunuyor.

-engelli--001.jpg

colakli,-engelli-turist-001.jpgTÜM ENGELLERİ KALDIRDIK

Ayrıca havuza girme merdivenleri, engelli tuvaletleri, banyolar, engelli asansörü ve kolay ulaşabilecekleri restoranlar ile engellilere yönelik çok sayıda sportif tesisler yer alıyor. Bütün bu özellikler Çolaklı’yı dünyada en çok tercih edilen destinasyon haline getirdi. Engelli misafirler için tesislerimizde tüm engelleri kaldırdığımız için kendilerini engelli gibi hissetmiyorlar.”

-engelli--003.jpg

-engelli-.JPG

-engelli-.jpg

colakli,-engelli-turist-002.jpg

colakli,-engelli-turist-003.jpgENGELLİ ETKİNLİKLERİ YAPIYORUZ

Bölgede turizmi 12 aya yaymak için engellilere yönelik bir çok uluslararası organizasyonlar düzenlediklerini belirten Kurt, ''Bundan 6 yıl önce dünya paralimplik havalı silahlı atışlar dünya şampiyonası bölgede yapıldı. Bu şampiyona Avrupa basınında geniş yer aldı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA