20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

ÇOCUKLAR TOPRAĞA AYAK BASARAK,MUTLU OLUYORLAR

Doğada  Hayat Var Platformu Başkanı Kimya mühendisi Fadime Gündoğdu, doğa ile içe yaşyan çocukların ruh ve beden sağlığının daha iyi olduğunu söyledi.

Çocuklar toprağa ayak basarak,mutlu oluyorlar

29 Mayıs 2020 Cuma 05:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA / AKSU - Antalya'nın Aksu ilçesinde 6-12 yaş grubu öğrencileri Doğada  Hayat Var Platformu Başkanı Kimya mühendisi Fadime Gündoğdu, doğa ile içe yaşyan çocukların ruh ve beden sağlığının daha iyi olduğunu söyledi. Büyükşehirlerde  apartman ve daire balkonundan başka bir yer görmeyen çocukların negatif enerjilerini atamadığını belirten Gündoğdu, '' Çocukların negatif elektriği atması ayakları toprağa değmeli. Ormanlık alanda dolaşarak ruh ve hayal dünyası gelişir. Apartmanda dışarı çıkmayan çocuklar agresif oluyor. Bilgisayar ve cep telefonlarındaki bazı oyunlar  şiddet içerdiği için saldırgan oluyor. Bizde düzenlediğimi doğda buluşma etkinliklriyle çocuklara doğal yaşamı tanıtıyor ve yerinde öğretiyoruz. 

dogada -hayat-var-.jpg

AYAKLARI TOPRAĞA DEĞİYOR.
Çiçek topluyor.  ağaçlara dokunmanın ve kuş cıvıltısı dolaşmak hoşnut oluyor. Doğada çocuklar kaplumbağaya dokunmanın keyfi ile çam ağacında zıplayarak oynayan sincap vermenin heyacanını yaşıyor.'' dedi. 

Türkiye Çevre Eğitim Vakfı'da(TÜRÇEV)  ANTALYA Koordinatörü  Dr. cenk Bayaz, Eko-Okullar Programı okul öncesi eğitim kurumlarında ve ilköğretim okullarında çevre bilinci, çevre yönetimi ve sürdürülebilir kalkınma eğitimi vermek için uygulanan bir programdır. Katılımcı yaklaşımıyla okullardaki öğrenciler hem çevresel konularda bilgi edinirler, hem de ailelerini, yerel yönetimleri ve sivil toplum kuruluşlarını (STK) çevresel konularda bilinçlendirmede etkin rol alırlar. Program, okullarda ISO 14001/EMAS üzerine kurulmuş bir çevre yönetim sisteminin uygulanmasını da sağladığını kaydetti. 
dogada -hayat-var--001.jpgBayaz şunları Kaydetti:''Yerel düzeyde sürdürülebilir kalkınma sürecinin uygulanmasına yardımcı olmak üzere, öğrencileri okulun çevresel etkilerini azaltmak amacıyla uygulanan 7 adım'da etkin rol almak için yönlendirilirler. dolayısıyla Eko-Okullar, sınıfta ders öğretmenin ötesine geçerek, toplumun diğer bölümlerinde de çevre duyarlılığının sağlanmasında rol almış olurlar. Program, çevre için yapılan bütünsel bir okul faaliyetini kapsar ve uygulandığı okullardaki başarısı, okul müdürü başta olmak üzere okul idaresinin ve öğretmenlerinin ilgisine bağlıdır. Eko-Okullar Programı’ndaki en önemli ve bütünleştirici etken ise öğrenci katılımıdır. Komitenin yerel halkı ve yöneticileri bilinçlendirme çabaları ise öğrencilerde diyalog kurabilme becerilerini geliştirmeyi ve iyi bir yurttaşlık eğitimini sağlar.''

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA