20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara21°C
  • Antalya28°C

CMT 2024: TURİZM YENİ İVME KAZANACAK

Messe Stuttgart Genel Müdürü Roland Bleinroth: Tatil sektörü gelecek sezondan emin, seyahat etmek sevilen bir alışkanlık olmaya devam ediyor

CMT 2024: Turizm yeni ivme kazanacak

18 Ocak 2024 Perşembe 11:00

ÖZKAN ALTINTAŞ- TÜRKİYE TURİZM
STUTTGART/ALMANYA -
 Dünyanın en büyük turizm ve eğlence sektörü fuarı olan CMT, 13-21 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında Stuttgart Ticaret Fuarı'nda gerçekleşiyor. 2024 seyahat yılında dünya çapında yaklaşık 1,3 milyar varışla sektör, 2023'te neredeyse 2019 rekor yılı seviyesine ulaşmış olacak.
Prof. Dr. Tatil ve Seyahat Araştırmaları Derneği'nin (FUR) bilimsel danışmanı Martin Lohmann, Stuttgart'taki CMT 2024'ün açılış basın toplantısında. Mevcut zorlukların hafifletici bir etkisi olmadı, dolayısıyla önümüzdeki sezon için talebin daha da artması beklenebilir. Prof. Lohmann, "Almanlar için tatil gezileri, on yıllardır öncelik listelerinin en başında yer alan değerli bir alışkanlıktır" diyor.

cmt-2024.jpgcmt-2024-001.jpgYAKLAŞIK 1.600 KATILIMCI VE 1.300 ARAÇLA CMT

Messe Stuttgart Genel Müdürü Roland Bleinroth, CMT'nin bir sonraki tatiliniz için ilham almak için mükemmel bir platform olduğunu söylüyor. "Tüm segmentlerde yapılacak çok sayıda ilgi çekici keşif var" ve ticaret fuarı turunun kendisi de "biraz tatile benziyor." Tatil fuarının son metrekaresine kadar tamamen dolmuş olması, seyahate yönelik bastırılmış talebin hala çok yüksek düzeyde olduğunu gösteriyor. Yaklaşık 1.600 katılımcı, dünyanın en büyük turizm ve eğlence amaçlı halka açık ticaret fuarında kendilerini tanıtıyor. Tüm sınıf ve kategorilerde 1.300'den fazla eğlence aracı sizi onları görmeye davet ediyor. Her zamanki gibi CMT'ye, yan kuruluşu olan "Bisiklet ve Yürüyüş Gezileri" (13 - 15 Ocak) ve "Golf & Sağlıklı Yaşam Gezileri" ve "Cruise & Ship Trips" (18 - 21 Ocak) ticari fuarları eşlik ediyor.

cmt-2024-002.jpgKASIM AYINDA GERÇEKLEŞTIRILEN FUR SEYAHAT

analizinde, ankete katılanların yüzde 80'inden fazlası bir sonraki tatil seyahatini düşündüğünü ve yüzde 67'si şimdiden olumlu bir karar verdiğini ortaya koydu. Bu rakamlar turizmde ulusal düzeyde de yeni bir ivme kazanılacağına dair umut verdi. 69 milyon seyahatle Almanlar, seyreltilmemiş bir seyahat sevgisini gösterdi. Geçtiğimiz yıl, Baden-Württemberg halkının yaklaşık yüzde 77'si tatil için yurtdışına çıkarak, seyahate özellikle düşkün olduklarını bir kez daha kanıtladı. Ancak “Ländle”da yurt içi geziler de oldukça popülerdi. Araştırma kapsamında ilk kez tatil ve seyahatle ilgili olası rahatsızlıklara ilişkin sorular soruldu. Burada ilk sırayı artan fiyatlar (yüzde 27) alırken, onu hava koşulları (yüzde 20) ve ulaşımdaki gecikmeler (yüzde 15) izledi. Lohmann, Almanlar için seyahat destinasyonları söz konusu olduğunda, kendi ülkelerinin birinci sırada yer aldığını ancak Akdeniz, Alpler ve uzun mesafeli seyahatlerin de hala çok popüler olduğunu söylüyor. Özellikle uzun mesafeli seyahat ve kampçılıkta artışlar kaydedildi. Ve: Rezervasyonlar artık giderek daha fazla organizatörlerle ve daha erken yapılıyor.

KARAVANCILIK: DOĞAYA YAKINLIK VE HAREKETLI BIR ÇALIŞMA

alanı Dr. Holger W. Siebert, Karavancılık Endüstrisi Birliği (CIVD) Başkan Yardımcısı. Müşteriler bağımsızlık ve doğaya yakın seyahat deneyimleri arıyorlardı. Buna göre siparişler arttı. Tedarik zinciri sorunu artık aşılmış ve perakende iyi bir konuma gelmiştir. Fiyatlar artmasına rağmen teknik gereksinimler de arttı. Bu, özellikle eğlence araçlarının iş ve tatilin birleşimi olan “iş” için kullanıldığı durumlar için geçerlidir. Farklı lokasyonlarda mobil olarak çalışmak isteyen kişiler, özel gereksinimleri olan, gelecek vaat eden yeni bir müşteri segmenti oluşturuyor.

cmt-2024-004.jpgRESIMLI KITAPTAN FIRLAMIŞ GIBI: FILIPINLER

CMT 2024'ün partner ülkesi Filipinler. Tropikal takımadalarda 7.641 ada bulunmaktadır. Frankfurt'taki Filipin Turizm Ofisi Orta Avrupa direktörü Daks Gonzales, "Ülkenin inanılmaz çeşitliliği her geziyi unutulmaz kılıyor" diyor. "Rüya gibi plajlara, dağlara ve yağmur ormanlarına ek olarak Filipinler, resimli kitaplardan fırlamış gibi çeşitli, bozulmamış bir sualtı dünyası ile dünyanın en iyi dalış noktalarından bazılarını da sunuyor." Sürdürülebilir turizm yaklaşımı bunun böyle kalmasını sağlamak için “sakinlerin ve misafirlerin doğaya özenle davranmasını” sağlar.

"Bistromland"da tatil: keyif ortağı Swabian Alb

CMT'de cazip uzun mesafe destinasyonlarının yanı sıra çok sayıda bölgesel destinasyon da sunulmaktadır. Bunların arasında bu yılın gurme ortağı Swabian Alb de var. Swabian Alb Turizm Derneği'nin genel müdürü Mike Münzing, kapınızın önünde tatil yapmanın avantajlarını vurguluyor: “Swabian Alb, çeşitlilik ve bolluğu temsil ediyor. Zevki deneyimlemek için mutlaka uzaklara gitmenize gerek yok. Tuna ve Neckar arasındaki bölge, mutfak açısından dokuz Michelin yıldızına sahiptir ve beş UNESCO etiketi, aileler, yürüyüş tutkunları, bisikletçiler ve kültürle ilgilenenler için heyecan verici gezi seçenekleri sunmaktadır.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA