19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara17°C
  • Antalya24°C

ÇİNLİLER HERŞEYE RAĞMEN ABD'YE SEYAHATİ TERCİH EDİYOR

Çinli ziyaretçi sayısının azalması, jeopolitik baskılar, güçlenen dolar ve dünyanın geri kalanının baştan çıkarıcı çağrısı nedeniyle azalıyor.

Çinliler herşeye rağmen ABD'ye seyahati tercih ediyor

01 Eylül 2019 Pazar 20:00

ŞANGAY - 2018'de Çinli turistler dünya çapında yaklaşık 150 milyon seyahat yaptı ve 277 milyar dolar harcadı. Yaklaşık 36 milyar dolardan fazla, yaklaşık %13'ü ABD'de, Çinli ziyaretçiler Hawaii, Hollywood ve büyük masraflı ABD destinasyonlarında harcadı. Trump'ın Çin'e karşı uyguladığı tüm ticari savaşa ve Çin'in vatandaşlarını ABD'ye göndermemek için gösterdiği çabalar boşa çıktı.

abdde,-cinli.jpg

Ancak ticaret savaşının başlamasından bu yana, Çin’in ABD’ye yönelik turizmi %8’den azdı. Çinli ziyaretçi sayısının azalması, jeopolitik baskılar, güçlenen dolar ve dünyanın geri kalanının baştan çıkarıcı çağrısı nedeniyle azalıyor. Ortaya çıkan bu eğilim ABD turizm sektörü için son derece zararlı olabilir.
Amerikalılar borçlarını ödemek için para kazanırken, yurtiçi seyahatlere yöneliyorlar. Çin'den ABD'ye yapılan her türlü ziyaret düşmekle birlikte, en büyük darbeyi alan keyif gezileri oldu.

abdde,-cinli-.jpg

ÇINLI YETKILILER ABD'YE SEYAHATİ ENGELLEDİLER

Donald Trump, 2018 yılının Mart ayında Çin mallarına gümrük vergileri koyduğunda, dolar güçlüydü. Bu durum Çinli turistlerin zaten pahalı olan bir yolculuğu haklı çıkarmasını zorlaştırdı.

abdde,-cinli--001.jpg

Çinli yetkililer ayrıca, Haziran ayında “sık sık yapılan toplu çekimler, hırsızlıklar” uyarısı dahil bir seyahat danışmanlığı da dahil olmak üzere ABD'ye seyahat etmeyi engellemek için ellerinden geleni yaptılar.
cin-abd.jpg

Çin Dışişleri Bakanlığı basın toplantısında sözcüsü Yan Shuang bunun bir soru olduğunu söyledi “karşılıklı saygı” olarak belirtildi. Çin vatandaşlarının ABD’yi ABD kolluk kuvvetleri tarafından ABD’ye seyahat etme hakkını belirli bir endişe kaynağı olarak gördüklerini söyledi.

abdde,-cinli--002.jpgYıl sonunda sona erecek olan tavsiyenin, daha geniş ekonomik ve jeopolitik tabloya kıyasla çok etkisinin olup olmadığı şüpheli. Çinli insanlar, yetkililerin ailelerinin ABD’ye seyahat etmeye devam ettiğini belirterek uyarıda bulundular.

VİZE REDDETME ARTTI
Ancak vize sorunu var. ABD'ye seyahat etmek isteyen Çinli ziyaretçilerin B vizesi için başvurmaları gerekiyor. Geçen yıl, Çinli başvuru sahiplerinin %17'si reddedildi. Ancak yine başvurular için 160 dolar ödemek zorunda kaldılar. 2013 yılından bu yana, reddetme oranı istikrarlı bir şekilde arttı.

abdde,-cinli--003.jpg

Aynı zamanda, diğer ülkeler kapılarını Çinli turistlere ve harcama potansiyellerine açmak için çarpıcı adımlar attılar. Tayland, Çinli gezginler için vizesiz giriş sağlayan en son ülke oldu. Birleşik Arap Emirlikleri, Fiji ve Fas'ta buna katıldı. 2016'dan sonra, Kuzey Afrika ülkesi, Şangay merkezli bir seyahat acentesi olan Ctrip, Çin'den gelen vize başvurularında yıllık %3.500 artış olduğunu bildirdi.

Etiketler: , ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA