19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

ÇİN, ÜÇ YIL SONRA SINIRI TURİSTLERE YENİDEN AÇIYOR

Çince bir bildiride, ülkenin Çarşamba gününden itibaren yabancılar için tüm kategorilerden vize vermeye devam edeceğini söyledi.

Çin, üç yıl sonra sınırı turistlere yeniden açıyor

14 Mart 2023 Salı 12:30

ŞANGHAY - Üç yıllık pandemik sınır kısıtlamalarının ardından Çin , turistler de dahil olmak üzere yabancı ziyaretçilere tamamen yeniden açılıyor.

Çin'in ABD Büyükelçiliği Pazartesi günü web sitesinde yayınlanan Çince bir bildiride, ülkenin Çarşamba gününden itibaren yabancılar için tüm kategorilerden vize vermeye devam edeceğini söyledi.

Açıklamada, Çin'in Covid-19'u dışarıda tutmak amacıyla sınırlarını denizaşırı ziyaretçilerin çoğuna kapattığı 28 Mart 2020 tarihinden önce verilmiş çok yıllı vizeleri olan gezginlerin, süreleri dolmadığı sürece vizelerini kullanmalarına izin verileceği belirtildi. .

cin.-sinir,-turist.pngÇinli yetkililer geçen ay Pekin'in "sıfır Kovid" politikasında geçen yılın sonlarında aniden gevşemesinin ardından ülkeyi kasıp kavuran koronavirüs salgınıyla başa çıkmada "büyük ve kesin bir zafer" ilan ettiler.

Pazartesi günkü duyuru, Pekin'in pandemi önlemleriyle şiddetlenen bir yıllık durgun büyümenin ardından dünyanın en büyük ikinci ekonomisini ve yerel turizm endüstrisini canlandırmaya çalıştığı sırada geldi.

2022'de Çin, 2019'daki salgın öncesi seviye olan 670 milyonun çok altında, 115 milyon sınır ötesi seyahat kaydetti. 2019'da bu seyahatlerin 97,7 milyonunu yabancılar oluşturdu - geçen yıl Covid kısıtlamaları bölge sakinleri dışında neredeyse herkesi dışarıda tuttuğu için bu rakam sadece 4,47 milyona düştü.

Büyükelçiliğin Pazartesi günü yaptığı açıklamaya göre, güneydeki Hainan adasına ve Şangay'ı ziyaret eden yolcu gemileri için vizesiz giriş yeniden başlayacak.

'Her şey daha iyi olmaya başlıyor': Üç yıllık Covid izolasyonunun ardından Çin kapılarını açıyor

Hong Kong ve Makao'dan komşu Guangdong eyaletine seyahat eden yabancılar ve Guilin ve Guangxi eyaletlerini ziyaret eden Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği (ASEAN) üye ülkelerinden tur grupları için de vizesiz giriş yeniden başlayacak.

Çin, Ocak ayında uluslararası gelenler için karantinayı kısmen yeniden açarak kaldırdı - hem son üç yıldır ülke içinde izole edilmiş yüz milyonlarca hem de denizaşırı ülkelerde sevdiklerinden ayrılmış vatandaşlar - vatandaşlardan büyük bir neşe ve rahatlama ile karşılandı.

Ülkeye seyahat edecek yolcuların yine de kalkıştan 48 saat önce Covid testi yaptırmaları ve sonuçları gümrük sağlık beyan formlarına doldurmaları gerekiyor.

10 Mart'ta güncellenen bir danışma belgesinde ABD Dışişleri Bakanlığı, Amerikan vatandaşlarını "yerel yasaların keyfi olarak uygulanması" ve haksız gözaltı riski nedeniyle Hong Kong ve Makao da dahil olmak üzere Çin'e yapılacak herhangi bir seyahati yeniden düşünmeye çağırıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA