20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ÇİN, SINIR ÖTESİ SEYAHATLER İÇİN COVİD-19 AŞI SERTİFİKALARINI AÇIKLADI

Çin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Dairesi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Çin tarafından verilen sertifikanın sahibinin Covid-19 aşı bilgileri ve koronavirüs test sonuçları hakkında ayrıntılara sahip olacağını söyledi.

Çin, sınır ötesi seyahatler için Covid-19 aşı sertifikalarını açıkladı

10 Mart 2021 Çarşamba 16:00

PEKİN- Çin, sınır ötesi seyahat planlayan vatandaşları için dijital bir Covid-19 aşı sertifikası başlattı ve ekonomilerini yeniden açmanın yollarını ararken benzer belgeler yayınlayan diğer ülkelere katıldı.

Aşılar küresel olarak piyasaya sürülürken, Bahreyn de dahil olmak üzere birkaç ülke aşılanmış kişileri tanımlayan sertifikaları çoktan uygulamaya koydu ve Avrupa Birliği, turizme bağımlı güney ülkelerinin baskısı altında aşı pasaportları geliştirmeyi kabul etti.

cin-disisleri-bakanligi-.pngÇin Dışişleri Bakanlığı Konsolosluk İşleri Dairesi internet sitesinde yaptığı açıklamada, Çin tarafından verilen sertifikanın sahibinin Covid-19 aşı bilgileri ve koronavirüs test sonuçları hakkında ayrıntılara sahip olacağını söyledi.

Dışişleri Bakanı Wang Yi, sertifikanın amacının nükleik asit testi ve aşılama gibi bilgilerin karşılıklı olarak doğrulanmasını sağlamak ve insanların güvenli ve düzenli etkileşimine katkıda bulunmak olduğunu söyledi. Çin'in Covid-19 sertifikasının tanınması için hangi ülkelerle konuştuğu hemen belli olmadı.

Çin, Covid-19'a karşı aşılanan Çin'e gelen insanlar için karantina kısıtlamalarının gevşetileceğini henüz açıklamadı. Ülkenin sağlık yetkilileri, Çin'e aşılanmış yolcuların 14 günlük karantinadan muaf tutulup tutulamayacağı gibi konuları inceliyorlardı.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA