22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ÇİN SEDDİNE KADAR PEDAL

Bisikletle dünya turuna çıkan ve Türkiye'ye gelen Cedric(34) Brigitte Holtkamp Koller adlı İsviçreli çift, Çin Seddine kadar pedal çevirecek.

Çin seddine kadar pedal

07 Aralık 2007 Cuma 10:20

Abdurrahman Büyükkeskin /Cihan


ANTALYA -Bisikletle dünya turuna çıkan İsviçreli çift, Çin Seddine kadar pedal çevirecek. 3 aydır önce dünya turuna İsviçre Zürih'te başlayan Cedric(34) Brigitte Holtkamp Koller çifti, sırasıyla İtalya, Almanya, Çekoslavya, Yunanistan, Arnavutluk, Slovakya, Makedonya, Bulgaristan'nda pedal çevirdikten sonra Türkiye'ye geldi. 20 gün önce Bulgaristan üzerinden Türkiye'ye giriş yapan Cedric-Birigitte Koller çifti, 5 il gezdikten sonra Antalya'nın Manavgat ilçesi Side beldesine ulaştı. İsviçreli bisikletçi çift, Konya, Nevşehir, Kayseri, Malatya ve Van illerini gezdikten sonra İran'a gidecek. 20 gündür bisikletleri ile İzmir, Kuşadası, Marmaris, Bodrum, Fethiye, Antalya'nın Kaş, Kaş- Patara, Kaş-Kalkan, Demre(Kale), Finike Kumluca ve Kemer beldesini gezdiklerini ifade eden Cedlic Koller, Side'de 4 gün kaldıktan sonra Konya'ya gideceklerini söyledi.




Eşi Brigitte ile birlikte İsviçre'den 6 aylık dünya bisiklet turuna çıktıklarını ifade eden Cedric Koller, Türkiye'den sonra İran'a, İrandan Hindistan'a ve ardından da Çin'e gideceklerini belirtti. 3 aydır gezdikleri 8 ülke arasında en egzotik ve gizemli ülkenin Türkiye olduğunu ifade eden Cedric Koller, gezdikleri 20 gün içinde Türkçe 'merhaba', 'nasılsınız' 'teşekkür ederim', 'hız yapma' 'süratli gitme', 'Türk kahvesi içermisiniz', 'çay içermisiniz', 'kendine iyi bak' ve 'güle güle' demeyi öğrendiklerini belirtti.

 



Koller, "İsviçre'de eşimle birlikte 13 yıldır dağ bisikleti sporu ile uğraşıyoruz. 4 yıl önce Avrupa ve İskandinav ülkelerinin tamamını bisiklet turu yaparak turladık. 6 aylık turumuzda yaklaşık 6 bin kilometre pedal çevireceğiz. Bisiklet turumuza Çin Seddini gezindikten sonra sona erdireceğiz ve ülkemize uçakla döneceğiz. Gezdiğimiz ülkeler arasında en sempatik ve yardımsever millet olarak Türkleri gördük. Bazı köy içlerinden geçerken insanların sofrasına misafir etmesi mutlu etti. Türklerin misafirperveliğini başka bir ülkede görmedik. Bu nedenle Türkiye'de kalma süremizi 15 gün uzattık." diye konuştu.

 

Eşi ile birlikte bisikletle dünya turuna çıkmaktan mutlu olduğunu ifade eden Brigitte Holtkamp Koller, Zürih'te 21 bin 280 lisanslı bisiklet sporcunun bulunduğunu söyledi. Avrupa ve İskandinav ülkelerinde insanların bisikletle seyehat etmesinin tutku haline geldiğini belirten Koller, gezdikleri ülkeler arasında her yönüyle en begendikleri ülkenin Türkiye olduğunu kaydetti.

 

SON DAKİKA