19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

ÇİN, PANDEMİNE KALAN SEYAHAT KISITLAMALARINI KALDIRDI.

Çin, vatandaşların yurt dışında grup turlarına katılmasına yönelik pandemi dönemindeki yasağını gevşeti

Çin, pandemine kalan seyahat kısıtlamalarını kaldırdı.

11 Ağustos 2023 Cuma 18:00

PEKİN- Çin, turizm endüstrileri için potansiyel bir nimet olarak ABD, Japonya, Güney Kore ve Avustralya gibi önemli pazarlar da dahil olmak üzere daha fazla ülke için grup turları üzerindeki pandemi dönemi kısıtlamalarını kaldırdı.

Karar, Çin'in kültür ve turizm bakanlığı tarafından Perşembe günü duyuruldu ve hemen yürürlüğe girdi.

Pandemiden önce, anakara Çinli turistler yurtdışındayken diğer tüm ülkelerdeki turistlerden daha fazla para harcadılar ve 2019'da toplamda 255 milyar dolar kazandılar ve bunun kabaca %60'ını oluşturduğu tahmin edilen grup turları vardı. Pandemiden bu yana yoklukları, dünya çapında turizme bağımlı birçok işletme için mali sıkıntılara yol açtı.

cin,-seyahat.jpgABD Ticaret Bakanı Gina Raimondo, adımı ABD turizm sektörü için "önemli bir kazanım" olarak nitelendirdi ve bunun ABD Ticaret Bakanlığı ile Çin kültür ve turizm bakanlığı arasında "aylarca süren sıkı çalışmanın" sonucu olduğunu söyledi.

Almanya ve İngiltere de kısıtlamaların kaldırıldığı ülkeler arasında yer aldı ancak son dönemde özellikle Çin ile siyasi olarak gergin ilişkileri olan Kanada eski haline getirilmedi.

Bu, Çin'in onay alan üçüncü ülke listesiydi. Ocak ayında onaylanan ilk parti Tayland, Rusya, Küba ve Arjantin gibi 20 ülkeyi içeriyordu. Mart ayındaki ikinci grup, aralarında Nepal, Fransa, Portekiz ve Brezilya'nın da bulunduğu 40 ülkeyi kapsıyordu.

Çin, onaylara kademeli yaklaşımını hiçbir zaman açıklamadı, ancak analistler, onay almak için zaman ayıran ülkelerin dünyanın en büyük ikinci ekonomisiyle daha fazla siyasi ve/veya ticari gerilim yaşadığını kaydetti.
cin,-seyahat-001.jpg

İnsanlar 22 Şubat 2023'te Çin'in Makao kentindeki St. Paul Harabelerini ziyaret ediyor. Sadece kumarhaneler değil: Macau, pandemi sonrası turizmi yeniden tasarlıyor

Hareket, Japonya Başbakanı Fumio Kishida'nın yanı sıra ekonomilerini canlandıracağını söyleyen Güney Kore ve Avustralya'daki turizm bakanları tarafından da memnuniyetle karşılandı.

Avustralya Ticaret ve Turizm Bakanı Don Farrell, "Bu, Çin ile ilişkilerimizin istikrarına yönelik bir başka olumlu adımdır" dedi.

Çin'e giden turizmin en son ülke grubu için ne kadar geri döneceğini zaman gösterecek. Sınırlar yeniden açıldıktan sonra talebin artarak geri geleceğine dair beklentiler bugüne kadar büyük ölçüde karşılanmadı.

Çin'e giren ve çıkan uluslararası uçuşlar, Temmuz 2023 itibarıyla 2019 seviyelerinin yalnızca %53'üne ulaştı.

cin,-seyahat-002.jpg

Bu, büyük ölçüde, daha fazla rotanın uçmasını sınırlayan birçok küresel havayolunun personel sorunları, birçok Batı ülkesindeki birikmiş işler arasında Çinli gezginler için yavaş vize verilmesi ve tatil yapan birçok Çinliyi büyük harcama yapmaktan caydıran patlayan iç ekonomiden kaynaklanıyor. Habere yanıt olarak, bazı Çinliler çevrimiçi olarak uluslararası seyahatler konusunda pek hevesli olmadıklarını söylediler.

“Gitmek istemiyorum; Sincan ve Kuzeydoğu'daki güzel manzara ve yiyeceklerin ucuz olması gibi, yurt içi seyahatin oldukça iyi olduğunu düşünüyorum" dedi.

Ama diğerleri daha iyimserdi.

Nanjing Yolu, Çin'in Şanghay şehrinin ana alışveriş caddesidir ve dünyanın en işlek alışveriş caddelerinden biridir.

Uluslararası turistler Çin'i ziyaret edebilir mi? Ülkenin yeniden açılması hakkında bilmeniz gereken her şey

McKinsey & Co'nun ortaklarından Steve Saxon, "Genel ekonomideki soğumaya rağmen, (Çinli) insanların %40'ı seyahate daha fazla harcayacaklarını söylüyor" dedi. "İnsanlar COVID sırasında biriktirdikleri parayı uluslararası seyahatte harcamak istiyor. ”

Çin'in en büyük seyahat acentesi olan Trip.com, haberlerin Avustralya ve Japonya da dahil olmak üzere destinasyonlar için yapılan aramalarda artışa yol açtığını belirtti. Bu ülkeler, diğer birkaç Asya ülkesi ve Amerika Birleşik Devletleri ile birlikte Çinli gezginler tarafından en çok ziyaret edilen ülkeler arasında yer alıyor.

“Çin'den ABD'ye grup seyahatinin açılması Los Angeles Turizm ve Kongre Kurulu başkanı Adam Burke, "önemli bir kilometre taşıdır" dedi. "Çin turizminin Los Angeles için önemini abartmak imkansız."

Güney Kore'nin seyahat endüstrisinden iki kaynak Reuters'e verdiği demeçte, 2016'da Seul'ün bir ABD'yi konuşlandırmasıyla ilgili bir anlaşmazlığın ardından Çin'den grup turlarına ilk kez büyük ölçekte izin verileceğini söyledi. füze savunma sistemi. Çin, Güney Kore'ye grup turlarını sınırladığını hiçbir zaman açıkça kabul etmedi.

Etiketler: ,
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA