23 Ekim 2024
  • İstanbul15°C
  • Ankara9°C
  • Antalya17°C

ÇİN, KAŞ’I 3 MİLYARA TANITACAK

Çin'in en büyük turizm ve seyahat kanallarından CCTV, Antalya’nın Kaş ilçesini ülkesinde tanıtmak üzere 4 gün boyunca çekimler yaptı.

Çin, Kaş’ı 3 milyara tanıtacak

06 Kasım 2014 Perşembe 14:30

KAŞ- Çin'in en büyük turizm ve seyahat kanallarından CCTV, Antalya’nın Kaş ilçesini ülkesinde tanıtmak ve yaklaşık 3 milyar kişiye izletmek üzere içekimler yaptı. Kaş ve Türkiye ile ilgili belgesel çekimi yapan 5 kişilik ekip, 4 gün boyunca Kaş'ta kaldı. Kaş'a özgü üzüm pekmezi, meşhur margaz üzümü ve ikizce üzümünün tanıtımının yapıldığı televizyon ekibi, Kaş'ın tarihi ve turistik yerlerinin çekimini yaptı.

Kaymakam Selami Kapankaya, Belediye Başkanı Halil Kocaer ile Kaş Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Aydın'la röportajlar yapıldı. Kaymakam Selami Kapankaya röportajında, Kaş'ın bozulmamış doğası ve deniziyle, alternatif turizmin Türkiye'deki önemli merkezlerinden biri olduğunu belirterek, "Anadolu'daki ilk demokrasi Kaş'ta yaşanmıştır. Denizi, tarihi, doğayı ve kültürü Kaş'ta bulabilirsiniz" dedi.

Belediye Başkanı Halil Kocaer ise üzüm pekmezinin yapılışını anlattı. Çinlileri Kaş'a davet eden Başkan Kocaer, ekibe üzüm pekmezi hediye etti. Kaymakam Kapankaya ve Başkan Kocaer ile hatıra fotoğrafı çektiren Çin televizyon ekibi, hazırlayacakları programı yaklaşık 3 milyar kişini izleyeceğini söyledi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA