22 Ekim 2024
  • İstanbul17°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

ÇILDIR GÖLÜ BUZ TUTTU

Sibirya soğuklarının yaşandığı Ardahan'da 124 kilometrekarelik Çıldır Gölü buz tutunca, çocuklarda üzerinde kızakla kaymanın keyfini çıkarıyor.

Çıldır Gölü buz tuttu

02 Ocak 2008 Çarşamba 21:30

ARDAHAN -Sibirya soğuklarının yaşandığı Ardahan'da Çıldır Gölü buz tutunca, çocuklarda üzerinde kızakla kaymanın keyfini çıkarıyor.

Ardahan ve çevresinde etkili olan aşırı soğuk hava nedeniyle donan 124 kilometrekarelik alana sahip Çıldır Gölü'nün yüzeyi yaklaşık 50 santimlik buz kütlesiyle kaplandı.

 

Donan göl en çok çocukları sevindirdi. Göl üzerinde kızaklarla kayan çocuklar, kaymanın keyfini çıkarıyor. Özellikle tatil günlerinde ve okul saati dışında kızaklarla Göl üzeriden kaymanın tadını varan çocuklar, dünyanın hiçbir yerinde böyle doğal bir güzelliğin bulunmadığını ifade etti.



Ardahan eksi 27'yi gördü 

 

Ardahan'da etkili olan soğuk hava nedeniyle hava sıcaklığı sıfırın altında 27 dereceye kadar düştü.

Son günlerde yaşanan soğuk hava nedeniyle Ardahan'da vatandaşlar zor anlar yaşadı. Aşırı soğuk hava nedeniyle çocuğunun okula gidemediğini söyleyen Erdal Yıldırım," Evde sularımız donuyor. Bu yıl Ardahan'da aşırı don var. Soğukta dışarı çıkamıyoruz." dedi.

Ardahan'da yaşanan soğuk hava nedeniye birçok araç ve işyerlerinin camı donarken şehrin merkezinde patlayan yangın musluğunda oluşan buzlanma da ilginç görüntüler oluşturdu.

 



Meteoroloji Müdürlüğü'nden alınan bilgilere göre, gece Ardahan'da en düşük hava sıcaklığı sıfırın altında 27 derece olarak ölçüldü.

Öte yandan soğuk hava nedeniyle Karagöl Mahallesi'nde yalnız başına yaşayan yaşlı bir vatandaş ise donma tehlikesi atlattı.

Gölde ayrıca, balıkçılar tehlikeye aldırmadan Eskimo usulüyle balık avlıyorlar. Balıkçılar buzları kırarak çıkardıkları balıkları Çıldır ilçe merkezinde sattıklarını belirterek, "Buzda olsa içinde ekmeğimizi çıkarıyoruz." diye konuştu.



 

SON DAKİKA