20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya22°C

CHP'Lİ BUDAK:''ÜLKEMİZDE 700 BİN TURİZM ÇALIŞANI BİR YILDIR İŞSİZ'''

CHP Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak: Turizmde işler rayına giremezse 10 yılda düzeltemeyebilir. Bütün dünya da turizm güvenirlik ve güvene bağlı sürdürülebilir olabilir”

CHP'li Budak:''Ülkemizde 700 bin turizm çalışanı bir yıldır işsiz'''

17 Şubat 2021 Çarşamba 15:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA - 
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Çetin Osman Budak, pandemi döneminde turizm çalışanının işsiz kaldığını İstanbul, Aydın, İzmir ve Muğla illerinin önemli gelirinin turizm olduğunu belirten Milletvekili Çetin Osman Budak, turizmde Türkiye'nin amiral gemisinin Antalya olduğunu söyledi.

TURIZM VERILERIMIZ GÜVENILIR DEĞIL
Bir ülkenin dış dünyadaki vitrininini ''turizm'' olduğunu vurgulayan Çetin Osman Budak, '' Maalesef ülkemizde en önemli sorun '' şeffaflık', onun için turizm verilerimiz güvenilir değil. AB ülkeleri veriler noktasında ''şeffaf'' olmadığımız düşüncesiyle başta havalimanlarına uçuşlar noktasında yasakları sürüyor'' dedi.

cetin-osman-budak-001.jpg
TURIZMCININ EVINE BIR YıLDıR PARA GIRMIYOR
Turizmci borçlanarak bir şekilde ayakta kalabilir. Bu da yanlış bir şey ama; turizmci bir yılda kaybettiğini turizmde işler rayına giremezse 10 yılda düzeltemeyebilir. Bütün dünya da turizm güvenirlik ve güvene bağlı sürdürülebilir olabilir. Turizmcinin evinre bir yıldır para firmiyor” diye konuştu.

Türkiye'de turizmci ve turizm çalışanlarının sahipsiz olduğunun belirten Budak, sözlerini şu şekilde tamamladı:'' Ülkemizde turizm yerle bir olmuş. Bakandan  tık yok. Böyle bir turizm anlayışı olmaz. Bugün Yunanistan turizmci esnafının turizm sekteye uğramaması için tüm turizmci esnafının 6 aylık kiralarını ödedi.

cetin-osman-budak-003.jpg
60 KALEM IŞ KOLUNU ETKILIYOR
Turizm sadece turizmci ve turizm çalışanlarını etkilemiyor; turizmden beslenen 60 kalem iş kolunuda etkiliyor. Otellerin mutfağına giren tüm yiyecek,içecek ve gıdalar öncelikli olarak konaklama tesislerinin bulunduğu yer olmasıyla birlikte Kars'ın kaşarı, Van'ın otlu peyniri, Afyonkarahisar'ın sucuğu , Afyonkarahisar Başmakçı dan Yumurta, Antalya , Adanave Mersin'den portakal, mandalina, karpuz, kavun, muz, nar, turunçgiller sebze ve meyve giriyor. Ülkemizde otellerde tüketilen tüm yiyecek içecek, gıda, et ve süt ve süt mamüllerinin yüzde 98'i yerli.''
cetin-osman-budak-002.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA