20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

CHP'Lİ ARI: ANTALYA'DA TURİZMCİ ESNAFI ÇOK ZOR DURUMDA

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ve Atila Duran İle birlikte Manavgat'ta turizmci esnafını ziyaret ederek turizmci esnafının sorunlarını dinledi.

CHP'li Arı: Antalya'da turizmci esnafı çok zor durumda

08 Mart 2021 Pazartesi 16:00

ABDURRAHMAN BÜYÜKKESKIN
SIDE-MANAVGAT/ANTALYA -
Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Antalya Milletvekili Avukat Cavit Arı, Pandemi döneminde Antalya'da turist gelmemesi ve Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında 5 bine yakın esnafın kepenk kapatmak zorunda kaldığını söyledi. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, CHP İlçe Başkanı Aliye Coşar ve Atila Duran İle birlikte Manavgat'ta turizmci esnafını ziyaret ederek turizmci esnafının sorunlarını dinledi.

chp-antalya-milletvekili-cavit-ari,.jpgMilletvekili Cavit Arı, her yıl 15 milyon yerli ve yabancı turistin tatil yaptığı Antalya'nın en güçlü gelirinin turizm olduğunu söyledi. Yatak kapasitesi bakımından ülkenin ve Antalya'nın Side-Manavgat destinasyonu olduğunu belirten Cavit Arı, pandemi döneminde turist gelmemesi nedeni ile pandemi döneminde bir önceki yıla göre turizm gelirinde yüzde 80 kayıp olduğunu kaydetti.

chp-antalya-milletvekili-cavit-ari,.jpgchp-antalya-milletvekili-cavit-ari,-001.jpgManavgat'ta 120 bin turizm çalışanının bulunduğunu bunun yüzde 80'nin de kısa dönem işsizlik ödeneğinden yararlanmadığını vurgulayan Cavit Arı, şu bilgileri verdi: ''Turizmci esnafımız 10 aydır turist gelmemesi ve Covid 19 korunma tedbirleri kapsamında işyerlerini açmadığı çok zor durumda, çoğu esnaf dükkan yerini kirasını ödeyemediği için borç batağında bankalardan aldığı kredileri ödeyemediği için dükkanını kapatmak zorunda kalmış. Açanda siftah yapmadan dükkanını kapatıyor. Restoranlar, kafeler, kıraathaneler kapalı olduğu için evlerine ekmek götüremez hale geldi. Turizmci esnafı çok zor durumda. '
chp-antalya-milletvekili-cavit-ari,-002.jpg
chp-antalya-milletvekili-cavit-ari,-003.jpg
chp-antalya-milletvekili-cavit-ari,-004.jpg
chp-antalya-milletvekili-cavit-ari,-005.jpg

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA