20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara15°C
  • Antalya23°C

ÇEVRECİ SYLVİA EARLE, ANTARKTİKA'DA SYLVİA EARLE'Ü VAFTİZ ETTİ

‘Aurora’ adlı geminin isim ve vaftiz annesi çevreci Dr. Sylvia Earle, ‘Aurora Expeditions’un en yeni gemisi Sylvia Earle'ü vaftiz etti .

Çevreci Sylvia Earle, Antarktika'da Sylvia Earle'ü vaftiz etti

25 Şubat 2023 Cumartesi 15:00

CİERVA / ANTARKTİKA  - Antarktika'daki Cierva Koyu'nda ‘Aurora’ adlı geminin isim ve vaftiz annesi Dr. Sylvia Earle, ‘Aurora Expeditions’un en yeni gemisi Sylvia Earle'ü vaftiz etti . Earle, "İnsanlara okyanus hakkında ilham vermek için kullandığı yaklaşım için gemiye teşekkürler Aurora," dedi.
Sylvia Earle "Okyanusu keşfettiğin ve gezegenimizdeki tüm bunlarla ilgilenmek için bilgiyi kullandığın için. İnsanlara okyanus hakkında ilham vermek için kullandığı yaklaşım için ‘teşekkürler Aurora’. Aurora'ya okyanusun sesi olarak bakıyorum” dedi.

aurora-expeditions’-001.jpg

SYLVIA EARLE KIMDIR?
Earle bir deniz biyoloğu, oşinograf ve kaşiftir ve aynı zamanda ABD Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi'nin ilk kadın Baş Bilim İnsanı ve 1998'den beri National Geographic kaşifidir.
Time dergisi Earle'ü 'Gezegenin Kahramanı' olarak adlandırdı. Earle 'Umut Noktaları' olarak bilinen küresel bir deniz koruma alanları ağı oluşturmaya odaklanan Mission Blue adlı bir koruma girişimi yürütüyor.

aurora-expeditions-ceosu-michael-heath,.jpgGEMININ IKLIM UYARISI SEFERINE KATıLDı
Aurora Expeditions CEO'su Michael Heath, "Amaca yönelik olarak inşa edilmiş çarpıcı ikinci keşif gemimizin adaşı olarak Dr. Earle'e sahip olduğumuz için ayrıcalıklıyız. Gemiyi resmen vaftiz etmek ve açılış Antarktika İklim Seferi için gemide olmak üzere gemide bize katıldığı için Sylvia'ya teşekkür ederim."
Aurora Expeditions CEO'su Michael Heath: "Kuzey Kutbu'nun gezegenimizin sağlığı için çok önemli önemi konusunda farkındalığı artırmaya yardımcı olacak projeyi gerçekleştirdik” dedi.
Aurora Expeditions, Kuzey Kutbu'na ‘Aurora’ gemisi ile yapılan geziye çevreci Dr. Sylvia Earle’ü alarak geminin isim annesi olarak vaftiz etmesini sağladı. Böylece, bölgenin dünyadaki her insanın yaşamında oynadığı rolü araştırarak gezegenin geleceği üzerinde nasıl etki oluşturduğu konusunda farkındalık yaratmayı hedefledi.

aurora-expeditions’.jpg

GEMİLERE ÇEVRECİ KADINLARIN İSİMLERİ VERİLİYOR
Aurora Expeditions ve Ocean Geographic ile ortaklaşa Earle, Antarktika'nın çevresel önemi konusunda farkındalığı artırmak için gemide ilk 'Antarktika İklim Seferi'ne liderlik ediyor.

aurora-expeditions-ceosu-michael-heath,-001.jpgEarle'e adanan ‘Aurora’ adlı gemi dışında, Aurora Expeditions’a ait gemilerin her biri Jo Ruxton (MBE), Dr. Carden Wallace (AM), Sharon Kwok, Bernadette Demientieff, Dr. Asha de Vos ve Hanli Prinsloo olmak üzere diğer kadın çevrecilerin adını alıyor.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA