20 Eylül 2024
  • İstanbul18°C
  • Ankara13°C
  • Antalya22°C

ÇEŞME’DEN ÇALINAN YAT YUNAN ADASINDA BULUNDU

Çeşme’deki Dalyanköy Marina’dan çalınan “Trilye” adlı yelkenli tekne Yunanistan’ın Tilos Adası’nda Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. 

Çeşme’den çalınan yat Yunan adasında bulundu

24 Ocak 2021 Pazar 16:00

ÇEŞME- İzmir Çeşme’deki Dalyanköy Marina’dan çalınan “Trilye” adlı yelkenli tekne Yunanistan’ın Tilos Adası’nda Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından yakalandı. 
Ulaşan bilgilere göre tekne içindeki Rus uyruklu bir kaptanla birlikte ele geçirildi. “Trilye” adlı yelkenli tekneyi marinadan kaçıran kişilerin izine ise rastlanılmadı

trilye.jpgİstanbul Kalamış Marina’dan kaçırılan tekne olayı ile tıpa tıp benzer şekilde İzmir’de gerçekleşen hırsızlık olayında Dalyanköy Marina’dan kaçırılan tekne, yaklaşık 70 deniz mili uzaklıkta, Sakız Adası'nın güneybatısındaki Tilos Adası’nda bulundu.
Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın “çalındı” başvurusunu aldıktan sonra Interpol’e durumnu bildirmesi üzerine Yunan Sahil Güvenlik ekipleri tarafından ele geçirilen teknede sadece Rus uyruklu bir kaptan olduğu öğrenildi.

trilye-001.jpgTEKNEYİ KAÇIRANLAR SIRRA KADEM BASTI
Teknenin İzmir’den kaçırıldıktan sonra Rus kaptanın tekneye nasıl, ne zaman ve kimlerle bindiğihenüz bilinmiyor. Dolayısıyla kimi ya da kimleri “taşıdığı” yolunda bir bilgi de yok.
Öte yandan, tekneyi satın alma pazarlığı yaptıktan sonra kaçırma olayını gerçekleştiren kişilerin izine de rastlanılmış değil. Yakalanan Rus kaptanın da “kendisini kurtarmak” ve “eylemi basitleştirmek” adına olay hakkında “ayrıntı vermekten kaçınacağı" tahmin ediliyor.

"SİGORTA ŞİRKETİM HABER VERDİ"
Çalınan teknesinin bulunduğu bilgisini bağlı olduğu sigorta şirketinin eksperinden öğrendiğini söyleyen Ümit Kemal Coşkun şöyle konuştu:
“Gözüm gibi baktığım teknemin ne durumda olduğunu bilmiyorum ama bulunmasına çok sevindim. Sonuç olarak mal canın yongası...
İşin en sevindirici diğer yanı ise teknemde göçmen olmaması. Yoksa işimin çok zor olacağını söylediler. Sigorta şirketimin yönlendirmesi ile Yunanistan tarafında bu konuyu takip eden iki avukata yetki belgesi vereceğim. Ondan sonra da teknemi geri almak için nasıl bir yol izlemem gerektiğini öğreneceğim.”

BİR YILDA 69 TEKNEYE EL KONULDU
Bu konuda Yunan makamları ile görüşmelerin biraz “sıkıntılı” olduğu ifade ediliyor.
Edindiğimiz bilgilere göre son bir yıl içinde Türkiye’den çalınan ve Yunan adalarında el konulan 69 adet yat ve motor yat bulunuyor. Bu da yasal ve bürokratik işleyişte “bıkkınlık” yaratmış durumda.

BUNDAN SONRA NE OLACAK?
Rus kaptanın vereceği ifade ile soruşturmanın tamamlanması ve Yunan mahkemesinin kararıbeklenecek. Bu süreci de “aracı” olan bir hukuk bürosunun avukatları izleyecek.
İnsan kaçakçılığı ya da yasa dışı başka bir olaya karıştığı yolunda bulguya rastlanılmadığı takdirde teknenin sahibine iade süreci başlayacak.  
 

Kaynak: TurkSail
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA