20 Eylül 2024
  • İstanbul23°C
  • Ankara24°C
  • Antalya28°C

CELESTYAL’İN YILDIZI CELESTYAL JOURNEY GALATAPORT’A GELİYOR

Celestyal Journey'in Türkiye seferlerine başlaması, Galataport’ta gemide düzenlenecek resepsiyon ile turizmcilere tanıtılacak

Celestyal’in yıldızı Celestyal Journey Galataport’a geliyor

10 Ekim 2023 Salı 10:00

TARKAN ALTINTAŞ - TÜRKİYE TURİZM
İSTANBUL-
Celestyal Cruises, filosunun göz bebeği ve en büyük yeni yıldız gemisi Celestyal Journey dalgalara yelken açtı ve 'Pastoral Ege' rotasını takip ederek  17 Ekim’de Galataport’a geliyor. Celestyal Journey'in Türkiye seferlerine başlaması Galataport’ta gemide düzenlenecek resepsiyon ile turizmcilere tanıtılacak.
Yeni Celestyal Journey eski adıyla Holland America Line'ın 1994 yılında inşa ettiği Ryndam, 1 Eylül'de Yunanistan'Da özel Celestyal Cruises filosuna katıldı. Yenilemenin ardından Journey, Celestyal'e göre "müşterilerinin yolculuk tutkusu, macera ve keşif duygusunu" yansıtacak. Öne çıkan özellikler arasında 149 balkonlu süit, yedi yemek mekanı, sekiz bar ve salon, bir çift konferans alanı, çok amaçlı bir amfitiyatro, iki havuz, güneşlenme terasları ve bir sağlıklı yaşam alanı yer alacak.
Celestyal Journey artık Celestyal Cruises'ın yeni gemisi Celestyal Journey, 21 milyon dolarlık onarımın ardından Doğu Akdeniz’de seferlere başladı. Celestyal Crystal'in tarifesini devralan gemi, Pire'den Doğu Akdeniz'e doğru yedi gecelik yolculuğa çıktı.

celestyal-cruises,-journey.png
Yeni Celestyal Journey yolcu gemisi, eskiden Holland America Line'ın 1994 yılında inşa ettiği Ryndam'dı.

CELESTYAL CRUISES TÜRKİYE’Yİ SEVİYOR
Ayrıca Celestyal’s Idyllic Aegean’ın seyahat programını takip eden ilk yolculuğu, Selanik, Kandiye ve Milos dahil olmak üzere Yunanistan ve Türkiye'deki altı noktaya ziyaretleri içeriyor. Gezi aynı zamanda Pire'ye dönmeden önce Santorini ve Mikonos'a geceleme ziyaretlerini de kapsıyor.
İlk sezonuna başlayan Celestyal Journey ile sonbaharda "Paul'un Adımları" ve "Üç Kıta" gibi farklı güzergahlar sunulması planlanıyor.
İlk sefer Yunanistan ve Türkiye'de Kavala, Dikili ve İstanbul gibi ek durakları içerirken, ikincisi Kuşadası, Rodos, Limasol ve Liman dahil olmak üzere Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs, Mısır ve İsrail'deki destinasyonlara ziyaretlerle Kutsal Topraklara yelken açıyor.

celestyal-cruises,-journey-005.jpgBİR ÇOK YENİLİK EKLENDİ
Celestyal filosuna katılan Celestyal Journey, İtalya'daki Fincantieri tersanesinde inşa edildi. Holland America'nın S-Serisi'nin bir parçası olan gemi, ilk kez 1994 yılında Ryndam adıyla hizmete girdi. Yirmi yıllık hizmetin ardından 2015 yılında P&O Cruises Australia'ya devredilerek Pacific Aria adını aldı.
Gemi beş yıl sonra, 2020'de Seajets'e satıldı ve Şubat ayında Celestyal'e yeniden satılmadan önce Yunanistan'da bekledi. Yakın zamanda yapılan, 21 milyon dolarlık onarımın ardından 55.000 tonluk gemiye, sekiz yemek mekanı seçeneği de dahil olmak üzere birçok yeni özellik eklendi..

celestyal-cruises,-journey-002.pngCelestyal Journey'de ayrıca iki adet lido güvertesi, iki katlı bir tiyatro, bir kumarhane, bir tenis kortu, bir video salonu ve bir alışveriş alanının yanı sıra toplam sekiz bar ve salon bulunuyor.
Diğer özellikler arasında spor salonu, güzellik merkezi, saunalar, termal süit, masaj odaları ve dinlenme odası ile donatılmış eksiksiz bir spa ve sağlıklı yaşam merkezi yer alıyor.

celestyal-cruises,-journey-003.pngKABINLER VE SÜITLER

Müşterilerine toplam 630 Dream Suite ve Cosmos Kabin sunuyor. En üstte, serinin özel teraslı çatı katı dairesi olan Stargazer Suite olacak. Veranda süitleri arasında 120 Junior Dream Süit ve 28 Grand Dream Süit yer alıyor. Toplamda, gemideki konaklama yerlerinin % 80'i dış kabin olarak yer alıyor.

Grand Dream Suites'in konukları, öncelikli check-in kontuarı, hızlı biniş ve ekspres bagaj teslimatı hizmeti alıyor. Ayrıca bagaj açma yardımı ve özel konsiyerj hizmetiyle özel Compass Lounge'a erişim içeren Celestyal'in Konsiyerj Hizmetinden yararlanıyor.
 

YEMEK SEÇENEKLERI

Gemideki yedi restoranda özel bir şef masası ve canlı yemek pişirme gösterileri bulunuyor Ayrıca Pink Moon'da Asya yemekleri yer alıyor. Fig and Honey’de Yunan, Smoked Olive’de Akdeniz mutfağı lezzetleri sunuluyor. Thalassa ay ışığında yemek sunacak ve Grill Seekers, adından da anlaşılacağı gibi ızgara lezzetleri sunacak.

Havuz kenarlarında, Fizz Club, şampanya ve özel kokteyllere ev sahipliği yapıyor. Grapevine Şarap Mahzeni çeşitli şaraplar sunuluyor. Blue Bar & Lounge çeşitli egzotik içkiler servis ediliyor.
 

GEMİDE EĞLENCE

Journey'de piyano ve gemide canlı müzik bulunuyor. Ayrıca çift katlı gösteri salonu olan Amfitiyatro'nun yanı sıra çeşitli eğlenceler yapılıyor. İki konferans salonu bulunuyor. Çocuklara yönelik diğer etkinliklerin yanı sıra özel bir çocuk kulübü ve bilgisayar salonu yer alıyor
celestyal-cruises,-journey-005.png

SPA VE SAĞLıK

Celestyal, maksimum düzeyde dinlenme ve rahatlama için, adını kolektif zihin, beden ve ruh sağlığına yönelik eski bir Yunan geleneğinden alan Sozo Deneyimi'ni sunuyor. Sağlıklı yaşam alanının merkezinde Sozo Spa ve saunası, buhar odası, jakuzi ve Dream Den dinlenme alanı ile Glow Bar yer alıyor.
Spor salonunda egzersiz ekipmanları, ağırlıklar ve fitness eğitmeni blunyor. Tenis ve basketbol sahaları ile koşu parkuru yer fiziksel aktiviteyi teşvik ediyor.

Açık güverte alanlarında, biri sert hava koşulları için geri çekilebilir çatılı ve kubbeli jakuzili olmak üzere iki havuz bulunuyor.
Dream Suite'te rezervasyon yapan konuklar, dondurma istasyonları ve meyve suyu köşeleriyle tamamlanan The Beach Club'ın açık alanına özel erişim hakkına sahip oluyor.

celestyal-cruises,-journey-004.png

PASTORAL EGE ROTASI

Journey, sefer palanlamasında ilk olarak hattın yedi gecelik “Pastoral Ege” rotasını takip ederek Atina, Selanik, Kuşadası, Kandiye (Girit), Santorini, Mikonos ve Milos'a gidecek. Ardından Ekim ayında Atina, Selanik, Kavala, İstanbul, Dikili, Kuşadası ve Patmos'u ziyaret edecek olan “Paul'un Adımları” güzergahına başlanacak. Daha sonra bir hafta sürecek olan “Üç Kıta” turunda sadece Yunanistan değil, Mısır, İsrail, Kıbrıs ve Türkiye de yer alacak.

Tatil sezonu için ayrıca Selanik, İzmir, Girit, Antalya, Limasol'u kapsayan 11 gecelik bir Noel yolculuğu, iki gün İskenderiye'de (Mısır) ve Noel Arifesi ve Kutsal Kilise'deki Noel Günü için Hayfa'da (İsrail) bir geceleme gerçekleştirilecek. Kara. Daha sonra gemi sekiz gecelik bir yılbaşı kutlaması için Kandiye, Rodos, Kuşadası, İstanbul (geceleme) ve Volos'a gidecek..

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA