19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara20°C
  • Antalya29°C

CDC, "ORTA RİSK" NEDENİYLE GEMİ SEYAHATİ UYARISINI KOLAYLAŞTIRDI

Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri , gemilerde bildirilen Covid-19 vakalarındaki düşüş üzerine yolcu gemisi seyahat tavsiyelerini hafifletiyor .

CDC, "Orta Risk" nedeniyle gemi seyahati uyarısını kolaylaştırdı

17 Mart 2022 Perşembe 20:00

FLORİDA - Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri , gemilerde bildirilen Covid-19 vakalarındaki düşüşe atıfta bulunarak yolcu gemisi seyahat tavsiyelerini hafifletiyor . Pazartesi günü, CDC Seyahat Sağlık Bildirimini (THN) Seviye 3'ten Seviye 2'ye indirdi. Bu, CDC'nin 2022'de THN'yi ikinci kez düşürmesi.

2. seviye uyarı, "orta" bir Covid-19 riski olduğu anlamına gelir. Bu, yolcu gemilerinin son 28 gün içinde 100.000 yolcu başına 50 ila 99 Covid-19 vakası kaydettiği anlamına geliyor.

"Kruvaziyer gemisi seyahati için THN, şu anda COVID-19 pandemisinin durumunu temsil ediyor. Şimdi gemi seyahati rezervasyonu yapan gezginler için, Covid-19 pandemisi geliştikçe seviyenin değişebileceğini ve gemi seyahatiniz zamanına göre farklı olabileceğini unutmayın” dedi.

gemi-seyahati.pngYeni THN'den bağımsız olarak, CDC, "kendinizi ciddi hastalıklardan korumanın, Covid-19'un yayılmasını yavaşlatmanın ve yeni varyantların sayısını azaltmanın hala en iyi yolu" olduğunu iddia ederek, yolcuların denize açılmadan önce tam olarak aşılanmalarını tavsiye ediyor.

CDC ayrıca, "Covid-19 aşıları konusunda güncel olmayan ve Covid-19'dan ciddi hastalık riski altında olanlar için gemi seyahatinden kaçınılması gerektiğini" belirtti.

Ajans için "güncel", yolcuların uygun destekleyici aşılar da dahil olmak üzere önerilen tüm dozları aldıkları anlamına gelir.

gemi-seyahati-001.pngBununla birlikte, yolcu gemilerinde bir takım salgınlar rapor edildiğinden, CDC misafirleri yola çıkmadan önce yolcu gemilerinin renk kodunu ve aşı durumu sınıflandırmasını kontrol etmeye çağırıyor.

Alışılmış olduğu gibi, CDC kararları karışık tepkilere yol açtı . Örneğin, Cruise Lines International Association (CLIA), yolcu gemileri için THN'nin kaldırılmasını savunan bir bildiri yayınladı.

“Kruvaziyer gemileri için Seyahat Sağlık Bildiriminin mümkün olan en kısa sürede kaldırılmasını ve seyirin, tüm gemi yolculuğunu kapsayan kapsamlı bilim destekli protokoller seti ile bir tatil seçeneği sağlamak için yüksek bir çıta oluşturduğu kabul edilmesini dört gözle bekliyoruz. deneyim” ifadesi yer almaktadır.

Etiketler:
Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA