19 Eylül 2024
  • İstanbul20°C
  • Ankara18°C
  • Antalya26°C

CATHAY PACİFİC, 5.900 ÇALIŞANI İŞTEN ÇIKARACAK

Hong Kong'un amiral gemisi Cathay Pacific'in işten çıkarmaları halkın havayoluna olan güveni mahvetti

Cathay Pacific, 5.900 çalışanı işten çıkaracak

13 Kasım 2020 Cuma 15:00

HONG KONG- Hong Kong'un amiral gemisi Cathay Pacific, 5.900 çalışanı işten çıkaracak ve Dragon markasını hemen bırakacak. Cathay Pacific’in tüm çalışanlara zorbalık, göz korkutma ve saygısızlık yaptığı bildirildi. Yıllarca süren sadık hizmetten sonra, çalışan binlerce insanın kariyerlerinin mahvolduğu görüldü. Büyük çoğunluğu dehşet verici bir "işaret” ile “kovulma" seçeneğiyle karşı karşıya kaldı

Cathay Pacific'in yeniden yapılandırılmasıyla ilgili çok sayıda rapor hazırlanırken yapılan kamuoyu yoklaması, halkın havayolunun davranışına karamsar baktığını gösteriyor. Ankete katılanların yüzde 69'u çalışanlara kötü davranıldığını söylüyor, Cathay Pacific'in artık çalışanlara karşı kapsayıcılık, şeffaflık ve adalet göstermesi gerekiyor Aksi takdirde markaya duyulan inancon kaybolmasının yaratacağı zararı tamir edemeyecek deniliyor.


cathay-pacific,--001.png

Cathay Pacific personeli, 21 Ekim'de Hong Kong Uluslararası Havalimanı'ndaki havayolunun check-in kontuarlarından ayrılıyor.
cathay-pacific,--001.jpg

Cathay Pacific'in bir iyileştirme yolu olmayan, pilotlar ile uçuş görevlilerine geçici ücret kesintisini zorla imzalatması şeklindeki baskısı ve kalıcı yeni bir sözleşmeye girmesi veya işten çıkarılması tepki çekti.
Cathay Pacific'in yeniden yapılandırılmasına destek veren yorumcular için, kendilerine aynı seçenek sunulsaydı nasıl hissedeceklerdi: “Yüzde 58 maaş kesintisini kabul et ya da işine son ver” uygulaması sorgulandı.

cathay-pacific,--002.jpgHong Kong Aircrew Officers Association tarafından yaptırılan araştırma, yeniden yapılanmayı anlamak veya onaylamak bir yana, Hong Kong'ların havayoluna olan güveninin ne kadar düştüğünü gösterdi.

Ipsos araştırması (30 Ekim-1 Kasım anketine dayanan), Cathay Pacific'e olan güvenin yüzde 63 düştüğü belirtildi. Yeniden yapılanmadan sonra. yüzde 79'un, çalışanlara danışmadan büyük sözleşme değişiklikleri yapmanın haksız olduğuna inandığını ortaya koydu. Yüzde 69 Cathay Pacific'in çalışanlarına kötü davrandığını düşünüyor. Yüzde 66'sı Cathay Pacific hakkında daha olumsuz düşünüyor. İş güvenliğinin olumlu bir çalışma ortamı yaratmak için önemli olduğunu belirten yüzde 97 oldu.

Cathay Pacific'in kurumsal olarak yeniden yapılandırılmasının ardından ankete tabi tutulan ve sorulmayan Hong Kong halkının kullandığı kelimeler ise "aşağılık / vicdansız", "fakir", "kötü" ve "hayal kırıklığı yaratan" en sık kullanılan sözcüklerdi.
 

.
 

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA