20 Eylül 2024
  • İstanbul19°C
  • Ankara16°C
  • Antalya25°C

CARNİVAL, YOLCU GEMİLERİNDE HİBRİD TEKNOLOJİSİNİ KULLANACAK

Carnival Cruises, AIDA adlı gemisinde 2020 yılına kadar lityum-iyon batarya güç sistemi kullanacağını açıkladı.

Carnival, yolcu gemilerinde hibrid teknolojisini kullanacak

15 Ekim 2019 Salı 18:00

MIAMI - Carnival Cruises, AIDA adlı gemisinde 2020 yılına kadar “hybrid teknolojisi”ne hazırlık için lityum-iyon batarya güç sistemi kullanacağını açıkladı. Böylece Carnival Cruises, ilk yakıt hücresi sistemi teknolojisi kullanacak şirket olacak.

carnival-cruises,-aida-.jpeg

2021 YıLıNA KADAR AIDA’DA
Hibrid sistemin ilk kez 2021 yılına kadar AIDA Cruises'da gerçekleşecek. Carnival Cruises’ın Alman menşeli gemisi AIDA’da hibrit sistemi kullanılmasıyla daha düşük emisyon salmasının yanında, azaltılmış gürültü ve daha az titreşim gibi avantajlar izin sağlayacak.

DAHA UZUN ÖMÜRLÜ
Carnival Cruises, “Yakıt hücrelerinin şu anda otomobiller için geliştirilenden daha uzun bir kullanım ömrüne sahip olması bekleniyor, Karada yapılan ilk denemeler 35.000 çalışma saatinden daha uzun bir ömre sahip olduğunu gösterdi. Gemilerin yakıt hücrelerinde sıvılaştırılarak çalışacak. Halen mevcut olan en temiz yanan yakıt kaynaklarından biri olan doğal gaz (LNG) olarak biliniyor.

carnival-cruises,-aida--001.jpeg

ALMANYA FİNANSE ETTİ
Carnival Cruises'ın Başkan Yardımcısı ve Genel Müdür Yardımcısı Roger Frizzell, “Yakıt hücrelerine, LNG ve diğer yeni teknoloji gibi çevre teknolojisinin önemli bir parçası olarak yeni yeşil teknolojiye yatırım yapıyoruz. Bu, hepimiz için asla bitmeyen bir yolculuk” dedi.
Yakıt hücresi sisteminin arkasındaki teknoloji, kamu ve özel çıkarların bir karışımı olan bir proje olarak Almanya Federal Ulaştırma ve Dijital Altyapı Bakanlığı tarafından finanse edildi.

carnival-cruises,-aida--001.jpgCARNIVAL CRUISES'A ÇEVRECILERDEN NOT
Toplam 16 büyük hatta 185 yolcu gemisi çalışan Carnival Cruises'ın çevreci davranışı nedeniyle Dünya Dostları Örgütü, “2019 yılı Yolcu Gemisi Rapor Kartı”nda, Carnival’a ‘F’ notu verdi. Diğer sınıflandırma kategorileri olan ‘Kanalizasyon Arıtma’ ve ‘Şeffaflık’ gibi konuları içeren ankette 9 hatta Carnival Cruises başarısız not almayan şirketti.
Carnival Cruises’ın sıvılaştırılmış doğal gaz kullanan (temiz yanan fosil yakıt) on gemisi önümüzdeki yıllarda açık denizlere çıkacak

carnival-cruises,-aida-.jpgKARBONDIOKSIT SALıNıMı AZALACAK
Carnival'in çevresel hedeflerinde kükürt dioksit emisyonlarının (sıfır emisyon) ve partikül maddenin (% 95 ila% 100 azaltma) sanal olarak elimine edilmesiyle desteklediğini belirtiliyor. LNG kullanımı ayrıca azot oksit ve karbondioksit salınımını önemli ölçüde azaltacağı bildirildi.

Yorumlar
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON DAKİKA